Kulkekortti

Kulkekortti on kulttuurikeskuksen etukortti, jonka koulujen kulttuurikoordinaattorit (ala-asteet) ja kulttuuriyhteysopettajat (ylä-asteet, lukiot ja ammattioppilaitokset) saavat kiitokseksi tekemästään työstä kulttuurikeskuksen hyväksi. Heidän ensisijainen tehtävänsä on välittää työyhteisössään meiltä saamaansa tietoa kulttuurikasvatustarjonnasta.

Kulkekorttiedut koulujen kulttuurikoordinaattoreille syksyllä 2019:

2 lippua kahteen esitykseen /esityspaikka / lukukausi/ kulttuuriyhteysopettaja.
Rajoitus ei koske Malmitalon elokuvia, joihin on Kulkekortilla vapaa pääsy.

Ohje lippujen varaamiseen talokohtaisesti alla. Lipunmyynnin uudelleenjärjestelyjen takia kannattaa varaus tehdä hyvissä ajoin ja olla kärsivällinen vastausten suhteen. Huomaa, ettei sähköpostia voi kopioida suoraan. Sovi lippujen lunastuksesta varausta tehdessäsi.

Kulkekorttilippuja on rajoitettu määrä / esitys.

__________

KANNELTALO Klaneettitie 5

Lippuvaraukset: liisa.paatsalo at hel.fi
lippujen lunastus: Kannelmäen kirjastosta sen aukioloaikoina sekä tuntia ennen esitystä

 

Red Nose Company:

Keisarin uudet vaatteet

la 7.9. klo 14

Huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama hyppäävät roolista toiseen ja huomioivat kaikenikäiset katsojat. H. C. Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Lapsille tarina tarjoaa oivalluksia koulumaailmasta, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri – mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia.

Suunnittelu ja toteutus Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama, tuotanto Niina Bergius ja Tinni Torikka.

Kesto: n. 1 t.

Ikäsuositus: 6+

 

Jonna Järnefelt & Jukka Nylund:

Yli rajan

ti 1.10. klo 19

Henkilökohtaista ja suoraa tulkintaa elämän käännekohdista, suorittamisesta, läheisriippuvuudesta ja luopumisesta. Jonna Järnefeltin ja Jukka Nylundin musiikkiteatteriesityksessä pohditaan, minkälaisissa hetkissä joudumme ylittämään itsemme. Vaikeat, mutta palkitsevat rajanylitykset paljastavat meistä yllättäviä voimia ja mahdollistavat uudet alut.

Tekstit ja laulu Jonna Järnefelt, sävellykset, musiikki ja laulu Jukka Nylund.

Kesto: n. 1 t.

 

FiBO:

Seikkailijan sinfoniat – Alessandro Stradellan jousitriot yhdellä kertaa

la 26.10. klo 19

Suomalaisen barokkiorkesterin konsertissa sukelletaan Alessandro Stradellan (1639–1682) instrumentaalimusiikkiin. Varhaisbarokin aalto murtuu kohti täysbarokkia italialaisen hurmurin sävelkielessä.

Enemmän irti esityksestä kahvilan stagella klo 18.15, alustajana Marianna Henriksson.

Esiintyjät: Aira Maria Lehtipuu ja Hannu Vasara (viulu), Louna Hosia (sello) ja Marianna Henriksson (cembalo ja musiikinjohto).

Kesto n. 1 t 30 min, sis. väliajan.

 

Myllyteatteri:

Viisi tapaa olla vapaa

to 7.11. klo 19

Ohjaaja ja kirjailija tapaavat kerran kuussa ja jakavat listoja viidestä asiasta, jotka jaksavat innostaa hektisen arjen keskellä. Viisi tapaa olla vapaa -esitys ei tarjoa oikotietä onneen, mutta se etsii ja kysyy. Persoonallisella kieliopilla toteutettu näytelmä pohtii kiirettä sekä intohimojen ja pakkomielteiden suhdetta.

Näyttämöllä Jaakko Kiljunen, Kaisa Niemi, Jarkko Nyman ja Hanna Raiskinmäki, käsikirjoitus Niina Miettinen, ohjaus Kaisa-Liisa Logrén, lavastus- ja pukusuunnittelu Veera-Maiju Murtola, valosuunnittelu Luca Sirviö, äänisuunnittelu Joonas Outakoski, tuottaja Leo Van Aerschot.

Kesto 1 t 50 min.

 

Chydenius, Turunen, Siivonen:

Hämärätunnin Romeo

ke 4.12. klo 19

Kansankirjailija Heikki Turusen tuotantoon perustuva monologi saattaa ensimmäistä kertaa yhteen Turusen ja säveltäjä Kaj Chydeniuksen, kaksi oman polvensa merkittävää taiteilijaa. Turunen tuli tunnetuksi yhteiskunnallisen murroksen kuvauksestaan jo esikoisteoksellaan Simpauttaja (1973). Hämärätunnin Romeo on saanut aineksensa kaikista hänen teoksistaan sekä vielä toistaiseksi julkaisemattomista runoistaan. Luvassa on tarkkasilmäistä ihmiskuvausta, maalaisnostalgiaa sekä ajatonta musiikkia.

Ohjaus Samuli Reunanen, käsikirjoitus Antti J. Heikkinen Heikki Turusen tekstien pohjalta, musiikki Kaj Chydenius, musiikin sovitus Eeppi Ursin, roolissa Tatu Siivonen, lavalla Eeppi Ursin, Arja Paju ja Oskari Lehtonen.

Kesto n. 2 t, sis. väliajan.

 

__________

MALMITALO Ala-Malmin tori 1

lippuvaraukset: malmi.lipunmyynti at hel.fi
lippujen lunastus: Malmitalon lipunmyynti, Ala-Malmin tori 1

 

Malmitalon Kino Helios –elokuvat
Kulkekortilla vapaa pääsy. Lippurajoitus ei koske Malmitalon elokuvanäytöksiä. Katso elokuvaohjelmisto Malmitalon nettisivuilta! 

 

Meiju Suvas & Ihana

to 12.9. klo 19

Estradilla lumoava ja karismaattinen laulaja Meiju Suvas.

Meiju Suvas on tähti, joka on tuikkinut Suomen viihdemaailman huipulla jo 35 vuotta. Meijusta on vuosien saatossa kehkeytynyt monipuolinen artisti, joka hallitsee kevyenmusiikin tyylilajit laidasta laitaan. Meiju on tyylitaituri ja erinomainen tunnelmanluoja. 

Kesto 2 h, sis. väliaika

Malmitalo

 

Jazz´n Jam Goes Etno: Sole Azul

ti 1.10. klo 19

Trio Sole Azul repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan jazzin tyylikeinoin.

Pauli Lyytisen (tenorisaksofoni), Harri Kuusijärven (harmonikka) ja Eero Tikkasen (kontrabasso) yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin omia tangovaikutteisia sävellyksiään sekä sovituksia olemassa olevista tangoista.

Kesto 1 h.

Malmisali

 

Mari Rantasila ja Suvi Isotalo: Miten helvetissä päädyin tähän

ke 2.10. klo 19

Kaksi upeaa laulajaa ja lauluntekijää pukee konsertissaan sanoiksi ja säveliksi naisen elämän laajan kirjon.

Ihmisyyden koko kuva maalataan kuulijan eteen kokonaan uusissa, Marin ja Suvin yhdessä säveltämissä ja sanoittamissa kappaleissa kuten Känniseksiä, Surun ruuhkavuodet, Älä kato mua nyt tai Miten helvetissä päädyin tähän?.

Kesto 2 h.

Malmisali

 

Jazz´n Jam: Superposition!

ti 29.10. klo 19

Kvanttifysiikan ihmeellisistä löydöksistä nimensä saanut Superposition! on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama uunituore kvartetti.

Kesto 1 h.

Malmisali

 

Varamummo

su 27.10. klo 15

Susanna Haavisto varamummona näyttämöllä lapsille suunnatussa musiikintäyteisessä esityksessä.

Varamummo Ellen on mummottomien mummo ja mummo niille, joiden mummo asuu kaukana. Ellen tykkää puhua takaperin – NIREPAKAT!

3-6-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen

Malmisali

 

Jazz´n Jam Goes Etno: Joonas Widenius Trio 

ti 19.11. klo 19

Joonas Widenius Trio julkaisee syksyllä 2019 uusimman levynsä "New Nordik Sagas". Levy jatkaa trion musiikillista matkaa halki eri tyylien viidakon.

Malmisali

 

__________

SAVOY-TEATTERI Kasarmikatu 46-48

lippuvaraukset: raisa.ailio at hel.fi
lippujen lunastus: Lippuluukulta ennen esitystä

 

Savoy World

Félix Lajkó & VOLOSI
pe 20.9. klo 19

Jousimusiikin mestarit vauhdissa yli tyylirajojen!

Maailmalla tunnettu serbialais-unkarilainen viulisti Félix Lajkó sekä supersuosittu puolalainen jousikvintetti Volosi esiintyvät yhteiskonsertissa Savoy-teatterissa.

Jousitaitureiden musiikissa yhdistyvät vaikutteet kansanmusiikista, mustalaismusiikista, klassisesta musiikista rockia, poppia, jazzia ja improvisaatiota. Säveltäjä-viulisti Lajkón musiikista voi löytää kaikuja yhtä hyvin myös klezmeristä kuin punkista.

Unkarilainen lehdistö kutsuu Lajkó Félix & Volosi -tähtikokoonpanoa ”jousisoitinten rock-staroiksi”.

Kesto n. 2 h, sisältää väliajan

 

Savoy World
Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye
su 27.10. klo 16
Louisa Lyne on jiddiškulttuurin skandinaavinen helmi. Kekseliäästi musiikkikulttuureja yhdistelevän ruotsalaislaulajattaren karismaattinen ääni ja runolliset melodiat ovat ihastuttaneet kuulijoita ympäri maailmaa.

Louisan konserttiohjelmisto koostuu sekä perinteisistä jiddišmelodioista että uusista omista sävellyksistä. Lopputuloksena on ilmeikäs yhdistelmä juutalaisperinteitä ja laulajattaren pohjoisen kotimaan nykyaikaisuutta.

Viimeksi vuonna 2016 Suomessa vieraillut Louisa esiintyy Savoyssa yhdessä Di Yiddishe Kapelye -yhtyeensä kanssa, laulusolistin lisäksi kokoonpanon muodostavat harmonikka, viulu, sello, kontrabasso, kitara ja piano. Luvassa on häikäisevän persoonallinen kokonaisuus ihastuttavalta tulkitsijalta.

Kesto n. 2 h, sisältää väliajan

 

__________

STOA Turunlinnantie 1

lippuvaraukset: hanna.westerholm at hel.fi
lippujen lunastus: kassalta ennen tapahtumaa

 

Teater Kojan

Den fula ankungen

28.9. kl. 15

Om att kläckas i fel bo och att hitta rätt till sist. Den fula ankungen är en saga om den krokiga stigen till att hitta rätt och rätten att få vara. Med fart och förundran tar Teater Kojan ett nutida grepp om H.C. Andersens välkända berättelse. En vacker teaterupplevelse om växtvärk, rädsla för annorlundaskap och modet att våga vara den man är.

Längd ca 40 min.

En familjeföreställning för 3 år fyllda.

Stoa, Musiikkisali

 

Agit-Cirk: 2+2+2

su 17.11. klo 15

Agit-Cirk -ryhmän 2+2+2 -teos on neljän taiteilijan tummasävyinen nykysirkusteos, joka leikittelee naisten ja miesten rooleilla ja lainaa häpeilemättömästi elementtejä yleisistä ennakkokäsityksistä.Lavalla nähdään kaksi akrobaattia ja kaksi tanssijaa, kaksi pariskuntaa. Rooleilla leikitellään välillä vakavasti kantaa ottaen, välillä herätellen hilpeyttä humorististen karikatyyristen hahmojen läsnä ollessa.

Työryhmä: Sirkustaiteilija Jenni Lehtinen, sirkustaitelija Sasu Peistola, tanssija/akrobaatti Saku

Mäkelä, tanssija Riia Kivimäki, valosuunnittelija Jere Mönkkönen, äänisuunnittelija Joonas

Outakoski

Kesto: 40 min

ikäsuositus: nuoret ja aikuiset

paikka: teatterisali

 

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu:

Joulu Piippolassa

la 7.12. klo 15

Talvella tapahtuu ihmeellisiä asioita - metsä muuttuu taianomaiseksi ja järvet jäätyvät. Lumelle ilmestyy jälkiä, eläimet kurkkivat piiloistaan ja kuuntelevat: Narskuuko lumi? Paukkuuko pakkanen?

kesto n. 45 min

Suositusikä 2+

paikka: teatterisali

 

Rakkaani kulkee kaukana

Kaj Chydenius, Taru Nyman, Minja Koski, Tuukka Leppänen ja Kari Hevossaari

su 8.12.2019 klo 15

Kaj Chydeniuksen 80-vuotisjuhlakauden päätöskonsertti.

kesto n. 1,5 h (sis. väliajan)

paikka: teatterisali

 

__________

VUOTALO Mosaiikkitori 2

lippuvaraukset: hanna.westerholm at hel.fi
lippujen lunastus: kassalta ennen tapahtumaa

 

Maestro ja minä: Antti Reini

la 21.9. klo 19

Koko kansan tuntema Antti Reini, lukuisista elokuva- ja tv-sarjarooleistaan tuttu näyttelijä, on hiljattain tehnyt vahvan paluun levyttäväksi ja keikkailevaksi artistiksi. Aikaisemmin soittimena eri yhtyeissä oli rummut, nyt omat biisinsä tekevä Reini soittaa kitaraa. Ilta koostuu Holle Holopaisen ja Antti Reinin rupattelutuokioista ja musiikista.

Tapahtuman ikäsuositus: Klubi-ilta, A-oikeudet

Tapahtuma kesto ja väliaikatieto: kesto 2t., väliaika n. 20min.

 

Kallo Collective: Caterpillars

la 5.10. klo 15

Maaginen Caterpillars täyttää lavan huojuvalla kukkamerellä, lepattavilla perhosilla sekä kahdella pulskalla perhosentoukalla. Caterpillars on monikerroksinen komedia – juuri kun tarina kuljettaa katsojat hassunkuriseen unimaailmaan, epäonniset klovnit kiskaisevat heidät takaisin todellisuuteen. Kallo Collective on fyysiseen teatteriin ja klovneriaan erikoistunut nykysirkusryhmä, joka tuottaa korkeatasoisia sanattomia esityksiä Suomessa, Ranskassa ja Uudessa-Seelannissa.

Ohjaus: Thom Monckton

Esityksen ideointi: Jenni Kallo, Sampo Kurppa ja Thom Monckton

Esiintyjät: Jenni Kallo ja Sakari Saikkonen

Kesto noin 40 min

 

Höstlovskonsert

Robin Hund

ti 15.10 kl. 18

Robin Hund & Hans glada orkester spelar svängig barnmusik för hela familjen. Konserten består av både fartfyllda och lugna stunder. Barnen får delta aktivt genom sång, rörelse och rytmik.Den här finlandssvenska barnorkestern spelas av Tomas Järvinen och Bob Katt av Henrik Strang.

Längd ca 60 min.

 

Klubb Ankdamm

Ben Granfelt “My Soul LIVE To You”

25.10 kl. 19.00

Gitarrvirtuosen Ben Granfelt LIVE tillsammans med spelpolarna Maijanen, Miettinen & Mårtenson.Ben Granfelt spelar låtar från live-albumet “My Soul LIVE To You”. Under år 2018 spelade Ben Granfelt in 56 konserter under sin turné efter skivsläppet ”MY Soul To You” i Finland, Tyskland, Österrike, Slovakien, Tjeckien och Sverige. Från dessa inspelningar valdes 12 stycken till det nya “My Soul LIVE To You” – albumet som är Granfelts 17:e soloalbum.

Bandet består av:

Ben Granfelt: Gitarr/sång

Masa Maijanen: Bas

Miri Miettinen: trummor

Kasper Mårtenson: keyboards

A-rättigheter, dörrarna öppnas 18.30, längd ca 120 min. inkl. paus.

 

Maa ilmassa klubi: Frosty Crocodiles

la 26.10. klo 19-21

Frosty Crocodiles tarjoaa kreikka-suomi-uiguuri-arubalaista akustista taituruutta maailman ja musiikin ystäville. Muusikot ovat kotoisin Kiinasta, Kreikasta, Arubalta ja Suomesta, mutta näiden soljuvien melodioiden ymmärtämiseen ei sanakirjoja tarvita. Soittimina ovat kora-harppu, balafoni, akustinen kitara, perkussiosetti ja ihmisääni. Lumiliskot opiskelevat musiikkia Sibelius-Akatemian maailmanmusiikkiosasto Glomasissa. Maarika Autio - Kora-Balafon-Vocals, Repkat Parhat – AcousticGuitar, Christopher Rodulfo – PercussionSet, Chrysa Panagiotopoulou – Vocals, Vasileios Katopodis – ElectricBass, Ossi Raippalinna – Percussions

Tapahtuman ikäsuositus: Klubi-ilta, A-oikeudet. K-18.

Tapahtuma kesto ja väliaikatieto: 2h, sis. väliajan

 

Klubb Ankdamm (Svenska veckan)

Maestro & Bettina: Kisu Jernström

8.11 kl. 19.00

Kisu Jernström började som 14-åring i Topmost-bändet som blev Finlands populäraste band. Tre år senare blev han trummis i Kirkas band. Snart var det dags att flytta några meter framåt på scenen, när han under Dannys beskydd avancerade till solist. Den 20-åriga Kisu började smita hitlåtar; Kun paljon antaa, Uneen aikaa vaipuu och Onnestain on puolet sinun samt Juustossa löytyy. Han hann turnera runt danslavorna som favoritsångare nästan 15 år. År 1984 startade Kisus karriär som producent och låtskrivare. Kisus positiva livshållning, kärlek till musiken samt längtan att skapa glädje för medmänniskorna har fört mannen framåt motgångarna till trots.

Längd ca 120 min. inkl. paus. Klubb-kvällen är en del av programmet för Svenska veckan.

A-rättigheter, dörrarna öppnas kl. 18.30.

 

Lauletaan yhdessä - Sydämemme laulut

pe 15.11. klo 19

Vuotalon toisessa yhteislauluillassa ihana Hanna Pakarinen kuljettaa yhteistä lauluiltaa kertoen samalla kappaleista ja laulattaen yleisöä Vuotalon House Bandin säestyksellä. Illan aikana laulamme yhdessä tuttuja suomalaisia kappaleita. Mukana on myös laulumatto, jolla voi rohkeimmat toimia laulattajana tai vain kokeilla mikkiin laulamista - laulutaidolla ei ole väliä. Hanna Pakarinen – juonto ja esilaulu Tomi Hämäläinen – Piano Juho Puronaho - Kitara ja viulu Riku Vartiainen - Basso ja sello Samuel Santasärkkä – Rummut

Tapahtuma kesto ja väliaikatieto: kesto 75min. ei väliaikaa

 

Maa ilmassa –klubi: Ismaila Sané Saïsba

la 16.11. klo 19-21

Ismaila Sané Saïsba on polyrytmisen ilon totaalinen paketti, tiukka afrobändi, joka takaa hyvän mielen yleisölle ja tanssijaloille! Ismaila muutti Eurooppaan vuonna 1980 ja asui vuosia Teneriffalla, missä hän tapasi maailmanmuusikko Sakari Kukon. Ensimmäinen Suomen vierailu Piirpauken jäsenenä tapahtui 1989. Ismaila on pitkään ollut kysytty muusikko monissa kokoonpanoissa: Buddha Surfers, Galaxy, Piirpauke, Sakari Kukko GMS ja Senfi. Viime vuosina hän on keskittynyt omiin yhtyeisiinsä ja vetää myös lyömäsoitin- ja tanssityöpajoja.Ismaila Sané: laulu, perkussiot, yhtyeen johto Kari Ikonen: sähkökoskettimistot Petri Kautto: kitarat Mika Mylläri: trumpetti Ari Hossi: bassokitara Andrea Mena: pasuuna & conga Zouhair Amkas: rummut Mamadou Ndoye: Sabar sengalilaiset rummut Sofy Kapepula: taustalaulu

Tapahtuman ikäsuositus: Klubi-ilta, A-oikeudet. K18 - nuoremmat aikuisen seurassa

kesto ja väliaikatieto: 2h, sis. väliajan