Siirry sisältöön
HelsinkiKultus
Kodinkonerobotti - Emme ajattele ikuisuuskysymyksiä
Kuva: Sirpa Päivinen

Oudon äärellä - mediataidetta lapsille -näyttely

Mikä on outoa? Ja onko se lapselle jotain ihan muuta kuin aikuiselle? Näyttely tuo yhteen ammattilaisten sekä lasten tekemän taiteen.

Oudon äärellä -näyttely pohtii outoutta. Onko se samaa aikuiselle ja lapselle? Onko media outoa? Entä taide? Näyttely kokoaa moninaisen kavalkadin teoksia, jotka käsittelevät sekä mediaa että taidetta – ja erityisesti mediataidetta. Oudon äärellä pyrkii tekemään mediataidetta saavutettavammaksi, esittelemään sitä uusille yleisöille ja järjestämään kohtaamisia nykytaiteilijoiden ja lastenkulttuurin välillä – kenties tekemään mediataidetta vähemmän oudoksi!

Oudon äärellä -näyttelyssä mediataide ajatellaan mahdollisimman monimuotoisena. Se voi olla mitä tahansa nykytaidetta, jossa media ja teknologia ovat taiteen välineenä tai aiheena. Se voi olla performanssi, esitys, installaatio, verkkoteos tai jotain aivan muuta.

Mediataidetta lapsille on Muu ry:n ja Annantalon yhteinen hanke. Näyttelyn muodon ottava Outous yhdistää ammattilaisten sekä lasten tekemän taiteen – Lasten ja aikuisten teokset ovat yhdessä esillä Annantalon gallerioihin ja Kaapelitehtaalle avautuvassa näyttelyssä.

Teoksia haettiin syksyllä 2021 MUU ry:n järjestämän avoimen haun kautta. Hakuaikana ehdotuksia tuli yhteensä 80 kappaletta. Lapset ja nuoret ovat keskeisessä roolissa myös valintaprosessissa: näyttelyssä mukana olevat ammattilaisten teokset ovat kaikki Annantalon oppilaiden valitsemia.

Näyttelyssä mukana ovat taiteilijat Jan Anderzén, Petteri Cederberg, Rag Elnyg, Katarina Karppinen, Marko Lampisuo, Arttu Nieminen, Sirpa Päivinen, Unna Takalo, Marja Viitahuhta ja Timo Wright.

Opetusryhmistä mukana ovat Aikaa, Animaatiotaikurit, Animoi!, Auringonpilkut, Gesso, Jupiter, Konstnärligt Arbete, Maalimaakarit, Sutinat, Taikasiveltimet, Väriroiskeet, Väriviikarit, Wroom! sekä Mukana ovat myös Taideneuvolan aikuinen-lapsi työparit ja 5x2 kouluryhmät.

Ikäsuositus: alle 7-vuotiaat yhdessä aikuisen kanssa

Kieli: suomi, englanti, ruotsi

Näyttely Annantalolla 23.4.-30.9.2022 (Annankatu 30, 00100 Helsinki), ma–pe klo 9-20, la 10-16, su suljettu

Oudon äärellä näyttely levittäytyy Annantalon lisäksi MUU Helsinki nykytaidekeskukseen:

Näyttely MUU Helsinkissä Kaapelitehtaalla 23.4.-22.6.2022 (Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki), ma suljettu, ti-pe klo 12-17, la-su klo 12-16

Molempiin näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kategoriat

Elokuva, valokuva ja media, Kuvataiteet, Vaikuttaminen ja osallisuus

Aktiviteetit

Näyttely

Kohderyhmät

1.–2. luokat, 3.–6. luokat, 5-6 vuotiaat, 7.–9. luokat, lukio ja ammatillinen opetus

Avainsanat

animaatio, animaatioelokuvat, kuvataide, media, mediataide, nykytaide, näyttelyt, sosiaalinen media, taidenäyttelyt, videotaide

Tapahtuman kielet

englanti, ruotsi, suomi

Maksuton

Jonotus sallittu

Kulttuuripalvelukokonaisuus

Yhteyshenkilö

Harri Piispanen

harri.piispanen@hel.fi

0401216753

Tapahtumalla ei ole tapahtuma-aikoja