Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Heurekan opettajailta

Kiertotalous tutuksi
To 31.10.2019 15:00 – 20:00
Heurekan opettajailta
Opettajaillassa tutustutaan Heurekan uuteen Kiertotehdas-näyttelyyn, kuullaan alan asiantuntijoiden puheenvuoroja aiheesta sekä kokeillaan aiheeseen liittyviä työpajoja.

Lokakuun opettajaillan aiheena on kiertotalous. Päänäyttelyalueella avautuu 26.10. komea Kiertotehdas-kokonaisuus, joka käyttää raaka-aineinaan roskia ja hylättyjä tavaroita. Pelillisen ja yhteistoiminnallisen näyttelyn ideana on kierrättää tuttuja esineitä ja niihin liittyviä materiaaleja mahdollisimman tehokkaalla, ympäristöystävällisellä ja taloudellisesti optimaalisella tavalla. Teidän tehtävänne on auttaa tehtaassa työskentelevää robottia lajittelemaan raaka-aineet korjattaviin, kierrätettäviin ja uusiotuotteiksi päätyviin. Kuinka tuotteet ja palvelut voitaisiin suunnitella mahdollisimman ekologisesti ja kestävästi niin, että hävikkimateriaalia tulisi mahdollisimman vähän ja sekin pystyttäisiin hyötykäyttämään? Entä miten tuotteen elinkaari saataisiin mahdollisimman pitkäksi ja kierrätys uusiokäyttöön helpoksi ja kustannustehokkaaksi?

Opettajaillassa esitellään runsas kattaus kiertotalousteemaan liittyviä, kouluilla helposti toteutettavia työpajoja. Illan aikana kuullaan myös yhteistyökumppaneiden puheenvuoroja siitä, mistä suomalaisessa kiertotalousosaamisessa on kyse.

Yhteyshenkilö

Elina Vesanen
040 901 5221

Tapahtumanjärjestäjä

Tiedekeskus Heureka

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa koululaiset tutustuvat tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 31.10.2019 15:00 - 20:00Lataa kalenteriisi
Tiedekeskus Heureka
Kuninkaalantie 7
    

Tietoa

Kulttuurinala
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opettajailta on maksuton ennakkoon ilmoittautuneille opettajille ja opettajaksi opiskeleville.