Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEON OPEINFO

K1 näyttelyissä Vivian Maier ja Maria Kapajeva
Ke 10.3.2021 15:30 – 17:30
Lähikuva henkilöstä kadulla
Kuvaaja: Vivian Maier, työ: New York, 1953, taiteilija: Vivian Maier
Lisätietoa ja inspiraatiota Valokuvataiteen museon K1 tilan näyttelyistä opetustyön tueksi!

Valokuvataiteen museo järjestää opettajille kokonaan etäyhteydellä opeinfon KESKIVIIKKONA 10.3.2021 klo 15.30–17.30. Opeinfossa tutustutaan museon K1 tilan näyttelyihin ja kerrotaan kouluille etätehtävämateriaaleista sekä museon muusta kouluyhteistyöstä.

K1 näyttelytila on toistaiseksi auki yksittäisille kävijöille, ei ryhmille.

OPEINFON AIKATAULU:

15.30 – 15.50 Kouluyhteistyö poikkeusaikana sekä tehtävämateriaalien esittely
15.50 – 16.35 Opastettu virtuaalikierros Vivian Maier- ja Maria Kapajeva –näyttelyihin
16.35 – 17.15 Queer + Crip –teemaopastuksilta tutut taidepedagogit Jemina Lindholm ja Kaura Raudaskoski keskustelevat Vivian Maierin valokuvista
17.15 – 17.30 Keskustelua

Ilmoittaudu opeinfoon (nimi, koulu, luokka-aste, aine): nanna.saarhelo@fmp.fi, museolehtori Nanna Saarhelo. Osallistumaan pääsee Zoom-linkillä, joka lähetetään ilmoittautuneille opeinfon tapahtumapäivänä.

Tervetuloa mukaan!

***

Näyttelyt Suomen valokuvataiteen museon K1 näyttelytilassa 15.2.–18.4.2021:

Vivian Maier (1926–2009) oli amerikkalainen valokuvaaja, jonka laaja elämäntyö on tullut kohinalla julkisuuteen hänen kuolemansa jälkeen lukuisien näyttelyiden ja dokumenttielokuvan myötä. Maier kuvasi intohimoisesti koko aikuiselämänsä, mutta ei itse tuonut työtään esille, vaan ansaitsi elantonsa lastenhoitajana. Maierin yli 100.000 kuvan arkisto löytyi sattumalta vuonna 2007 unohdetusta chicagolaisesta varastosta, jonka vuokrat olivat jääneet maksamatta.

Maierin Omakuva ja sen varjo alkuvuonna 2020 oli Suomen valokuvataiteen museon kaikkien aikojen suosituin näyttely. Näyttely ehti olla avoinna vain kaksi kuukautta ennen poikkeusolojen julistamista. Näyttelyn ennenaikainen sulkeutuminen sai aikaan valtavan palautevyöryn ihmisiltä, jotka eivät olleet vielä ehtineet nähdä näyttelyä, tai jotka olisivat halunneet nähdä sen uudelleen.

Nyt yleisön hartaisiin toiveisiin vastataan: Vivian Maier palaa Suomen valokuvataiteen museon K1 näyttelytilaan uudella näyttelyllä, joka keskittyy hänen tunnetuimpaan tuotantoonsa – katuvalokuviin.

Maria Kapajeva (s. 1976) tarkastelee näyttelyn When the world blows up, I hope to go down dancing teoksissaan stereotypioita, odotuksia ja rooleja, joita naiset joutuvat yhä edelleen kohtaamaan. “Eikö todellakaan ole muuta mahdollisuutta?” Kapajeva kysyy ja pohtii mitä tapahtuu, jos naiset kieltäytyvät ottamasta vastaan ympäröivän kulttuurin, tiedotusvälineiden ja kasvatuksen ojentamia rooleja.

Yhteyshenkilö

Nanna Saarhelo, museolehtori

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 10.3.2021 15:30 - 17:30Lataa kalenteriisi
Suomen valokuvataiteen museon K1 -näyttelytila
Kämp Galleria