Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Ensi-iltakutsu ja opeinfo: Keisarin uudet vaatteet

Red Nose Company
Su 17.9. – Su 15.10.2017
Kuvaaja: Tero Ahonen, työ: Keisarin uudet vaatteet, taiteilija: Tuukka Vasama (vas.) ja Timo Ruuskanen
Keisarin uudet vaatteet on Red Nose Companyn odotettu, ensimmäinen lastenteatteriesitys. Aiemmin yläkoululaiset ja lukiolaiset ovat nauttineet punanenistä. Pian on alakoululaisten vuoro! Nyt opettajat tervetuloa katsomaan ja tutustumaan!

Tämä on näyttelijöiden juhlaa! Huipputaitavat Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama tekevät nyt hyppäyksen lastenteatterin pariin. Hulvattomassa esityksessä vaihdetaan roolista toiseen ja huomioidaan kaikenikäiset katsojat.

H.C.Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Kuka määrää miten luokassa pitää olla ja miten pukeutua? Millaista rohkeutta vaaditaan, että kaikilla on hyvä olla eikä ketään kiusata? Koululaisille esitys aukeaa omalla tavallaan, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri, joka rohkaisee meitä kyseenalaistamaan vallitsevaa retoriikkaa. Tarina toimii siis monella tasolla, mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia.

Esitys sisältää improvisaatiota, ja se räätälöidään aina kohderyhmän mukaan.

Ikäsuositus: esikoululaiset ja alakoululaiset ykkösistä kutosiin.
Kesto: n. 1 tunti.

KUTSU ENSI-ILTAAN JA OPEINFOON

Alakoulujen ja eskarien opettajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan esitykseen. Tarjoamme nopeimmille vapaalippuja (2/opettaja), jotka ovat voimassa 17.9., 1.10. ja 15.10. esityksiin. Lippuja rajoitettu määrä.

Lisäksi järjestämme 1.10. ja 15.10. esitysten jälkeen (klo 16-16.45) Aleksanterin teatterin tiloissa opeinfon, jossa kerromme lisää kouluyhteistyöstä ja teillä on mahdollisuus tavata näyttelijät. Kahvitarjoilu.

KOULULAISNÄYTÖKSIÄ TULOSSA KEVÄÄLLE 2018

Esityksestä on tulossa keväällä 2018 kouluille suunnattuja päivänäytöksiä sekä kouluilla vieraileva kiertueversio.

Suunnittelu ja toteutus: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
Tuotanto: Niina Bergius ja Tinni Torikka / Red Nose Company
www.rednose.fi
@rednosefi #rednosefi

Yhteyshenkilö

Niina Bergius
044 235 4774

Tapahtumanjärjestäjä

Red Nose Company

Jo yli 14 000 koululaiskatsojaa! Red Nose Company on helsinkiläinen teatteriryhmä, joka kiertää Suomea huippusuosituilla esityksillään. Juoksuhaudantie ja Punainen viiva sopivat yläkoululaisille ja lukiolaisille. Keisarin uudet vaatteet on suunnattu alakoululaisille. Ryhmä esiintyy mm. Kansallisteatterissa, Aleksanterin teatterissa ja alueellisilla kulttuuritaloilla. Esitysten kiertueversioilla käymme vierailemassa tilauksesta koulujen omissa tiloissa. Esitysten lisäksi järjestämme kouluille työpajoja esitysten yhteyteen tai erikseen. Olemme mukana Taidetestaajissa.

Aika ja paikka

Aleksanterin teatteri
Albertinkatu 32, 00180 Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Maksuton alakoulun opettajille, jotka tulevat tutustumaan esitykseen. 2/opettaja. Vapaalippuja saatavilla rajoitetusti.
Kesto
60min