Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Valokuvakollaasi

Ti 12.6.2018 09:00 – 16:00
Valokuvakollaasi
Opi tekemään valokuvista runollisia kollaaseja ja merkityksellistämään kokemuksia. Valokuvakollaasi on oiva apuväline ilmiöoppimiseen.

Tavoite ja sisältö: Kollaasi on kiehtova kuvataiteen tekniikka, jossa eri materiaaleja yhdistetään uudeksi teokseksi. Kollaasia onkin luonnehdittu materiaalin runoudeksi. Valokuvakollaasin kohdalla puhutaan usein myös fotomontaasista tai fotokollaasista. Yhteistä eri termeille on valokuvan käyttö kollaasin materiaalina. Kollaasin tekeminen auttaa visualisoimaan, jäsentämään ja merkityksellistämään kokemuksia tai tietoa. Sen tarkasteleminen voi paljastaa käsiteltävästä asiasta uusia puolia ja yhteyksiä. Perehdymme valokuvakollaasiin taidelähtöisenä menetelmänä osallistujien oman luovan työskentelyn, luennoinnin ja kuvien kautta.

Työskentelemme sekä fyysisten että digitaalisten kuvien parissa. Käymme läpi myös työskentelyyn liittyvät tekijänoikeusasiat.

Ennen koulutusta osallistujat saavat toteutettavakseen pienen ennakkotehtävän. Ota mukaan läppäri/tabletti ja digikamera/älypuhelin. sillä työskentelemme omilla välineillä.

Kohderyhmä: Kaikki valokuvasta ja visualisoinnista kiinnostuneet, soveltuu erinomaisesti myös opettajille esim. ilmiölähtöisen opetuksen välineeksi.

Kouluttaja: TaM, taiteilija ja valokuvakasvattajaTekla Inari

Tapahtumanjärjestäjä

Helsingin seudun kesäyliopisto

Kesäyliopiston opetus on kaikille avointa riippumatta koulutustaustasta, iästä ja opinto-oikeukista. Helsingin seudun kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, kielikursseja, taideaineita, it-kursseja, suomea toisena/vieraana kielenä. abikursseja, täydennyskoulutusta sekä avoimia yleisötilaisuuksia. Helsingin seudun kesäyliopistoa ylläpitää säätiö, jonka jäseniä ovat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit sekä Helsingin yliopisto.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 12.6.2018 09:00 - 16:00Lataa kalenteriisi
Helsingin seudun kesäyliopisto
Paikka Helsingin keskustan tuntumassa, ilmoitetaan myöhemmin