Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Digitarina-koulutus monialaiseen opetukseen

Pe 8. – La 23.9.2017
Digitarina laaja-alaisen osaamisen ja monilukutaidon välineenä

Taideyliopiston Avoimen kampuksen Uusi digitarina-koulutus antaa opettajille konkreettisia välineitä taidelähtöiseen työskentelyyn niin kouluissa, taiteen perusopetuksen oppilaitoksissa kuin varhaiskasvatuksessa. Digitarina-menetelmä yhdistää tarinankerronnassa ja ilmaisussa valokuvaa, tekstiä ja ääntä. Työpajassa jokainen osallistuja kirjoittaa, äänittää, kuvaa ja editoi oman, muutaman minuutin mittaisen videon. Lopuksi valmiit digitarinat esitetään ja jaetaan yhdessä ryhmän kanssa. Koulutus tukee monimuotoista ilmaisullista työskentelyä ja oppimista taiteen keinoin. Samalla koulutus rohkaisee kokeilemaan ja soveltamaan moni-ilmaisullista digitarina-työskentelyä pedagogisena työtapana. Koulutuksessa yhdistyy luovuutta ja minäkuvan kehitystä edistävät osallistavat taidelähtöiset menetelmät monipuoliseen kerrontataitojen kehittämiseen.

Kohderyhmä: Opettajat ja pedagogit

Sisältö: Digitarinatyöskentely antaa opettajalle rikkaita työkaluja ja näkökulmia monialaiseen opetukseen ja ilmiöiden tarkasteluun. Digitarinatyökalut soveltuvat erityisesti opetukseen, jossa etsitään luovia ja innovatiivisia tapoja hahmottaa ja havainnoida maailmaa sekä löytää ilmaisullisesti keinoja kertoa omaa merkityksellistä tarinaa. Digitarina-koulutus tukee jokaista oppilasta löytämään omia vahvuuksiaan ja kerronnan tapojaan, sekä keinoja kehittää itseään ja oppimaan yhdessä. Digitarinassa jokainen pääsee kertomaan oman tarinansa ja kuuntelemaan toisen sanottavaa. Digitarinassa mahdollistuu jokaisen oma tapa kokea maailmaa ja käyttää kerrontaan myös teknologian uusimpia välineitä.

Koulutus koostuu neljästä koulutuspäivästä:
1.Johdanto digitarinaan, tarina & kuva
2.Miten luon äänimaisemaa, Miten teen kuvaa
3.Kuva ja elementtien editointi
4.Editoinnin viimeistely ja jakaminen
Kaikki kurssit ovat saman sisältöisiä.

Ajankohta:
Pe-la 8.-9.9 ja 22.-23.9
Koulutus kaikkina päivinä klo 10-17 paitsi perjantaina klo 14-20

Kustannukset: Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalien osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse lounas-, matka-, ja majoituskuluista.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset verkkolomakkeella viimeistään 1.9.2017 mennessä.
Ilmoittaudu koulutukseen tästä linkistä: https://www.lyyti.fi/reg/Digitarina_laajaalaisen_osaamisen_ja_monilukuta...

Huomaa peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli kurssilainen esteen ilmaantuessa ei peru osallistumistaan viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, ilmoittautuneelta perimme 40 % koulutuksen järjestämiskuluista. Viime hetken peruutus voidaan hyväksyä kuluitta vain, jos osallistujalla on esittää lääkärintodistus. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastumiset. Esteen sattuessa osallistuja voi antaa paikkansa esim. kollegalle.

Kurssi on Taideyliopiston Avoimen kampuksen järjestämää koulutusta.

Yhteyshenkilö

Projektipäällikkö Sirke Pekkilä
050 5262 004

Tapahtumanjärjestäjä

Annantalo

Annantalo on lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikeskus.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 8.9.2017 - La 23.9.2017 Lataa kalenteriisi
Annantalo
Annankatu 30, 00100 Helsinki