Tomorrow - kohti parempaa huomista

Elokuvailta opettajille
Ma 22.5.2017 17:00
Kuvaaja: Tomorrow -elokuvan pressikuva
LUOMUS/KAVI/KOULUKINO/CINEMANSE proudly present: Ilmainen elokuvailta opettajille, jotka tarvitsevat uutta twistiä ja uskallusta ilmastonmuutoksen käsittelyyn. Moni opettaja kokee jääneensä yksin nuorison ilmastonmuutosahdistuksen kanssa. Kuinka ohjata nuoria positiivisiin tulevaisuusvisioihin? Kuinka jaksaisin itse uskoa valoisampaan tulevaisuuteen?

Ilmastonmuutos on ongelma, joka varjostaa nuorten elämää ja synkentää luottamusta tulevaisuuteen. Kokonaiskuvan hahmottaminen ja omasta toiminnasta aiheutuvien seurausten näkeminen edistävät luottamuksen kasvua.

Aihetta lähestytään ensin lyhyesti historiallisesta perspektiivistä Luomuksen Muutoksen aika ja mustan hiilen kirous -opastuksen esittelyllä. Tutkijoiden mukaan lajimme luovuus ja yhteistyötaidot ovat olleet avainasemassa muutoksiin sopeutumisessa ja selviytymisessä, aina muinaisista ajoista tähän päivään. Sukellamme siis hetkeksi ilmastonmuutoksen ja ihmiskunnan historiaan, lajimme luovuuden lähteille!

Tomorrow (2016) on maailman tilaan ja tulevaisuuteen keskittyvä dokumenttielokuva, joka lannistamisen sijaan innostaa ja aktivoi. Esimerkeillä onnistuneista ilmastoteoista ja läpimurroista betonoidaan nuorille perusluottamusta omiin vaikutusmahdollisuuksiin. Yksikin ihminen voi käynnistää muutoksen, ja pienistä muutoksista kasvaa suuria ilmastotekoja. Ilmastonmuutokseen sopeutuminen ei välttämättä tarkoita luopumista, se voi olla myös uudenlaisen yhdessä tekemisen alku!

Ilmastonmuutos on ilmiöiden ilmiö, jossa eri oppiaineiden näkökulmat yhdistyvät. Se sitoo luontevasti yhteen eri oppiaineet kuten historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja luonnontieteet. Etenkin juuri nyt kun uudet opetussuunnitelmat kääntävät katseet koulusta ulos kohti yhteiskuntaa, haluamme kannustaa ja inspiroida etsimään uusia luovia ratkaisuja. Tule mukaan!

Ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen: koulut@kavi.fi

Yhteyshenkilö

suunnittelija Satu Jovero
050 415 0138

Tapahtumanjärjestäjä

LUOMUS, Luonnontieteellinen keskusmuseo

Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS on Helsingin yliopiston erillislaitos, joka säilyttää ja ylläpitää luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimusta. Luomuksen kokoelmiin pääsee tutustumaan kolmessa yleisökohteessa: Luonnontieteellisessä museossa sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisissä puutarhoissa.

Aika ja paikka

Orion
Eerikinkatu 15, Kamppi, Helsinki