Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Stop motion-animaation intensiiviviikonloppu

La 29.2. – Su 1.3.2020
Sarjakuvakeskuksen kurssit 2020
Kuvaaja: Kati Vuopala, työ: Kurssikuvitus, taiteilija: Kati Vuopala
Stop motion-animaation intensiiviviikonlopussa käydään läpi animaation perusteita. Viikonlopun työpajassa opitaan liikkuvan kuvan perusperiaatteet. Työpajaan voi tulla, vaikkei olisi animaatioita ikinä tehnyt ja hiukan aiheeseen jo perehtyneille, työpaja tarjoaa uusia näkökulmia.

Stop motion-animaation intensiiviviikonlopussa käydään läpi animaation perusteita. Viikonlopun työpajassa opitaan liikkuvan kuvan perusperiaatteet. Työpajaan voi tulla, vaikkei olisi animaatioita ikinä tehnyt ja hiukan aiheeseen jo perehtyneille, työpaja tarjoaa uusia näkökulmia.

Viikonloppuna käydään läpi animaation kaikki vaiheet: ideointi, teemat, käsikirjoitus ja toteutus. Pohdimme erilaisia tapoja hyödyntää animaatiota osallistujien lähtökohdista käsin. Osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia animaatiotyylejä esimerkiksi piirtäen, muovailemalla ja askartelemalla lavasteita. Intensiiviviikonloppu sopii mm. aiheesta kiinnostuneille, kuvataiteilijoille, sosiaalialan ohjaajille, opettajille ja kaikille muille, jotka voivat hyödyntää animaatiota työskentelyssään. Animaatio on hyvä pedagoginen työkalu useiden eri aiheiden käsittelyyn perusopetuksessa, kuin myös muissa sosiaali- ja kasvatusalan ammateissa.

Stop motion- sovellus on helppo oppia ja sitä on mahdollista käyttää hyvinkin erilaisten ryhmien kanssa toimiessa. Sovellus on ilmainen.

Viikonlopulle tarvitset mukaan oman tabletin/ iPadin, jossa on asennettuna Stop motion- sovellus. Jos sinulla ei ole omaa tablettia/iPadia, kurssilla on myös mahdollisuus työskennellä ryhmissä, jolloin käytössä on Sarjakuvakeskuksen iPadeja.

Kurssin tiedot:

Aikataulu: lauantai 29.2. klo 16:15-19:00 ja sunnuntai 1.3. klo 10:00-16:00

Opetuspaikka: Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki

Ilmoittautuminen: Verkkolomakkeella.

lmoittautuminen on sitova. Peruutukset osoitteeseen opetus@sarjakuvakeskus.fi viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkua, sen jälkeen veloitamme 20€. Kurssin peruuttaminen kurssin alettua ei ole mahdollista.

Minimimäärä osallistujia Sarjakuvakeskuksen kursseille on 10. Jos osallistujia on vähemmän, kurssi voidaan joutua perumaan. Ilmoitamme kurssin peruuntumisesta viimeistään viikko ennen kurssin alkua

Yhteyshenkilö

Riina Näsi
044-9842972

Tapahtumanjärjestäjä

Sarjakuvakeskus / Suomen sarjakuvaseura ry

Sarjakuvaopetusta, tapahtumia ja koulutusta yksilöille, yhteisöille, opettajille jne. Sarjakuva on tehokas matalan kynnyksen väline erilaisten asioiden omaksumisen ja itseilmaisun tueksi. Sarjakuvakeskuksella on kattava opettajaverkosto ja se järjestää räätälöityjä pajoja toiveiden mukaan, joko omissa tiloissa Helsingin Kalliossa tai muualla.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi La 29.2.2020 16:15 - Su 1.3.2020 16:00Lataa kalenteriisi
Sarjakuvakeskus
Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki
    

Tietoa

Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Maksu: 95 €/ 60 € (alennus Sarjakuvaseura ry:n ja Sarjakuvantekijät ry:n jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille).