Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Elokuvapolku

Etäopetusvälineitä elokuvakasvatukseen
Ke 1.1. – To 31.12.2020
Lumikuningatar
Työ: Lumikuningatar (1986), taiteilija: Päivi Hartzell
KAVIn Elokuvapolku-palvelu tutustuttaa oppilaat elokuvan historiaan, lajityyppeihin ja kerrontakeinoihin. Palvelussa voi myös katsoa kokonaisia elokuvia ja tehdä niihin liittyviä tehtäviä.

KAVIn Elokuvapolku-palvelu (elokuvapolku.kavi.fi) sopii mainiosti etäopiskeluun. Elokuvapolulla KAVI tarjoaa ilmaisia oppimateriaaleja ja elokuvanäytteitä kouluissa tehtävän elokuvakasvatuksen tueksi niin taide- kuin mediakasvatuksen näkökulmista. Elokuvapolulta voi poimia esimerkiksi yksittäisiä elokuvakerronnan osa-alueita, joihin oppilaat voivat itsenäisesti tutustua elokuvanäytteiden ja tehtävien avulla.

Elokuvapolulta voi katsoa myös kokonaisia elokuvia. Valikoimasta löytyy niin pitkiä kotimaisia klassikoita kuin uudempia lyhytelokuvia ja animaatioita. Tehtäviä löytyy muun muassa elokuviin Komisario palmun erehdys (1960) sekä alakoululaisille ja varhaiskasvatukseen sopivaan animaatioon Myyrän aarre (2001).

Tervetuloa Elokuvapolulle: elokuvapolku.kavi.fi.

Yhteyshenkilö

Kirsi Raitaranta

Tapahtumanjärjestäjä

Kino Regina / KAVI

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) säilyttää ja vaalii suomalaista elokuvaperinnettä. Elokuva-arkisto järjestää elokuvaesityksiä ympäri vuoden keskustakirjasto Oodissa sijaitsevassa Kino Reginassa, jossa se myös tarjoaa näytöksiä myös lapsille ja nuorille. Elokuvakasvatusohjelmistossa on klassikkoja ja uudempaa elokuvaa, kansainvälistä ja kotimaista.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 1.1.2020 - To 31.12.2020 Lataa kalenteriisi
Tapahtuu verkossa
https://elokuvapolku.kavi.fi