Kulkekortti

Kulkekorttiedut koulujen kulttuurikoordinaattoreille syksyllä 2020: 

2 lippua kahteen esitykseen /esityspaikka / lukukausi/ kulttuuriyhteysopettaja.  
Rajoitus ei koske Malmitalon elokuvia, joihin on Kulkekortilla vapaa pääsy. 

Ohje lippujen varaamiseen talokohtaisesti alla. Lipunmyynnin uudelleenjärjestelyjen takia kannattaa varaus tehdä hyvissä ajoin ja olla kärsivällinen vastausten suhteen. Huomaa, ettei sähköpostia voi kopioida suoraan. Sovi lippujen lunastuksesta varausta tehdessäsi. 
Kulkekorttilippuja on rajoitettu määrä / esitys. 

 

__________

MAUNULA-TALO Metsäpurontie 4 

Maunula-talon omat, asukasäänestyksen tuloksena syntyneet tapahtumat ovat avoimia ja ilmaisia. Covid-19 tilanteen takia olemme rajoittaneet salitapahtumiin osallistuvan yleisön määrää puoleen normaalista. KULKE-korttilaisena varmistat paikkasi ilmoittautumalla ennakkoon viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa tuottaja Maria Junnolle, maria.junno@hel.fi 

 

La 12.9.2020 Maunula-Mysteeri -klubi, klo 18 alkaen 

La 3.10.2020 Lavatanssit klo 18-23.00              

la 14.11.2020 Maunula-talon Tiedetapahtuma   

La 21.11.2020 Maunula Electronic 4  -klubi, klo 18 alkaen  

La 28.11.2020 Maunulan Stand up-ilta, klo 18 

 

__________

KANNELTALO Klaneettitie 5

Lippuvaraukset: liisa.paatsalo@hel.fi
Lippujen lunastus: Kannelmäen kirjaston lipunmyyntipiste, Klaneettitie 5

 

Ranskalaiset viivat (Making of Pyöveli 2)
ke 16.9. klo 18, ensi-ilta
pe 18.9. klo 18
la 19.9. klo 15
ti 29.9. klo 18
ke 30.9. klo 18

Vapaat teatteritaiteilijat aloittavat työskentelyn esityksen parissa, mutta Pyöveli puuttuu tapahtumiin. Saadaanko työlle rahoitus? Löydetäänkö tarpeeksi yhteistä työaikaa, ymmärrystä, uskoa? Miten suojellaan keskeneräistä työtä? Mistä ideoista pidetään kiinni, kun maailma ympärillä muuttuu yhä epävarmemmaksi? Ranskalaisten viivojen tyylilaji on haikean ja absurdin huumorin läpäisemä dokumentaarisuus. Esityksen aikamuoto on ”making of”. Se avautuu katsojalle keskeltä to do -listaa, pakenevaa nykyhetkeä. Kahvitauon jälkeen esityksen harjoitukset jatkuvat, mutta pian esitys kriisiyttää tulevaisuutensa. Vapaus tarkoittaa sitä, että aloitetaan alusta. Aina uudestaan. Ajan pyörre jauhaa aiheita, ihmisiä ja aikatauluja, mutta työryhmä ei luovuta. Välissä on pakko käydä muissa töissä, synnyttämässä, monissa hautajaisissa, sivarissa, valmistumassa maisteriksi, työvoimatoimistossa ja ruokakaupassa, mutta lopulta kohdataan näyttämöllä.
Esitys puhuttelee taiteilijan työn ja työllistymisen kuvauksen kautta katsojaa laajentuen yleisemmin kysymyksiin sinnikkyydestä, lojaliteetista, toiseudesta ja siitä, kuka tuo harjoituksiin kahvimaitoa (mulle käy vaan kaura!).

Pyöveli on esitystrilogia, jonka erilliset osat tulkitsevat itsenäisesti kysymystä siitä, mikä tai kuka on pyöveli omassa ajassamme. Kolmen esityksen sarjan pysyvän kokoonpanon muodostavat näyttelijät Irina Pulkka, Marjaana Kuusniemi-Korhonen, tanssija Johannes Purovaara sekä valosuunnittelija Mia Kivinen. Esitykset työstetään yhteistyössä vaihtuvan ohjaaja-käsikirjoittajan kanssa. Ensimmäisen osan ohjasi Tuire Tuomisto, toisen osan ohjaa Minna Nurmelin.

Ohjaus ja käsikirjoitus (devising-työskentelyn pohjalta): Minna Nurmelin
Valosuunnittelu: Mia Kivinen
Esiintyjät: Marjaana Kuusniemi-Korhonen, Irina Pulkka, Johannes Purovaara
Esitysdramaturgi ja tuotannolliset tehtävät: Tuire Tuomisto
Valokuvat ja visualisointi: Tuire Tuomisto ja Mia Kivinen

Kesto: 1,5 t
K-12

 

KLAPS klassista lapsille ry
Maaginen Kalevala
pe 20.11. klo 18 (ensi-ilta)
la 21.11. klo 13

Uusi lastenmusikaali kertoo tarinan suomalaisista supervoimista. Nyt sukelletaan Väinämöisen jalanjäljissä oman luovuuden lähteille ja ratkotaan arkimaailman ongelmia maagisin keinoin: loitsuilla lumoten, muotoa muuttaen ja yliluonnollisiin suorituksiin yltäen. Esityksen maailma ammentaa kuvastoa suomalaisesta luonnosta, metsästä ja kalevalaisesta perinteestä kääntäen ne nykylasten kielelle, tarinaksi suomalaisista supervoimista.

KLAPS klassista lapsille ry toteuttaa säveltäjä Anna Noran uuden teoksen syksyllä 2020.
Esityksen ohjaa Juulia Tapola ja visualistina on Pia Lasonen. Mukana myös Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen -musikaalissa yleisön valloittaneet oopperalaulajat Jouni Bäckström, Jenni Lättilä ja Annami Hylkilä sekä muusikkona säveltäjän lisäksi kantelisti Jenni Vartiainen ja lapsikuoro.

Kesto: n. 45 min.
Ikäraja: 5 v.
www.klaps.fi

 

Red Nose Company
Frankenstein - koko perheen musikaalinen komedia
to 3.12. klo 18 (ensi-ilta)
la 16.1.2021 klo 14 & 16
su 17.1.2021 klo 14

Odotettu ensi-ilta lapsille ja koko perheelle! Frankenstein on musikaalinen komedia, jossa leikitellään jännityksen elementeillä. Tervetuloa viihtymään hullun tiedemiehen ja monenlaisten hirviöiden seuraan! Huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama tunnetaan saumattomasta yhteispelistään. Heidän edellinen lastenesityksensä Keisarin uudet vaatteet oli suuri hitti, joka on kiertänyt teattereissa ja festivaaleilla jo kolmen vuoden ajan.

Käsikirjoitus, ohjaus, näyttämöllä: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
Perustuu Mary Shelleyn alkuperäisideaan
Tuotanto: Red Nose Company / Niina Bergius ja Inka Virtanen
Yhteistuotanto Kanneltalon kanssa

Kesto: n. 1 t
Ikäsuositus: 6–100
www.rednose.fi

 

__________

MALMITALO Ala-Malmin tori 1

lippuvaraukset: malmi.lipunmyynti@hel.fi
lippujen lunastus: Malmitalon lipunmyynti, Ala-Malmin tori 1

Malmitalon Kino Helios –elokuvat
Kulkekortilla vapaa pääsy. Lippurajoitus ei koske Malmitalon elokuvanäytöksiä. Katso elokuvaohjelmisto Malmitalon nettisivuilta!

 

Red Nose Company: Don Quijote
ke 9.9. klo 19

Lämminhenkinen komedia ystävyydestä ja idealismista.
Jos et ole vielä tutustunut tähän parivaljakkoon, nyt on korkea aika! Red Nose Companyn huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama ovat kiertäneet Suomea jo kuuden vuoden ajan ja hurmanneet yli 40 000 katsojaa. Miguel de Cervantesin klassikkoromaani on kaikkien road trippien esiäiti. Don Quijote hyökkää sankarillisesti kaikkia maailman vääryyksiä vastaan, seuranaan uskollinen aseenkantaja Sancho Panza. Maisemassa siintävät tuulimyllyt ja matkantekoa säestää svengaava livemusiikki. Esityksen on ohjannut Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto, joka tuntee espanjalaisen kulttuurin kuin omat taskunsa. Esitys tarjoaa katsojalle aimo annoksen historiatietoa ja sivistystä – ja monet hyvät naurut.

Näyttämöllä: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
Ohjaus: Otso Kautto
Dramaturgia: Timo Ruuskanen, Tuukka Vasama ja Otso Kautto
Teksti: Miguel de Cervantes ja työryhmä
Käännös: Jyrki Lappi-Seppälä
Valosuunnittelu ja kiertuetekniikka: Jere Kolehmainen
Kesto: n. 2 h 15 min, sisältää väliajan.
Ikäsuositus: aikuisille sekä nuorille 13-vuotiaasta ylöspäin

Vapaat äänet: Superposition + Roberto Negro & Emile Parisien (FRA)
ti 29.9. klo 19

Syksyn 2020 Vapaat äänet -kiertue tuo yhteen Ranskan ja Suomen jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita.
Roberto Negro & Emile Parisien Les Métanuits:
Roberto Negro, piano
Emile Parisien, sopranosaksofoni
Superposition:
Adele Sauros, tenorisaksofoni
Linda Fredriksson, baritoni- ja alttosaksofoni
Mikael Saastamoinen, basso
Olavi Louhivuori, rummut
Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet ja Suomen jazzliitto
Konsertin tuotanto: Malmitalo

Jazz'n'Jam: MINE-trio
ti 13.10. klo 19

MINE on kesällä 2017 perustettu suomalainen jazzbändi. Yhtye inspiroituu muun muassa Dale Cooperista, Merihaasta, kotimatkoista ja tekstiviesteistä.
Sen musiikissa vapaan improvisaation abstraktius yhdistyy vahvoihin sävellyksiin ja tarttuvat melodiat absurdeihin ja koskettaviin teksteihin.
MINE koostuu Suomen jazzkentän nuorista visionääreistä. He ovat tulleet tunnetuiksi monista yhtyeistä, joihin lukeutuvat mm. Mopo, OK:KO, Joose Keskitalo, Signe ja Mikko Innanen 10+. MINE esiintyy Jazz'n Jam -konsertissa poikkeuksellisesti triona.

Eero Tikkanen - kontrabasso
Toomas Keski-Säntti - piano
Selma Savolainen – laulu 

 

Mutaveijarit 

su 1.11. klo 13 ja klo 15

Muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille!
Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan, joita kuuntelevat mielellään niin lapset kuin aikuisetkin. Mutaveijarit toivottavat kaikki kanssamatkustajat tervetulleiksi mutamatkoille!

Mutaveijarit: Aili Järvelä, Eveliina Saikkonen, Veikko Muikku, Johanna Mäkitalo, Mari Nieminen, Miia Reko, Saija Santavirta, Leena Untamala
Kesto: n. 45 min.
Ikäsuositus: yli 3-vuotiaille 

 

Jazz'n'Jam: Iro Haarla Quartet
ti 17.11. klo 19

Pianisti-säveltäjä Iro Haarlan johtama kvartetti esiintyi ensimmäisen kerran Pori Jazz festivaaleilla 2018.
Vaikka konsertin ohjelmiston lähtökohtana on Haarlan sävellykset, on yhtyeen jokaisen soittajan omaleimainen ja vahva soittotyyli sekä tulkinta olennaisen tärkeä. Kokonaisuuden ja tunnistettavan soinnin takaa pitkäaikainen aiempi yhteistyö yhtyeen jokaisen muusikon kanssa.
Kvartetin musiikki on valon ja pimeän, seesteen ja myrskyn, sekä ilon ja surun vuoropuhelua. Abstraktien ja dissonoivienkin sävelkulkujen kautta musiikin päämääränä on aina kauneus, koskettavuus ja rauhan tunne. Ikään kuin kulkisimme kohti kirkastuvaa taivaanrantaa.

Haarlalle myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2006, Jazz-Emma palkinnot vuosina 2005 ja 2011, sekä Pori Jazz:in vuoden taiteilijana Ted Curson -palkinto vuonna 2018.
Iro Haarla: piano & sävellykset, Juhani Aaltonen: tenorisaksofoni & huilu, Ulf Krokfors: kontrabasso, Markku Ounaskari: rummut

 

A la Malmi: Räjäyttäjät + support
la 5.12. klo 19

Räjäyttäjien musiikki tuo mieleen kesäauton hanskalokerosta löytyneet vanhat kakofoniset rokkikasetit, jotka ovat ostettu lettu ja kasetti -pakettitarjouksena huoltoasemalta maantien varrelta. Räjäyttäjät ovat viimeisen puolen vuosikymmenen aikana ihastuttaneet ja aiheuttaneet hämmennystä mihin ikinä ovatkaan päätyneet.
Albumillaan ”Räjä Elektrik Millenium” (2016) Jukka Nousiaisen johtama kokoonpano kaivoi kellareistaan syntetisaattorit, ja bändin keikoilla kiersi mukana Risto Ylihärsilän kaltaisista muusikoista koostuva performanssiryhmä. Nyt jälleen triona keikkaileva Räjäyttäjät julkaisi vuoden 2017 lopulla maxilevyn ”KUNNON ROKKIA EIKÄ MITÄÄN SYNTIKOITA.”
Viimeistään joulukuussa 2019 julkaistun uuden Räjäyttäjät-älpeen myötä on selvää, että yhtye kaskeaa rockmusiikin maan tasalle rakkauden nimessä. Vain siksi että rockmusiikki voisi versoa uudelleen entistä vahvempaan ja komeampaan kukkaloistoon. Räjäyttäjät on koheesion asialla. Rock on ikuinen, uusi vesimiehen aika koittaa, kaikki kukat kukkivat, värit pärisevät. Jos haluat tietää mistä kotimaisesta yhtyeestä kaikki puhuvat vuonna 2020, tule paikalle.

Jukka Nousiainen – laulu, kitara
Mikko ‘Rock’ Siltanen – basso
Alex Reed – rummut

A la Malmi on Malmitalon uusi klubisarja, joka esittelee kiinnostavinta, tuoreinta ja kovimmassa nosteessa olevaa kotimaista musiikkia akustisesti upeissa konserttisalipuitteissa. A la Malmi ei välitä genrerajoista vaan tarjoilee kuulijoiden eteen parhaat itsenäisen musiikin tekijät, joita maa päällään kantaa. Tule Malmille pitämään homma aitona! A-oikeuksin varustettu Ravintola Malmitalo palvelee ennen keikkoja ja mahdollisilla väliajoilla.
Illan avaava esiintyjä julkistetaan myöhemmin.

 

__________

STOA Turunlinnantie 1

Lippuvaraukset: sinivuokko.koivula@hel.fi
Lippujen lunastus: Stoan lipunmyyntipiste, viim. 0,5h ennen esitystä

 

Mimmit: Musiikki yhdistää  
Mimmit-lauluja, tukiviittomia ja animaatioita  
la 21.11. klo 13 ja 15  
Esteetön Mimmien konsertti on täysin uudenlainen koko perheen konserttikokemus, joka yhdistää tutut Mimmit-laulut, tukiviittomat ja laulujen tarinoita tukevat tausta-animaatiot. Tukiviittomat kehittävät ihan jokaisen lapsen kielellisiä valmiuksia. Musikaalisesti toteutetut viittomat ovat kuin tanssia käsillä.  
Konsertissa opetellaan viittomia ja lapset pääsevät viittomaan ja leikkimään mukana!  
Musiikki yhdistää -konsertissa kuullaan Musapatti-lauluja sekä Mimmien hittibiisejä vuosien varrelta. Vauhdikkaissa Musapatti-lauluissa seikkaillaan dinosaurusten maailmassa, ihmisen suolistossa, Etelämantereella ja tavataan löytöretkeilijöitä. Rallatellen päähän uppoaa niin englantia kuin siivoamista ja vaikka mitä muuta, mitä Musapattien nerokkaaseen päähän mahtuu.   

Kesto: n. 50 min  
Ikäsuositus: S 
Paikka: Teatterisali, Stoa 
Lisätietoja:http://www.stoa.fi/fi/tapahtumat/event/9B0D3BFA69B3DC7A2E13CF502E0DE64D/Musiikki_yhdist___ 

 

Älä elämää pelkää  
Kaj Chydeniuksen lauluja 
su 22.11. klo 15   
Kirjava valikoima lauluja syyspäivän iloksi!  
Kaj Chydenius, Oona Airola, Minja Koski, Leo Honkonen ja Lauri Maijala  
Yhteiskunnallisia kannanottoja Brechtiltä, Matti Rossilta, Pentti Saaritsalta ja Arvo Salolta, rakkauslauluja Aulikki Oksaselta ja Oiva Paloheimolta, nostalgiaa Aale Tynniltä, Kaarlo Sarkialta ja Ilpo Tiihoselta, isänmaallinen runo Arvo Turtiaiselta ja yllättävä huumoripläjäys Tuomari Nurmiolta. Railakasta syksyä!  

Kesto: n. 1 h 
Paikka: Teatterisali, Stoa 
Lisätietoja: http://www.stoa.fi/fi/tapahtumat/event/6D9D9847A64BFFFDA3D42F0833FE1FB0/_l__el_m___pelk__ 

 

Race Horse Company: O´DD 
Trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin sooloteos 
pe 27.11. ja la 28.11. klo 19 
Race Horse Companyn O’DD on scifin maailmoista inspiraatiota ammentava nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyden tiloja ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa. 
Trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin kunnianhimoinen sooloteos vie kokijan futuristiseen nykysirkuksen uneksittuun todellisuuteen. Esityksen lähtökohtana on ihmisen pyrkimys parempaan huomiseen uudelleensyntymien kautta: voiko ihminen koskaan aloittaa puhtaalta pöydältä, kun hän jo syntyessään on jatkumoa muulle ihmiskunnalle? 
Taiteenlajien rajoja rikkovan spektaakkelin koreografia on toteutettu yhdessä palkitun tanssija/koreografi Jarkko Mandelinin kanssa, jonka kamppailulajeja nykytanssiin yhdistävä orgaaninen ja erittäin fyysinen tyyli kohtaa sirkuksen maailman ryminällä. 
Sanattoman liikkeen ja välinemanipulaation ilmaisua täydentävät live-looppauksen pioneerin Miro Mantereen unenomainen äänimaisema sekä Jere Mönkkösen ja Eero Alavan vahvan audiovisuaalisen kokemuksen viimeistelevä valosuunnittelu. Huom! Esityksessä käytetään savua ja strobovaloja. 

Kesto: 1 h 
Ikäsuositus: 13+ 
Paikka: Teatterisali, Stoa 
Lisätietoja: http://www.stoa.fi/fi/tapahtumat/event/177943CB0FC9ECDB1CFABA06ACC2235D/Race_Horse_Company__O_DD 

 

Circo Aereo: Lion   
The Weird And Magical Abracadabra Circus Show 
to 3.12. klo 19  
Lion Show sallii puhdistavan naurun pelon hetkellä ja luo tilaa vahingonilon ja jännityksen tunteille.  
Esitys voidaan nähdä elämän hetkellisyyden ja dramaattisuuden vertauskuvana.   
Teos kunnioittaa perinteistä sirkusta maustaen sitä virtuoosimaisella mimiikalla ja kauhuelokuvista tutulla splätterillä. Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show on hauska, taidokas ja hiukan häiriintynyt esitys jännityksestä ja pelosta. Klovneriaa, hämmästyttävää taikuutta ja miimistä eläintenkesytystä sisältävän teoksen katsojina viihtyvät niin nuoret kuin aikuiset. Tervetuloa sirkukseen!  

Esiintyjät: Marc Gassot ja Karl Sinkkonen  
Käsikirjoitus: Marc Gassot, Sanna Silvennoinen  
Ohjaus: Sanna Silvennoinen  
Kesto: n. 1 h   
Ikäsuositus: 12+  
Paikka: Teatterisali, Stoa 
Lisätietoja: http://www.stoa.fi/fi/tapahtumat/event/84FEC73D4A6CC8453AD32FB9DE9869FE/Lion_ 

 

Jossain on kai vielä joulu  
Gösta Sundqvistin joululauluja 
to 17.12. klo 19   
Vuonna 1990 Leevi and the Leavings julkaisi Varasteleva joulupukki -joululevyn, jolla soivat lauluntekijä Gösta Sundqvistin haikean suloiset joululaulut. Viisi vuotta myöhemmin ilmestynyt Jouluaattona kännissä -kappale on Sundqvistin joululaulujen kirkkaimpia tähtiä.   

Sanataituri Gösta Sundqvistin tarkkanäköisiä jouluaiheisia kappaleita tulkitsevat laulavat näyttelijät Minja Koski ja Mikael Saari sekä ennakkoluuloton ja monipuolinen Lumos-jousikvartetti, jossa soittavat Niklas Hagmark, Sirkku Hilanko, Annukka Nevalainen-Lius ja Heidi-Annina Nikkilä.    
Kesto: 1 h  
Ikäsuositus: 16+ 
Paikka: Teatterisali, Stoa 
Lisätietoja: stoa.fi/fi/tapahtumat/event/D8E6F5D08C4EFF1A77E1D406A7158407/Jossain_on_kai_viel__joulu_ 

 

__________

VUOTALO, Mosaiikkitori 2, Vuosaari 

Lippuvaraukset: anna-liisa.tasapuro@hel.fi 
Lippujen lunastus: Vuotalon lipunmyyntipiste, viim. 0,5h ennen esitystä 

 

Paperi T & Khid   
la 12.9. klo 19  

Paperi T & Khid julkaisivat maaliskuussa HBD RIP -nimeä kantavan yhteisalbumin.   
HBD RIP on toinen yhteisalbumi artisteilta. Paperi T:n ja Khidin vuonna 2013 julkaistu Ex ovis pullus non natis serò fit ullus -vinyyli EP muodostui julkaisunsa jälkeen keräilyharvinaisuudeksi, ja vihdoin seitsemän vuoden jälkeen artisteilta saadaan kuulla taas yhteistä musiikkia, tällä kertaa kokonaisen albumin verran.  
Kesto 60min., ei väliaikaa  
Vuosali, Vuotalo 

 

Grand Legrand - Finnilä & Kortehisto Group  
Tisdagsmatiné  
ti 15.9. kl 14 

En kväll med Michel Legrands oförglömliga melodipärlor från jazzens och filmmusikens värld. Konserten är en fortsättning på den otroligt populära konsertserien ”A tribute to Nat King Cole”. I den intima och stämningsfulla konserten tolkas Legrands finaste verk av de karismatiska sångarna Sofia Finnilä och Jay Kortehisto. Vi får också höra Kortehistos otroligt fina trombonspel och höra berättelser om Legrands liv och produktioner. Bakom det underfundiga och högklassiga ackompanjemanget  står de erfarna musikerna Eliina Mäkiranta och Ape Anttila.   
På scen: Sofia Finnilä voc, Jay Kortehisto, voc &trombone Eliina Mäkiranta, piano Ape Anttila, bass & guitar  
Längd: ca 75 min 
Vuosali, Vuotalo  

 

Strandberg Projects 25 years anniversary   
Klubb Ankdamm  
fr 18.9. kl 19 

Bandet som leds av basist Jan-Olof Strandberg har i 25 år äventyrat i gränsen mellan progressiv rock, jazz och funk och firar sitt nya album som kommer ut i september vid Nordhusets klubbkväll. 
På det nya albumet och på Nordhusets estrad får vi utöver Strandberg Project också höra AGSW Quartet, grundad 2018, där legender från den finska jazz och prog-musiken spelar med Strandberg. 
AGSW QUARTET 
Juhani Aaltonen, flöjt & saxofon / Jukka Gustavson, klaviatur / Jan-Olof Strandberg, bas / Hasse Walli, trummor 
STRANDBERG PROJECT 
Jukka Gustavson, sång & klaviatur / Sami Virtanen, gitarr / Jan-Olof Strandberg, bas / Jartsa Karvonen, trummor / Felix Zenger, beatbox 
Längd ca 120 min.  
Klubb-kväll, A-rättigheter, Café Pokkari står för serveringen, Dörrarna öppnas kl. 18.30. 
Vuosali, Vuotalo 

 

Esa Pulliainen ja Mr Breathless: Happy rokkenroll!   
pe 2.10. klo 19  

Esa Pulliainen kertoo: ”Viimeiset kolme vuotta hulahti Ville-Agents-Badding urakoinnissa. Kokemus on ollut hieno ja jätti hyvät muistot. Nyt tuntuu oikealta hetkeltä palata nuoruuden musiikin, rokkenrollin ja rautalangan pariin. Mukaan saatiin vanhat soittokaverit. Harjoituksia on pidetty taajaan ja kappaleita hiottu pää punaisena. Ohjelmisto on 70’s-henkistä rokkia ja paljon rautalankaa, vanha kunnon Mandschuriakin on kaivettu kätköistä. Keikkoja tulee olemaan suurimmissa kaupungeissa ja huomattavimmilla paikkakunnilla.  
Lämpimästi tervetuloa kuulolle ja Cissen sanoin – ei muutaku happy rokkenroll.” 
Kesto 75 min., ei väliaikaa   
Vuosali, Vuotalo 

 

Duo Ali Saad & Sanna Salmenkallio 
pe 9.10. klo 19 

Duo Ali Saad & Sanna Salmenkallio on irakilais-suomalainen duo, joka tekee tutkimusmatkaa arabialaisen ja eurooppalaisen kulttuurin välimaastossa. Ikivanha arabirunous kohtaa suomen- ja englannin kielen, orientaalinen runsaus pohjoisen minimalismin. Ali Saad kasvoi bagdadilaisessa muusikkosuvussa ja oppi vaikuttavan laulutyylinsä kuuluisilta sediltään. Sanna Salmenkallio on elokuva- ja teatterisävellyksistään tunnettu muusikko, joka laajentaa länsimaista palettiaan arabiväreillä. Ohjelmisto koostuu arabialaisesta folkloresta ja popista uusina sovituksina sekä duon uusista sävellyksistä. 

DUO: Ali Saad, laulu & Sanna Salmenkallio, piano ja viulu 
Lisäksi MUQAM BAND soittaa eksoottista arabipoppia eurooppalaisella twistillä. 
Tapahtuman kieli: suomi, arabia, englanti 
Kesto: 2h, sis. Väliajan 
Ikäsuositus: K-18, alaikäiset huoltajan seurassa 
Paikka: Vuosali, Vuotalo 
Lisätietoja: http://www.vuotalo.fi/fi/tapahtumat/event/1BA1A39DF6EB039F0066FF9541E37E95/Duo_Ali_Saad___Sanna_Salmenkallio 

 

Vem ska trösta Knyttet?  
Familjeföreställning med Teater Kojan  
må 19.10 kl. 18  

Turnéteater som baserar sig på Tove Janssons bilderbok. En färggrann och överraskande sagoföreställning som väcker frågor kring utanförskap och ansvar.  
Föreställningen väver ihop berättardelar, dans, dialog och musik. Ny instrumental musik är komponerad för föreställningen.  

Medverkande: Ida Törnroos, Kaisa Lallukka, Simon Strömsund och Axel Hanses.  
Uppföranderätt: Agency North och Moomin Characters.  
Längd: ca 40 min.  
Från 4 år  
Vuosali, Vuotalo 
www.teaterkojan.com 

 

Etnosoi!-festivaali: Ilkka Arola Sound Tagine 
To 5.11. klo 19   

Ilkka Arola Sound Tagine on trumpetisti-säveltäjä Ilkka Arolan kokoama yhtye, joka soittaa elokuvallista seikkailumusiikkia synnyttäen mielenkiintoisen sekoituksen folk- ja jazz-ilmaisua maustettuna monitasoisilla rytmeillä ja elokuvallisilla äänimaisemilla. Lähi-idän musiikilliset mausteet ovat erityisen vahvasti esillä bändin musiikissa.   
Suomen eturivin jazz-muusikoista koostuva yhtye on tunnettu intensiivisistä keikoista täynnä tunteikasta ilmaisua ja koukuttavia rytmikudoksia.  

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti ja -flyygelitorvi, saz Max Zenger – baritonisaksofoni, bassoklarinetti ja huilu Eeti Nieminen – rummut Topi Korhonen – oud ja sähkökitara Esko Grundström – kontrabasso Juuso Hannukainen – perkussiot  
Tapahtuman kieli: suomi, englanti   
Ikäsuositus: K-18, alaikäiset huoltajan seurassa 
Kesto: 2 h, sis. väliajan  
Paikka: Vuosali, Vuotalo 
Lisätietoja: www.etnosoi.fi  

 

Maestro & Bettina: Pirkko Mannola  
Klubb Ankdamm  
fre 6.11 kl. 19 

Pirkko Mannola valdes otippat till Miss Finland som 19-åring år 1958. En talangscout bongade henne för en provsjungning som ledde till skivkontrakt. Filmindustrin fick i sin tur upp ögonen för den skönsjungande skönheten som inledde en långvarig filmkarriär år 1959 med medverkan i tiotals filmer och den svenska TV-serien Varuhuset.  Vid filmfestivalen i Berlin uppträdde Pirkko Mannola med Paul Ankas Diana och upptäcktes av en tysk talangscout vilket ledde till en mångårig sångkarriär också i Tyskland, under namnet Pirko Manola. År 1963 debuterade Pirkko Mannola som skådespelare i Lilla Teaterns musikal Åttan av Bezm vilket igen blev startskottet på en lång teaterkarriär både i Sverige och Finland, med pensionering från Åbo Svenska Teater 2003.   
TV-programledaren och radio-redaktören Bettina Sågbom samtalar med Pirkko Mannola om hennes liv och karriär på svenska och mellan varven framför hon sånger som varit betydelsefulla för henne under ackompanjemang av dragspelsartisten Pekka Pentikäinen.  

Arr. Finlands Svenska Folkting i samarbete med Nordhuset. 
Längd ca 90 min.  
Klubb-kväll, A-rättigheter, Café Pokkari står för serveringen, dörrarna öppnas kl. 18.30.  
Vuosali, Vuotalo 

 

Crimson Peak & Green Light District  
Klubb Ankdamm  
lö 7.11 kl. 19

Crimson Peak kombinerar färgstarka röster med dallrande gitarrer och slagkraftiga trummor för att skapa sitt unika, fängslande poprock-sound. I mars 2018 släppte Crimson Peak sin första singel ”Mountainside” tillsammans med en musikvideo filmad i de norska bergen. Låten vann titeln ”Årets finlandssvenska låt 2018” vid musikkongressen Musik & Talang. Bandets nyaste singel ”Come Alive” släpptes i maj 2019 och har hyllats i radio och media.   

Crimson Peak: Elias Losinskij-Kovanko, sång, gitarr  
Lina Sandvik, sång, piano  
David Strang, gitarr  
Yones Wilson, gitarr  
Emilia Lindblom, bas  
Daniel Illman, trummor  

Green Light District är en energisk hiphop-grupp från Helsingfors, som leker med gränserna mellan flera olika genrer. Bandet erbjuder ett tajt och levande live-uppträdande som blandar både elektroniska och organiska element och som garanterar en livlig upplevelse för lyssnaren.   
Bandet har nu i över ett år arbetat i studion med nytt material och släpper sin debut EP under året 2020. Tidigare år har Green Light District uppträtt på scener i Tyskland, Sverige och omkring i Finland t.ex. Blockfest och som huvudartist på Tavastia.  

Green Light District: Rami Bakieh, rap  
Max Majander, rap   
Toivo Hellberg, gitarr  
Richard Söderlund, trummor  
Oscar Fagerudd, bas  
Längd ca 90 min.  
Klubb-kväll, A-rättigheter, Café Pokkari står för serveringen, dörrarna öppnas kl. 18.30.  
Vuotalo, Vuosaari 

 

Glomas & Karakatum 
la 14.11. klo 19

Sibelius-Akatemian globaalin musiikin osasto vaalii kulttuurin monimuotoisuutta ja pyrkii edistämään kulttuurienvälistä vuoropuhelua, ymmärrystä ja yhteistyötä musiikin ja taiteiden avulla. 
Tämän klubi-illan aikana kuullaan globaalin musiikin osaston yhtyeitä, jotka koostuvat opiskelijoista ja opettajista maailman joka kolkasta, kuten Arubalta, Australiasta, Brasiliasta, Tšekistä, Virosta, Suomesta, Jordaniasta, Kosovosta, Portugalista ja Serbiasta. Luvassa on illan täydeltä kulttuurien monimuotoisuuden, kulttuurienvälisen yhteistyön ja sydämestä kumpuavan musiikin luomisen inspiroimaa innovatiivista uutta musiikkia, joka juhlistaa planeettamme monimuotoisuutta.  

Tapahtuman kieli: englanti 
Kesto: 2h, sis. Väliajan 
Ikäsuositus: K-18, alaikäiset huoltajan seurassa 
Paikka: Vuosali, Vuotalo  
Lisätietoja:http://www.vuotalo.fi/fi/tapahtumat/event/9F9D40B33B3D9DDAEBF1DEF023B2071D/Glomas___Karakatum_ 

 

Pentti Hildén & Annika Gummérus-Putkinen: Ur Lasse Mårtenssons sångbok  
Tisdagsmatiné  
ti 24.11 kl. 14   

Pentti Hildén har valt ut och arrangerat för gitarr sina favoriter ur Lasse Måertensons rika produktion.  I denna samling, som nu även finns på CD, ingår Lasses mest älskade låtar jämsides med mera sällan framförda pärlor. Gitarrarrangemangens tonspråk  vidgas  och får nya valörer  då  Mikko Helenius ( bandoneon, piano, dragspel) och Eerik Siikasaari (kontrabas) deltar i musicerandet.  Sångnummer berikar också helheten.  Det improviserande elementet i arrangemangen ger rum åt var och en av musikerna att stiga fram och programmet växer till  en rik och mångfacetterad hyllning till Kompositören.  
Pentti Hildéns samarbete med tonsättaren har redan ett antal år på nacken och även detta program och skiva är gjord i samråd med och uppmuntrad av kompositören.  

På scen: Pentti Hildén (gitarr och sång), Annika Gummérus-Putkinen (flöjt).  
Längd ca 60 min.  
Vuotalo, Vuosaari 

  

Ulla Tapaninen: Lava-ammuntaa VI  
Pe 27.11. Klo 19.00   

”Aina sanotaan, että taiteilijan pitäisi uudistua. Minä en uudistu! Vanhassa vara parempi!”  
Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa VI on näyttelijän rakastetun esityssarjan kuudes itsenäinen jatko-osa, joka sai ensi-iltansa Ryhmäteatterissa syksyllä 2019. Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Luvassa on hillitöntä six pack -komiikkaa ja teräviä huomioita jo yli 40 vuotta suomalaisia viihdyttäneen taiteilijan näkökulmasta. Tämä on nähtävä!  

Käsikirjoitus Raila Leppäkoski & Ulla Tapaninen  
Ohjaus Raila Leppäkoski  
Lavalla Ulla Tapaninen  
Kesto 1t.20min. ei väliaikaa 
Vuosali, Vuotalo 

  

Jul med Tomas & Maria Höglund  
Klubb Ankdamm  
fre 11.12 kl. 19   

Välkommen på julkonsert med Tomas och Maria Höglund. Här framför de sina personliga favoriter uppblandat med folkkära julklassiker både på svenska och engelska.   
Tillsammans med ett tremanna band önskar de bjuda på en stämningsfull och glad julupplevelse med brett musikaliskt register för alla åldrar.  

Längd ca 90 min.  
Klubb-kväll, A-rättigheter, Café Pokkari står för serveringen, dörrarna öppnas kl. 18.30.  
Vuosali, Vuotalo 

 

__________

SAVOY-TEATTERI Kasarmikatu 46-48

Syksyn 2020 edut tulossa myöhemmin

lippuvaraukset: raisa.ailio@hel.fi
lippujen lunastus: Lippuluukulta ennen esitystä