Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Habi Kids Design School Habitaressa

SuoMu ry:n tuottama luovan oppimisen tapahtuma
Ke 13. – Su 17.9.2017
Habi Kids on lasten suunnittelema maailman mahtavin oppimisen huvipuisto, jonka sisältö rakentuu muotoiluoppimisen metodein.

Habi Kids tarjoaa lapsille ohjattuja protoilu-, keksimis- ja suunnittelutyöpajoja ja leikkilaboratorioita, joissa harjoitellaan muun muassa luovaa ongelmanratkaisua. Habitaren lastenalue Habi Kids on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017.

Habi Kids Design School -nimisen kokonaisuuden toteutuksesta vastaa Suomen Muotoilukasvatusseura SuoMu ry yhdessä Habitaren ja Helsinki Design Weekin kanssa. Ohjelmassa on eri-ikäisille lapsille suunnattuja ohjattuja työpajoja, haastatteluja ja puheenvuoroja oppimisesta niin aikuisten kuin lasten suusta. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Akateeminen kirjakauppa, Fiskars, AvaRoom, Garden GrillHouse, Vimma, Ragamuf, Tridify, Mehackit, Demos Helsinki ja Futurice.

Keskiviikko 13.9. on koulujen päivä - tervetuloa mukaan! Opettajat voivat akkreditoitua tapahtumaan.

Keskiviikko 13.9. ”KOULUPÄIVÄ”

9–20 Non stop -työpajat

13.30–14.30 Design Learning Battle | Habitare Arena-lava

Kiinnostavaa sisältöä muotoiluoppimisesta niin lapsille ja perheille kuin oppilaitoksille. Habitaren avajaispäivänä Habi Kids valtaa päälavan ja sinne nousee DESIGN LEARNING BATTLE eli muotoiluoppimisen väittely. Alan asiantuntijat käyvät keskustelua muotoilukasvatuksen kiinnostavista teemoista ja mahdollisuuksista, haasteista ja suhteesta koulumaailman tarpeisiin. Battlen juontaa muotoilukasvatuksen asiantuntija Mari Savio Suomen Muotoilukasvatusseurasta, keskustelijoina ovat mm. Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna, vanhempi yliopistonlehtori Mira Kallio-Tavin taiteen laitokselta Aalto-yliopistosta, museolehtori Hanna Kapanen Designmuseosta, Oslon taidekorkeakoulun muotoilun laitoksen professori Toni Kauppila, Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin rehtori Pihla Meskanen ja tutkija Mirja Hämäläinen Demos Helsingistä.

14–16 MUTKU-tunnit koululaisille | Habi Kids -työpajalautta

Tule testaamaan muotoiluoppimisen metodeja SuoMun Muotoilulähettiläiden kanssa. Oppimisen huvipuistossa kehitetään yhdessä unelmien koulua: kuvitellaan, keksitään ja protoillaan. Oppitunnit:

UTOPIA-tunti on aivoriihityöskentelyä ja sen visualisoimista mobilen muodossa

OPPIMISEN HUVIPUISTO -tunti on unelmien koulun yhteissuunnittelua

FUTURAATTORI -tunnilla ideoidaan tulevaisuuden oppitunteja

16–16.30 Demos Helsinki ja vertaisoppiminen | Habi Kids -kahvila

Mirja Hämäläinen Demos Helsingistä avaa projekteja, joissa yhdessä oppiminen on ollut tärkeintä.

17–20 Mikä LSC, mikä MUTKU?

Futurice ja SuoMu kutsuvat kaikki tutustumaan Lean Service Creation -palvelumuotoilumalliin, joka on Futuricen kehittämä työskentelytapa. Työpajassa kehitetään yhdessä muotoiluoppimisen MUTKU-appia. Sopii kaiken ikäisille.

Yhteyshenkilö

Viivi Lehtonen
040-1909153

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen Muotoilukasvatusseura ry

SuoMu – Suomen muotoilukasvatusseura on rekisteröity yhdistys, joka edistää muotoilun ja muotoilukasvatuksen harrastuneisuutta ja tunnettuutta Suomessa. SuoMu tuottaa opetus- ja tapahtumasisältöjä sekä tekee yhteistyötä opetus- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Lisätietoja: muotoilukasvatus.info

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 13.9.2017 09:00 - Su 17.9.2017 18:00Lataa kalenteriisi
Messukekus, Habitare
Messuaukio 1, 00520 Helsinki
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Laaja-alainen osaaminen
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
KUTSU: Habi Kids Design School Koulupäivä 13.9.2017 Hyvät opettajat ja tutkijat, Tervetuloa viettämään Habitaren Habikids Design School -alueen Koulupäivää keskiviikkona 13.9.2017! Suomen muotoilukasvatusseura on luonut yhdessä lasten kanssa messujen lastenalueesta oppimisen huvipuiston, jonka teemana on muotoiluoppiminen. Kutsumme luokallisen oppilaita (25-30) opettajineen kustakin yhteistyökouluistamme (Viikistä, Aurinkolahdesta, Arabiasta ja Koulumestarista) sekä kaikki muotoiluoppimisen tutkijat ja aiheesta kiinnostuneet opettajat osallistumaan Habikids Koulupäivään. Oppilaiden määrä on rajattu työpajatilan rajoitteiden vuoksi. Oppilaille on luvassa Muotoilusuunnistusta koko Habitaren alueella sekä hauskoja MUTKU-tunteja työpajalautalla. Opettajille tarjoillaan mm. muotoiluoppimisen väittely Design Learning Battle. Lisäksi kutsumme koulunne oppilaita esittelemään oppilaiden innovaatioprojektien tuloksia Habikids-kahvilaan. Kukin oppilasryhmä/pari pääsee "pitchaamaan" innovaationsa lastenalueen kävijöille. Voitte ilmoittautua: katja.m.vaahtera@gmail.com 7.9.2017 mennessä: - ilmoittamalla opettaja- ja oppilasmäärä sekä mahdolliset esiteltävät oppilasprojektit. Lähetämme ilmoittautuneille liput sähköpostitse. Nähdään Habitaressa! Katja Vaahtera SuoMu ry 0405770130 HUOM. MUTKU-TUNNIT OVAT TÄYNNÄ, SUOSITTELEMME OSALLISTUMAAN MUOTOILUSUUNNISTUKSEEN JA KE KLO 17 ALKAVAAN TYÖPAJAAN: Lean Service Creation aiheen alustajana Eeva Raita, Senior Service Designer, Social Psychologist (PhD). OPETTAJILLE JAOSSA Futurice LSC-kirja!