Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Ympäristöahdistus ja taidekasvatus

Työpaja opettajille ja opettajiksi opiskeleville
Pe 25.5.2018 10:00 – 13:00
Hylochares cruentatus film still from the Henrik Håkansson fil THE BEETLE detail. Courtesy of IHME Contemporary Art Festival.
Työ: Filmistilli elokuvasta THE BEETLE, taiteilija: Henrik Håkansson
Työpajassa tutustutaan ympäristöahdistuksen erilaisiin ilmenemismuotoihin sekä jaetaan ajatuksia ja kokemuksia haastavien ympäristöaiheiden käsittelemisestä opetustyössä taideperustaisia menetelmiä hyödyntäen. Työpajan tavoitteena on antaa opettajille eväitä opetuksen tueksi.

Ympäristöongelmat herättävät monenlaisia tunteita, joiden käsittelemisessä tarvitaan kokonaisvaltaisia lähestymistapoja. Työpajassa tutustutaan ympäristöahdistuksen erilaisiin ilmenemismuotoihin sekä jaetaan ajatuksia ja kokemuksia haastavien ympäristöaiheiden käsittelemisestä opetustyössä. Minkälaisia mahdollisuuksia taideperustaiset menetelmät avaavat ympäristöongelmien pohtimiseen? Monialaisessa työpajassa nostetaan lisäksi esiin IHME-teokseen pohjautuvia teemoja, kuten ihmisen ja toisten lajien suhde sekä ihmiskeskeisen ajattelun purkaminen.

Pajan ohjaavat monitieteinen ympäristötutkija Panu Pihkala ja ympäristötaidekasvatuksen tutkija Henrika Ylirisku.

Työpajatiedustelut ja ilmoittautumiset 14.5. mennessä paivi.matala@ihmefestival.fi.

Työpaja on osa IHME-nykytaidefestivaalin ohjelmaa. IHME-festivaalin tilaama IHME-teos 2018 on Henrik Håkanssonin THE BEETLE -elokuva, jonka päätähtenä on Vantaan Mätäojalla tavattu uhanalainen kuoriaislaji, halavasepikkä. Korjaamon puhe- ja elokuvaohjelmassa 25.-26.5.2018 kuullaan puheenvuoroja kotimaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta ja tutkijoilta liittyen ympäristökysymyksiin, lajien monimuotoisuuteen sekä julkiseen taiteeseen. Lisää festivaalista: www.ihmefestival.fi

Yhteyshenkilö

Päivi Matala
045 235 0080

Tapahtumanjärjestäjä

IHME-nykytaidefestivaali

IHME on keväisin järjestettävä nykytaiteen festivaali. IHMEen ytimessä on kaupunkitilaan liittyvä teos, joka tilataan joka vuosi joltakulta kansainvälisesti arvostetulta nykytaiteilijalta. Teoksen teemoihin syvennytään festivaalin puhe- ja elokuvaohjelmistossa sekä monipuolisessa yleisötyössä, kuten IHME-kouluprojektissa. Kaikki IHMEen tapahtumat ovat maksuttomia.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 25.5.2018 10:00 - 13:00Lataa kalenteriisi
Kulttuuritehdas Korjaamo
Töölonkatu 51 a-b, 00250 Helsinki