Ylös, ulos, elämys! Oppimisympäristönä toimii koko kaupunki

Opettajille ja varhaiskasvattajille julkaistu kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan uusi esite kannustaa pienten ja suurten oppijoiden ryhmiä löytämään Helsingin lukemattomat mahdollisuudet tutun koulu- tai päiväkotirakennuksen ulkopuolelta. 

Palvelutarjotin

Kaikki helsinkiläiset koulut ja päiväkodit ovat ovat saaneet esitteen, joka ensimmäistä kertaa kokoaa yhteen Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan tarjonnan kouluille ja päiväkodeille.  

Esite auttaa löytämään uusia ja jo tuttuja käyntikohteita, joissa lapset ja nuoret saavat kokemuksia erilaisista toimintaympäristöistä ja paljon pedagogista tekemistä sisällä ja ulkona. Kun lähiympäristöt ja kaupunki laajemminkin tulevat tutuiksi, luottamus omiin kykyihin ja mahdollisuudet käyttää Helsingin monipuolista tarjontaa kasvavat. 

Esitteestä selviää muun muassa se, että Liikennepuistossa voi ajaa ajokortin, Fallkullan kotieläintilalla voi tutustua maatilan arkeen ja eläinten hoitoon ja että ekaluokkalainen saa ensimmäisestä kirjastokäynnistään muistoksi kirjan ja halutessaan myös kirjastokortin. Kulttuurikeskuksissa järjestetään taidekursseja ja tapahtumia eri ikäisille lapsille ja nuorille ja nuorten palveluissa retkeillään luonnossa ja opitaan kansalaisvaikuttamisen aakkoset.

Lataa Palvelutarjotin-esite (PDF)