Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kirjaston kouluyhteistyö

Tervetuloa luokkasi kanssa kirjastoon oppimaan uutta ja innostumaan tarinoista!

Kirjasto on monipuolinen oppimisympäristö - voit tuoda luokkasi opettelemaan kirjaston käyttöä, lainaamaan, sukeltamaan houkuttelevien tarinoiden maailmaan ja osallistumaan ohjatuille ryhmäkäynneille. Tervetuloa!

 

Kirjasto tarjoaa jokaiselle 1., 3. ja 7. -luokkalaiselle seuraavat palvelut:

Ekaluokkalaisen kirjastostartti
Ohjattu tutustumiskäynti kirjastoon tai ekaluokkalaisjuhla, jonka yhteydessä oppilaat saavat ekaluokkalaiskampanjan kirjan omakseen. Kutsumme luokkasi kirjastokäynnille ensimmäisen kouluvuoden aikana. Oppilaat voivat noutaa kirjalahjan myös jo ennen luokkakäyntiä opettajan jakamaa kampanjakorttia vastaan. Kortit toimitetaan opettajille syyslukukauden alkupuolella.

Lukuintoa 3.luokkalaisille
Kirjavinkkaus, jossa oppilaat tutustuvat kiinnostaviin ja inspiroiviin kirjoihin kirjaston henkilökunnan opastuksella. Kutsumme luokkasi kirjastokäynnille kolmannen kouluvuoden aikana. Mikäli sinulla on erityistoiveita vinkkauksen teeman tai ajankohdan suhteen, voit olla meihin yhteydessä.

Kirjavinkkaustapahtumat 7.luokkalaisille Oodissa
Oodin Kino Reginassa vaikututaan ajankohtaisesta nuortenkirjallisuudesta ja laajennetaan oppilaan omaa kirjallista horisonttia. Käynnin yhteydessä voit myös tutustua luokkasi kanssa omatoimisesti Oodin tiloihin. Esitykset pidetään maaliskuussa 2020. Ilmoittautuminen tapahtuu tammikuussa keskitetysti Kaskon kautta, ja opettajia tiedotetaan tästä etukäteen. Lisätiedot: minna.rimpila@hel.fi.

 

Muut kirjaston palvelut kouluille

Tarjoamme kouluille myös muita palveluita kysynnän ja resurssien mukaan. Ota meihin yhteyttä!

 

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen luokan kanssa

Ohjattujen ryhmäkäyntien lisäksi luokat ovat tervetulleita hyödyntämään kirjastoa aktiivisesti koko oppilaiden koulupolun ajan.

Tilojen varaaminen itsenäiseen käyttöön
Voit tarkastella ja varata kirjaston tiloja osoitteessa https://varaamo.hel.fi/. Voit myös tiedustella asiaa suoraan kirjastoista.

Lukudiplomi
Kaipaatko työkalua, jolla kannustaa oppilaita säännölliseen lukemiseen? Suosittelemme Lukudiplomia! https://www.helmet.fi/fi-FI/Lapset/Kirjastossa/Lukudiplomit(343)

Kirjastokortti
Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin. Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon.

Korttihakemus: https://www.helmet.fi/fi-FI/Lapset/Kirjastossa/Oma_kirjastokortti

Voit hankkia luokalle myös yhteisen kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.  

Kirjaston itsepalveluajat
Koululuokat ovat aina tervetulleita kirjastoon. Huomioithan, että osassa kaupunginkirjaston toimipisteistä on käytössä itsepalveluaika aamuisin klo 8-10, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli tarvitsette henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan kirjastoon yhteyttä etukäteen. Kirjastojen itsepalveluajat voit tarkistaa osoitteesta www.helmet.fi.

Kirjaston materiaalipankki kouluille ja päiväkodeille
Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen. https://www.helmet.fi/fi-FI/Lapset/Materiaalipankki

 

Keskustakirjasto Oodin palvelut kouluille

https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Keskustakirjasto_Oodi/Lasten_ja_nuorten_Oodi

https://www.oodihelsinki.fi/

 

Ota yhteyttä lähikirjastoosi! Lähikirjastosi kouluyhteyshenkilön tiedot löydät jokaisen kirjaston omalta www.helmet.fi -sivulta Koulu ja päiväkoti –välilehdeltä.