Kulkekortti

Kulkekortti on kulttuurikeskuksen etukortti, jonka koulujen kulttuurikoordinaattorit (ala-asteet) ja kulttuuriyhteysopettajat (ylä-asteet, lukiot ja ammattioppilaitokset) saavat kiitokseksi tekemästään työstä kulttuurikeskuksen hyväksi. Heidän ensisijainen tehtävänsä on välittää työyhteisössään meiltä saamaansa tietoa kulttuurikasvatustarjonnasta.

2 lippua kahteen esitykseen /esityspaikka / lukukausi/ kulttuuriyhteysopettaja.
Rajoitus ei koske Malmitalon elokuvia, joihin on Kulkekortilla vapaa pääsy.

Ohje lippujen varaamiseen talokohtaisesti alla. Lipunmyynnin uudelleenjärjestelyjen takia kannattaa varaus tehdä hyvissä ajoin ja olla kärsivällinen vastausten suhteen. Huomaa, ettei sähköpostia voi kopioida suoraan. Sovi lippujen lunastuksesta varausta tehdessäsi.

Kulkekorttilippuja on rajoitettu määrä / esitys.

 

__________

KANNELTALO Klaneettitie 5

Lippuvaraukset: liisa.paatsalo@hel.fi

Lippujen lunastus: Lipunmyyntipiste Kannelmäen kirjasto / aula

 

Wusheng Company: Trog

ke 22.1. klo 18 ensi-ilta (klo 17.15 Enemmän irti esityksestä, alustajana John Evans)

pe 24.1. klo 18 

la 25.1. klo 18 

to 30.1. klo 18 

pe 31.1. klo 18 

Mikä tekee soturista vahvan – tarvitaanko muuta kuin raakaa voimaa? Wusheng Companyn uusi teos Trog pureutuu taistelulajien ytimeen. Kirjailija John Evansin tekstiin perustuva tarina kertoo eristäytyneestä ja menneisyytensä kieltävästä Trogista (Antti Silvennoinen), jonka salaperäinen Crystalman (rumpali Pekka Saarikorpi) johdattaa matkalle kohti todellista mestaruutta. Luvassa on vauhdikasta ja näyttävää peking-oopperaa, jossa taistelulajeista ammentava liike kietoutuu saumattomasti musiikkiin.

Kieli suomi ja englanti. Kesto n. 50 min.

 

Collegium & KATVE [blind spot]: Lintu nimeltä Agata

ke 4.3. klo 18 ensi-ilta 

la 7.3. klo 14  

Lintu nimeltä Agata on nykytanssia ja barokkimusiikkia yhdistävä näyttämöteos lapsille. Agata-lintu (Heidi Masalin) on anarkistinen, erilainen ja rakastettava. Teos on kaikkien epätäydellisten puolella. Se on puheenvuoro armeliaisuudesta sekä puutteiden hyväksymisestä, tanssillinen tarina linnusta, joka ei osaa lentää. Teoksen tunnelmat vaihtelevat riehakkaasta suruun ja yksinäisyyden tunteesta kohti ystävyyttä. Agatan kavereina näyttämöllä nähdään neljä muusikkoa (Anni Elonen, Hanna Haapamäki, Lea Pekkala, Annamari Pölhö), joiden soitto vie yhteiselle matkalle kohti toivetta lentämisen riemusta.  Ohjaus Virva Talonen.

Ikäsuositus 4+

Kesto n. 40 min. 

 

Ulla Tapaninen: Lava-ammuntaa VI

la 14.3. klo 18 

ke 18.3. klo 18 

to 19.3. klo 14 

”Aina sanotaan, että taiteilijan pitäisi uudistua. Minä en uudistu! Vanhassa vara parempi!” 

Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa VI on näyttelijän rakastetun esityssarjan kuudes itsenäinen jatko-osa, joka sai ensi-iltansa Ryhmäteatterissa syksyllä 2019. Luvassa on hillitöntä six pack-komiikkaa ja teräviä huomioita arjesta jo yli 40 vuotta suomalaisia viihdyttäneen taiteilijan näkökulmasta. Ohjaus Raila Leppäkoski.

Kesto 2 t, sis. väliajan 

 

Dostojevski: Pelurit 

to 26.3. klo 18 

pe 27.3. klo 18

Venäläinen ja suomalainen teatteri kohtaavat Jari Juutisen ohjaustyössä Dostojevskin klassikkoromaanista Pelurit. Näytelmä kertoo uhkapelaaja Aleksei Ivanovitsista, joka käy kauppaa rahan lisäksi rakkaudella, elämällä ja kuolemalla. Alkuperäisteoksen lisäksi myös musiikki on venäläistä. Sergei Prokofievin tunteikasta musiikkia tulkitsee lavalla jousikvintetti. Esityksen takana on kansainvälinen työryhmä: helsinkiläinen teatteriryhmä sadsongskomplex:fi sekä venäläiset Novrogod Academic Drama Theater ja Novrogod Philharmonic.

Esityksen kieli: venäjä 

Tekstitys: suomi 

Kesto: 1 t 30 min 

 

Ella Mettänen ja Eero Ojala: Niskavuoren Heta

to 2.4. klo 14 & 18  

”Seison missä seison.” Hella Wuolijoen klassikkonäytelmä Niskavuoren Heta pesee lattiat herroilla ja rengeillä. Parrasvaloissa on naisen tarina. Näytelmä on pitkittäisleikkaus suomalaisesta yhteiskunnasta 1800-luvulta sotien väliseen aikaan saakka. Teatteri Jurkassa keväällä 2019 ensi-iltansa saaneessa uudessa tulkinnassa Niskavuori ei ole enää entisensä. Ohjaus Henri Tuulasjärvi.

Kesto: 1 t 45 min., sis. väliajan 

 

__________

MALMITALO Ala-Malmin tori 1

 

lippuvaraukset: malmi.lipunmyynti@hel.fi
lippujen lunastus: Malmitalon lipunmyynti, Ala-Malmin tori 1

Malmitalon Kino Helios –elokuvat
Kulkekortilla vapaa pääsy. Lippurajoitus ei koske Malmitalon elokuvanäytöksiä. Katso elokuvaohjelmisto Malmitalon nettisivuilta! 

 

Jazz’n’Jam: Pietilä - Björkenheim - Tuomi

ti 14.1. klo 19

Vapaata improvisaatiota yhtyeen jäsenten sketsinomaisista sävellyksistä world-jazz henkeen, höystettynä nykymusiikillisin aineksin, mutta melodisella twistillä. Trio hyödyntää musiikissaan mm. dramaattisia dynamiikan ja draaman vaihteluita sekä rikkaita äänenvärin maailmoja ja avaruuksia. Yhtyeen ilmaisussa voikin kuulla kaikuja esim. Toru Takemitsun ja Oliver Messianin tapaisesta ilmaisusta. Live-elektroniikan käyttö kuuluu toisinaan myös osana yhtyeen omaa ääntä.

Esa Pietilä: tenorisaksofoni, Raoul Björkenheim: kitarat ja Janne Tuomi: perkussiot

 

Hilja Grönfors & Latšo Džinta

ke 29.1. klo 19

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla vuonna 2005 mestarikansanlaulajaksi nimitetty Hilja Grönfors on laulanut lapsesta asti. Nyt jo usean vuoden ajan hän on kerännyt itselleen tuttuja ja ennestään tuntemattomia romanien perinnelauluja ympäri Suomen. Lauluja on kertynyt pitkälle toistasataa, ja Hilja Grönfors esittää tätä lauluaarteistoa Latšo Džinta -yhtyeensä kanssa.

 

la 1.2. klo 15

Small Size Days

Toivomussiemen

Pehmeä, runollinen ja leikkimielinen nukketeatteriesitys luonnon kiertokulusta, joka kerrotaan tilkkutäkeillä ja elävällä musiikilla. Esityksessä seurataan pienen Toivomussiemenen kasvua läpi vuodenaikojen suureksi puuksi. Esityksen päätteeksi lapset saavat tutustua lavastukseen ja nukkehahmoihin sekä esityksessä käytettyihin soittimiin.

Kesto 30 min + työpaja 15 min

Ikäsuositus: 1,5-6-vuotiaille

 

Sanaton Lehtojärven Hirvenpää

to 20.2. klo 19

Lehtojärven Hirvenpää on uuden ajan tango-orkesteri Suomen Lapista. Yhtye sai alkunsa, kun Väärästä Rahasta tuttu Jaakko Laitinen ja monien musiikkilajien parissa taituroinut haitarivirtuoosi Harri Kuusijärvi löivät päänsä yhteen ja alkoivat työstää uusia lauluja. Syntyi levyllinen lopun aikojen populäärimusiikkia. Harri Kuusijärven progressiivisen iskelmällisiin sävellyksiin lisää syvyyttä tuovat Jaakko Laitisen elämän ja todellisuuden perusteita ja rakenteita tutkivat sanoitukset.

 

Pekko Käppi & K:H:H:L

pe 6.3. klo 19

Kalloja, nahkoja ja miesten pellavaisia kesämekkoja – Pekko Käppi & K:H:H:L on yhtye, joka todentaa sikarilaatikkokitaroineen ja jouhikkoineen mystisiä kansantaruja tähän aikaan. Kansanmusiikki, mystiikka ja poplaarikulttuuri kohtaavat yhtyeen käsittelyssä erikoislaatuisen persoonallisella tavalla, ja Käpin loihtiessa jouhikollaan voi ilmasta aistia taikuuden.

 

MEDEIA: Klovnin raivonhallintaopas

to 19.3. klo 19.00

Klovnerian taiturin Taina Mäki-Ison soolo on tragikoominen tulkinta Medeiasta. Se on klassinen kreikkalainen myytti naisesta, joka tappaa kostoksi omat lapsensa. Esityksessä Klovni Martta saa roolin esitettäväkseen, mutta häntä kauhistuttavat tarinan julmuudet. Klovnin ihmettelevä asenne elämän eri ilmiöihin mahdollistaa rankkojen ja vaikeidenkin asioiden käsittelyn lämpimällä huumorilla.

Ohjaus: Janne Saarakkala ja Taina Mäki-Iso

Esityskielet suomi ja englanti. Ikäsuositus 10+

Kesto noin tunti.

 

Mutaveijarit

la 28.3. klo 15

Muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille! Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan, joita kuuntelevat mielellään niin lapset kuin aikuisetkin. Mutaveijarit toivottavat kaikki kanssamatkustajat tervetulleiksi mutamatkoille: “Hyppää kyytiin nyt! Laita kiinni turvavyö!”

Mutaveijarit: Aili Järvelä, Eveliina Saikkonen, Veikko Muikku, Johanna Mäkitalo, Mari Nieminen, Miia Reko, Saija Santavirta, Leena Untamala

Ikäsuositus: yli 3-vuotiaille

 

Jazz’n’Jam: Rotko

ti 31.3. klo 19

ROTKO on kolmen ilmiömäisen muusikon, improvisoijan ja säveltäjän yhteensulauma. Saksofonisti Pauli Lyytinen, basisti Jori Huhtala ja rumpali Olavi Louhivuori tunnetaan kaikki rohkeina ja ahkerina musiikintekijöinä, jotka ovat tahoillaan sekä johtaneet kehuttuja ja palkittuja yhtyeitään jo vuosien ajan. Nyt he ovat kuulleet kutsun hakeutua yhteen, suuntaamaan katseensa syvälle tuntemattomaan ja ryhtyä luomaan uutta.

 

Räjäyttäjät

to 16.4. klo 19

2011 Jyväskylässä perustettu Räjäyttäjät on tullut tunnetuksi vauhdikkaista live-esiintymisistään ja suomenkielisestä jytärockistaan, joka tuo mieleen kesäauton hanskalokerosta löytyneet vanhat kakofoniset rokkikasetit, jotka ovat ostettu lettu ja kasetti -pakettitarjouksena huoltoasemalta maantien varrelta. Räjäyttäjät ovat viimeisen puolen vuosikymmenen aikana ihastuttaneet ja aiheuttaneet hämmennystä mihin ikinä ovatkaan päätyneet.

 

Jazz’n’Jam: Black Motor

ti 28.4. klo 19

Viisitoista vuotta toiminut Black Motor julkaisee vuonna 2020 jatkoa yhtyeen nykykokoonpanon esitelleelle Branches- albumille (We Jazz Records, 2017). Puhaltaja Tane Kanniston, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen muodostama trio on yhtyeenä uudistunut ja tuoreessa vaiheessa entistä laajemmalla instrumenttipaletilla ja uusin sävellyksin.

 

__________

SAVOY-TEATTERI Kasarmikatu 46-48

lippuvaraukset: raisa.ailio@hel.fi
lippujen lunastus: Lippuluukulta ennen esitystä

 

Armenia: The Naghash Ensemble
la 25.1. klo 18
Keskiajan mystiikka kohtaa uuden taidemusiikin
The Naghash Ensemble on lumoava sekoitus armenialaista musiikkiperinnettä sekä uutta klassista musiikkia. Teoksessaan Songs of Exile säveltäjä John Hodian herättää 1400-luvulla eläneen armenialaisen papin Mkrtich Naghashin runot eloon. Runoelma on syvällinen pohdinta ihmisen jumalasuhteesta vuosiksi maanpakoon pakotetun munkin näkökulmasta. ”Naghash oli ensisijaisesti pappi, ja hänen runonsa ovat hänen saarnojensa jatkeita. Hänen sanansa ovat sekä syvällisiä että yksinkertaisia, puhekielisiä ja runollisia”, kuvailee Hodian. Savoy-teatterin lavalla esiintyy kolme loistavaa naislaulajaa, pianisti sekä Armenian parhaimmistoon kuuluvat dudukin, udin ja dholin soittajat, joita Hodian itse johtaa.
Esityksen kesto n. 1,5 t, ei väliaikaa.
Ilta jatkuu klo 20.15 elokuvalla The Color of Pomegranates.
Esityksen kesto n. 1,5 t, ei väliaikaa.

 

SavoyWorld: La Dame Blanche

3.4. klo 19

Urbaanin kuubalaisen musiikin tähti

Kuubalaisen La Dame Blanchen musiikin perusta on kuubalaisessa perinteessä, mutta sen villi syke kuulostaa erittäin urbaanilta. Laulaja, räppääjä ja huilisti La Dame Blanche, oikealta nimeltään Yaite Ramos, yhdistelee musiikissaan latinalaista hiphopia, cumbiaa, dancehallia ja reggaeta.Musiikki tulee hänelle verenperintönä, sillä hänen isänsä, pasunisti Jesus Aguaje Ramos työskenteli maailmankuulun Buena Vista Social Clubin taiteellisena johtajana.Musiikin lailla myös myös La Dame Blanchin lavapersoona on sekoitus länttä ja Kuubaa. Lavalla hän edustaa asennetta, sosiaalista sanomaa ja urbaanin musiikin perinnettä.Parikymppisenä Pariisiin muuttanut La Dame Blanche asuu nykyisin puoliksi Pariisissa ja Kuubassa.

Konsertin kesto on noin 80 min., ei väliaikaa

 

__________

STOA Turunlinnantie 1

Lippuja on rajoitettu määrä / esitys.

lippujen lunastus: kassalta ennen tapahtumaa

Lippuvaraukset: Hanna Westerholm, hanna.westerholm@hel.fi

 

Ballantine Scale

ke 12.2. klo 19 ja to 13.2. klo 19 

Jäntti & Venna -duon uusin yhteisteos Ballantine Scale kutsuu yleisön teatteritilaan luotuun mystiseen maailmaan, suureen valkeaan telttaan meren rannalle. Esitys yhdistää Ilona Jäntin innovatiivista ilma-akrobatiaa Aino Vennan säveltämään ja esittämään musiikkiin. Teos tutkii ulko- ja sisätilan rajapintaa, luontoa ja kulttuuria, päivän ja yön taitekohtaa. Auringon laskettua, hämärän saavuttua maailma muuttaa muotoaan, kenties pysyvästi. 

Koreografi, sirkustaiteilija: Ilona Jäntti 
Säveltäjä, muusikko: Aino Venna 

Valosuunnittelu: Kauri Klemelä 

Äänisuunnittelu: Pauli Riikonen 

Lavastus: Pavla Kamanová 

Kontrabasso: Erik Michelsen 

Sovitukset: Erik Michelsen & Aino Venna 

Kesto n. 55 min 

Paikka: Teatterisali

 

Yablochkov Candle

la 15.2. klo 19 ja su 16.2. klo 15

Yablochkov Candle on konsertin ja ilma-akrobatiateoksen yhdistelmä, joka ammentaa menneen vuosisadan

esityskulttuurista ja taiteesta. Sirkustaiteilija Ilona Jäntti ja laulaja-lauluntekijä Aino Venna luovat ainutlaatuisen ja minimalistisen kabaree-henkisen klubin Stoaan. Vennan musiikki on saanut vaikutteita mm. ranskalaisista chansoneista ja vanhasta rock and roll -musiikista, ja se nivoutuu sulavasti yhteen Jäntin kauniisti koreografioituun liikkeeseen ilmassa.

Koreografi, sirkustaiteilija: Ilona Jäntti

Säveltäjä, muusikko: Aino Venna

Kontrabasso: Erik Michelsen

Valosuunnittelu: Kauri Klemelä

Kesto 1 h

Paikka: Teatterisali

 

 

Reijo Kela: Taulumannekiini 

la 29.2. klo 17

Tanssija-koreografi Reijo Kela on lämmittänyt esityskuntoon klassikkoasemaan nousseen tanssiteoksensa Taulumannekiini, jonka ensiesitys oli 10.10.1982 Tanssigalleriassa, Helsingissä. Teos esitettiin lokakuussa 2019 Pakko sanoa! -teatterifestivaalilla Suomussalmella ja nähdään nyt toistamiseen Stoassa.  Vanhan teoksen palauttaminen mieleen on ollut isotöistä ja fyysisesti raskasta. Yksi liikesarja on pitänyt muuttaa kehon jäykistymisen takia, mutta muuten Kela pyrkii esittämään Taulumannekiinin yhtä autenttisena kuin ensi-illassa 38 vuotta sitten. Taulumannekiini  käsittelee ihmisen arkiseen elämiseen liittyviä lakeja ja yhteiskunnallisia muotteja sekä taiteen ja byrokratian suhdetta. Vaikka maailma on muuttunut, esitys on edelleen ajankohtainen. "Luuletko, että olet vapaa?” Reijo Kela miettii sitä, minkä orjia meistä aina tulee. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa annamme oikeudet isoille tietoyhtiöille ja muutaman vuoden päästä ostamme tietojamme sieltä takaisin. Kartamme lakeja ja asetuksia, mutta digitaalisessa mediassa hyväksymme suurimman osan, eikä se juuri hetkauta meitä. 

Esitys on osa Työväen Näyttämöiden Liiton 100-vuotisjuhlaohjelmaa. Esityksen jälkeen keskustelutilaisuus, vetäjänä Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehden päätoimittaja Minna Tawast 

Kesto n. 40 min + keskustelu 

Paikka: Teatterisali

 

 

DUO + DUO 

Ke 4.3. klo 19 

Duot Johanna Juhola & Milla Viljamaa ja Katja Koukkula & Jussi Väänänen yhdistävät tangokonsertissa voimansa. Tässä illassa artistit hitsautuvat yhteen luoden upean kokonaisuuden, joka ei jätä ketään kylmäksi. Duo Milla Viljamaa (piano) & Johanna Juhola (harmonikka) on kokenut tangotaiturikaksikko, joka on ällistyttänyt virtuoottisuudellaan. Heidän musiikkinsa on helsinkiläisversio tango nuevosta. Argentiinalaisen tangoperinteen draama ja voimakas rytmiikka sulautuu suomalaismelankoliaan. Juholan ja Viljamaan tango on välillä ilmavaa ja leikkisää, toisinaan ylitsevuotavan pakahduttavaa. Duo Katja Koukkula ja Jussi Väänänen ovat pitkänlinjan tanssijoita ja heidän yhteinen tanssiuransa on kestänyt jo 26 vuotta. Nämä taideparitanssijat ovat yhdessä upean dynaaminen kaksikko ja heidän tanssinsa tunnuspiirteitä ovat herkkyys ja omalaatuinen liikkeellinen kommunikaatio. 

Ohjaus: Sanna Silvennoinen 

Kesto n. 1 h 

Paikka: Teatterisali 

 

 

DON GNU – Physical Theatre and film: M.I.S. – Natten Lang (DK)

To 19.3. klo 18

Pitelemättömän tanskalaisryhmän energinen esitys pursuaa huutoa, hikeä, laudankappaleita ja jumppapalloja. Modernin miehisyyden kuvaa tutkitaan hurjien lavatemppujen, raa´an fyysisyyden ja slapstick-komiikan voimin. Esitys kysyy, miten löytää oma identiteettinsä miehisyyden ristipaineissa? Voiko samanaikaisesti olla Likainen Harry, villasukkamies sandaaleissa ja latinorakastaja?

Ikäsuositus: yli 10-vuotiaille

Kesto 45 min.

ohjelmisto päivitetään viikolla 2.

 

__________

VUOTALO Mosaiikkitori 2

lippujen lunastus: kassalta ennen tapahtumaa

Lippuja on rajoitettu määrä/esitys.

lippuvaraukset: hanna.westerholm@hel.fi 

 

Cuejero 
la 15.2. klo 19 
Cuejeron musiikki, flamenco-jazzia pohjoismaisella vivahteella, imaisee kuulijansa inspiroivien soundien, energisten rytmien ja intohimoisten melodioiden maailmaan. Näissä ainutlaatuisissa sävellyksissä toisensa kohtaavat viinistä ja rakkaudesta kertovat flamenco-laulut sekä Latinalaisen Amerikan, Lähi-idän ja jazzin groovet. Tämä maukas cocktail on saanut inspiraationsa musiikillisista perinteistä, jotka alun perin syntyivät monenlaisten kulttuurien fuusioiduttua samalla maaperällä. 

Javier Sanchez (ES), kontrabasso ja nauhaton basso, Toni Jokiniitty, flamencokitara, Ricardo Padilla (CL), lyömäsoittimet, Lotta-Maria Pitkänen, viulu 

Ikäsuositus: Klubi-ilta, A-oikeudet. Kahvila Pokkari vastaa tarjoiluista. Ovet avataan klo 18.30. K18 - alaikäiset aikuisen seurassa. 

Kesto n. 2 h, sis. väliajan 

 

 

Maailman ympäri 80 päivässä 

la 22.2. klo 14 

Jules Vernen klassikko vuodelta 1872 saapuu vuoteen 2020. Matemaattisen tarkasti rutiinejaan noudattava Phileas Fogg ja hänen palvelijansa Passepartout syöksyvät vauhdikkaaseen seikkailuun, kun Fogg lyö koko omaisuudestaan vetoa, että hän pystyy matkustamaan maailman ympäri 80 päivässä. Rutiinien täyttämä elämä jää taakse ja edessä on uskomaton matka. 

Viisi näyttelijää sukeltaa pelottomasti ja ennakkoluulottomasti tekoviiksiä, takkeja ja mantereita tiuhaan vaihtaen jännityksentäyteiseen seikkailuun. Matkaa tehdään ohikiitävistä maisemista inspiroituvan musiikin siivittämänä. Tästä kommellusten ja huumorin täyteisestä reissusta ei kukaan selviä rähjääntymättä. Mutta onko suurin matka se, joka kuljetaan höyryjunilla, elefanteilla ja siipirataslaivoilla, vai se lyhyt, mutta sitäkin vaivalloisempi reitti ihmisen omiin salattuihin syövereihin? Tai ehkäpä vaativin on sittenkin se vaikeakulkuinen ja vaaroja täynnä oleva taival, joka johtaa toisen ihmisen luo. 

Ohjaus ja dramatisointi: Jussi Nikkilä 

Visualisointi: Riitta Röpelinen 

Musiikki: Antti Korhonen, Veera Railio ja työryhmä 

Esiintyjät: Paavo Kerosuo, Antti Korhonen, Veera Railio, Olli Riipinen ja Anna-Sofia Tuominen  

Ikäsuositus: Suositusikäraja 5+ 

Kesto 2 h, sis. väliajan 

 

TonosPolys Pavlidis & guests 

la 14.3. klo 19 

Tervetuloa matkalle muinaisen Meedo-Persian ja Pontoksen kautta Suomeen. Illassa esiintyvät Pontoksen kreikkalaisen kansanmusiikin ja perinteen ja kurdien kansanmusiikin taitajat sekä suomalainen maailmanmusiikin yhtye Tonos.  

Ensiksi kuullaan kurdien perinnemusiikkia ja Pontoksen kreikkalaista musiikkia, sekä musiikillista vuoropuhelua näiden perinteiden edustajien ja taitajien välillä. Klubin toisessa osassa matkaamme Tonoksen johdattamana keväisiin tunnelmiin virittäytyvään Suomeen. Samalla juhlistetaan jo etukäteen vajaan viikon päästä olevaa kevätpäivän tasausta (20.3.), jota kurdit ja persialaiset viettävät uuden vuoden ja kevään tulon juhlana. Tonos yhdessä ulkomaisten vieraiden kanssa kutsuu yleisön perinteisten kurditanssien, persialaisten ja Pontoksen kreikkalaisten tanssien tahtiin. 
Polys Pavlidis, Pontoksen lyyra, laulu, Tonos: Valtteri Bruun (kitara, laulu), Meri-Sofia Lakos, (laulu, viulu)  Olli Rautiainen (haitari)

Ikäsuositus: Klubi-ilta, A-oikeudet. Kahvila Pokkari vastaa tarjoiluista. Ovet avataan klo 18.30. K18 - alaikäiset aikuisen seurassa. 

Kesto n. 2 h, sis. väliajan 

 

 

Erdinc Bashan & Nefes 

Pe 17.4. klo 19 
Erdinc Bashanin hip hop kohtaa turkkilaisen perinnemusiikin. Turkkilaisen musiikin yhtye NEFES perustettiin vuonna 1990 pienimuotoisena kansanmusiikkiyhtyeenä. Yhtyeen nykyinen musiikillinen linja alkoi hahmottua myöhemmin, jolloin ohjelmistoon otettiin kansanmusiikin lisäksi jopa 400 vuotta vanhoja turkkilaisen taidemusiikin teoksia. Yhtye on tehnyt yhteistyötä useiden eri artistien kanssa ja ohjelmistossa on myös useita tanssisävelmiä.  Vuosi 2020 on NEFESin 30-vuotisjuhlavuosi. 

Ikäsuositus: Klubi-ilta, A-oikeudet. Kahvila Pokkari vastaa tarjoiluista. Ovet avataan klo 18.30. K18 - alaikäiset aikuisen seurassa. 

Kesto noin 2 h, sis. väliajan

https://open.spotify.com/artist/64IGsMCTfAzT8pyzgCb6z7 
https://www.instagram.com/erdincmusic/  

 

 

 

Lauletaan yhdessä Sydämemme laulut   

La 18.4. klo 19 

Vuotalon toisessa yhteislauluillassa ihana Hanna Pakarinen kuljettaa yhteistä lauluiltaa kertoen samalla kappaleista ja laulattaen yleisöä Vuotalon House Bandin säestyksellä. Illan aikana laulamme yhdessä tuttuja suomalaisia kappaleita. Mukana on myös laulumatto, jolla rohkeimmat voivat toimia laulattajana tai vain kokeilla mikkiin laulamista – laulutaidolla ei ole väliä. Yhteislaulujen sanat ovat projisoitu näyttämöllä – tule ja laula sydämesi pohjasta.  
Hanna Pakarinen, juonto ja esilaulu, Tomi Hämäläinen, piano, Juho Puronaho, kitara ja viulu, Riku Vartiainen, basso ja sello, Samuel Santasärkkä, rummut  

Kesto 75 min.    

 

 

Harmo ja minä  

Petri Kumela ja Vesa Vierikko 

to 23.4. klo 19 

Klassisen kitaran taituri Petri Kumela ja näyttelijälegenda Vesa Vierikko ovat tehneet yhdessä kauniin ja herkän näyttämöteoksen ”Harmo ja minä”.  Sen pohjana on espanjalaisen Nobel-kirjailija Juan Ràmon Jiménezin ihmisyyttä, elämää ja luontoa rakastava runollinen proosa ”Platero y yo”.  Kirja kertoo Jiménezistä ja hänen aasistaan Harmosta, jolle kirjailija uskoo mietteensä, tunteensa ja huomionsa elämästään pienessä Moguerin kylässä eteläisessä Andalusiassa. Kirjaan ihastunut italialainen säveltäjä Mario Castelnuovo-Tedesco sävelsi siihen kertojalle ja kitaralle teoksen ”Platero y yo, Op. 190”. Lopputulos on lämmin ja täyteläinen mestariteos. Ensi-ilta on Kansallisteatterissa huhtikuussa 2020. 

Keston. 50 min.

 

VUOTALON RUOTSINKIELISET ESITYKSET

Tisdagsmatiné med Teater Josefina

Josefina 70+ ger inte upp sitt glitter

ti 25.2 kl. 14

Teater Josefina firar sitt 20-årsjubileum med den musikaliska produktionen "Josefina 70+ ger inte upp sitt glitter!" Den pratglada estradartisten Josefina (JOHANNA RINGBOM) är tillbaka med nya sånger och funderingar kring detta med att börja bli gammal. Inte att vara gammal, men att börja bli. Det är stora förändringar såväl fysiskt som psykiskt som omfattar hela vår personlighet och livssituation. Josefina blandar lättsamt och allvarligt lite som det faller henne in. Föreställningen vill dels skapa ett igenkännande och dels hålla livslusten och -gnistan vid liv. Sångerna är på svenska, franska, finska och engelska. Med sig har hon den underbara musikern IIRO SALMI.

Produktion: Teater Josefina
Mellantexter, sammanställning och regi: Johanna Ringbom
Musiker och arrangör: Iiro Salmi.

Språk: svenska

Längd ca 90 min.

 

 

Tisdagsmatiné

Good Times Jazz Band

ti 10.3 kl. 14
Good Times Jazz Band spelar i huvudsak traditionell New Orleans-jazz, så som man kan föreställa sig att den spelades vid och strax efter sekelskiftet 1800 - 1900. Denna musikstil tog sina huvudsakliga intryck från gospels, spirituals och annan andlig musik, ragtime, blues och marscher. Musikstyckena i den här konserten består av gospels och spirituals, andliga sånger och psalmer.

På scen: Ami Aspelund, Ida Alanen, Curt Qvarnström, Birger Lindström

Längd ca 60 min.

 

Klubb Ankdamm

Peela samt Kiki Rautio & Luonnonlapset

fre 13.3 kl. 19
Jazzfusionsgruppen Peela består av några av Helsingfors främsta unga musiker och framför huvudsakligen gitarrist/kompositör Johannes Granroths energiska låtar. De tar intryck av jazz, funkrock och neo-soul till en blandning där improvisation, kraftfulla melodier, saftig harmoni och svängiga rytmer spelar en central roll. Peelas musik är främst instrumental, men pryds emellanåt av Maja Mannilas virtuosiska sång. Bandet, som spelat live aktivt i över tre år, släppte sitt debutalbum "Layers" i Maj, 2018, och arbetar för tillfället på ny musik.

Peela: Johannes Granroth, gitarr, Johan Dahlbo, trummor, Antti Ahoniemi, bas, Maja Mannila, piano/sång,

Sami Leponiemi, saxofon, Mikko Antila, perkussion

Kiki ja Luonnonlapset-orkestern spelar musik som går via folk-pop-jazz ända till proge och konstmusik. Sångaren Kiki Rautio gör starka rörande texter om sitt liv och om sakerna som händer runt om. Liv och död är kraftigt närvarande. Bandet grundades av Sir Elwoodin Hiljaiset Värit-orkestern’s musiker Riku Järvinen (1967-2004) och hans musikervänner år 2002. Kiki Rautio kommer från Tornedalen och är meänkieli-talande. Redan som tolvåring pratade hon svenska med kunderna i hennes gudfars affär där hon tjänade sin veckopeng. Som tonåring kallade Visingsö i Södra Sverige. Och sedan dess for hon för att jobba i Stockholm alltid när det var sommarlov. Kiki Rautio’s släkt på fars sida kommer från Tornedalens svenska sida. Fast där finns ingen gräns alls!

Kiki ja Luonnonlapset: Kiki Rautio, sång, Tuomo Lassila, trummor, Markus Tiiro, gitarr, Timo Tuppurainen, bas, Antti Utriainen, piano

Klubb-kväll, A-rättigheter, Café Pokkari står för serveringen, dörrarna öppnas kl. 18.30.

Längd ca 120 min. inkl. paus.

 

 

Bravo!-festivalen

Gästspel med Teater Kojan

Vi och vilda väsen 

lö 21.3 kl. 15
Vi och vilda väsen är en förtjusande föreställning full med finurlig fakta och filosofiska funderingar om planeten vi bor på.  Pjäsen är en hyllning till allt som lever och dör men också en stund för att undra och fundera över sånt vi inte vet. Vi riktar ett förstoringsglas mot myrstackens organiserade kaos, lyssnar på vad träden vill berättar, undrar varför myggor finns och känner efter var vår egen plats är i det stora sammanhanget. Vi vill ge er en rolig, spännande och vacker föreställning om småkryp och stora frågor.

Regi: Sonja Järvisalo
På scen: Ida Törnroos och Kaisa Lallukka
Åldersrekommendation: för 3 år fyllda.

Längd: ca 45 minuter

 

Tisdagsmatiné

Respighi Il Tramonto

ti 31.3 kl. 14

Program: 

W.A. Mozart (1756–1791): Duo för Violin & Viola No.2 in B-dur K. 424  

Erwin Schulhoff (1894–1942): Duo (1925)

Ottorino Respighi (1879–1936): Il Tramonto 
År 1783 komponerade Wolfgang Amadeus Mozart två duor för violin och altfiol för att slutföra en duo-serie av Michael Haydn (Joseph Haydns yngre bror). På grund av sjukdom blev Haydn tvungen att avbryta sitt arbete och ärkebiskopen Colloredo väntade på sin beställning, en serie på sex duor för violin och altfiol. Mozart kom till undsättning och komponerade två duor för att komplettera de fyra duor som Haydn redan skrivit. Ärkebiskopen kände inte igen Mozarts verk i serien, som presenterades för honom som Haydns verk alltigenom. 

Erwin Schulhoff föddes 1894 i Prag i en tysk-judisk familj. Han studerade musik vid Prags konservatorium, senare också i Leipzig och Wien. Hans politiska åsikter fick honom att ansluta sig till det kommunistiska partiet, och han beviljades sovjetiskt medborgarskap – även om han aldrig lämnade Tjeckoslovakien. En del av hans musik förbjöds och han blev tvungen att arbeta under pseudonym. Schulhoff arresterades, och han dog i ett koncentrationsläger i Wülzburg endast 48 år gammal. Schulhoff komponerade en magnifik duo för violin och cello 1925. I sitt verk inkluderar han många olika tekniker och en bred palett färger och dynamik. 

I verket Il Tramonto (Solnedgången), för mezzosopran och stråkar, använder den italienske tonsättaren och violinisten Ottorino Respighi en dikt av Shelley från 1914, där förtrollningen av förlorad kärlek och naturens skönhet sammanstrålar. 

Linda Hedlund, violin,  Lea Tuuri, violin, IIsa Kostiainen, viola, Mathias Hortling, cello, Margit Westerlund, mezzosopran  

Längd ca 60 min. 

 

 

Klubb Ankdamm

Crimson Peak & Green Light District

lö 8.5 kl. 19
Crimson Peak kombinerar färgstarka röster med dallrande gitarrer och slagkraftiga trummor för att skapa sitt unika, fängslande poprock-sound. I mars 2018 släppte Crimson Peak sin första singel ”Mountainside” tillsammans med en musikvideo filmad i de norska bergen. Låten vann titeln ”Årets finlandssvenska låt 2018” vid musikkongressen Musik & Talang. Bandets nyaste singel ”Come Alive” släpptes i maj 2019 och har hyllats i radio och media.

Crimson Peak: Elias Losinskij-Kovanko, sång, gitarr / Lina Sandvik, sång, piano / David Strang, gitarr / Yones Wilson, gitarr / Emilia Lindblom, bas / Daniel Illman, trummor

Green Light District är en energisk hiphop-grupp från Helsingfors, som leker med gränserna mellan flera olika genrer. Bandet erbjuder ett tajt och levande live-uppträdande som blandar både elektroniska och organiska element och som garanterar en livlig upplevelse för lyssnaren. Bandet har nu i över ett år arbetat i studion med nytt material och släpper sin debut EP under året 2020. Tidigare år har Green Light District uppträtt på scener i Tyskland, Sverige och omkring i Finland t.ex. Blockfest och som huvudartist på Tavastia.

Green Light District: Rami Bakieh, rap / Max Majander, rap / Toivo Hellberg, gitarr / Richard Söderlund, trummor / Oscar Fagerudd, bas

Klubb-kväll, A-rättigheter, Café Pokkari står för serveringen, dörrarna öppnas kl. 18.30.
Längd ca 120 min. inkl. paus.