Skidipeli
Kuva: Kati Rapia

Skidipeli - lukutaitoseikkailu Stadissa / Koillisen alueen 4.-luokkalaisille

Jättiläismäinen lautapeli tutustuttaa pelaajansa Helsingin keskustaan ja erilaisiin lukutaitoihin.

Skidipeli on Skidit-kollektiivin luoma konsepti, johon Helsingin kaupunginkirjasto on kehittänyt mediakasvatusta, tarinoita ja AR-teknologiaa yhdisteleviä pedagogisia sisältöjä yhteistyössä Mediakasvatuskeskus Metkan ja Kaskon Lukuinto-hankkeen pedagogisten asiantuntijoiden kanssa. Pelituokiossa seikkaillaan Helsingin keskustaan sijoittuvalla jättiläismäisellä pelilaudalla ja tehdään erilaisiin lukutaitoihin liittyviä tehtäviä. 

Pelin sisällöt on kehitetty erityisesti 4.-luokkalaisten opetussuunnitelmaan sopivaksi ja sitä voidaan hyödyntää mainiosti myös esimerkiksi ilmiöoppimisessa. Opettajat saavat halutessaan luokalleen myös Skidipeli – lukutaitoseikkailu Stadissa: opettajan opas -vihkosen, joka mahdollistaa perusteellisemman syventymisen pelissä esiintyviin teemoihin ennakko- ja jatkotyöskentelytehtävien avulla.

HUOM! Ensisijaisesti koulut alueilta Malmi, Viikki, Pukinmäki, Tapanila, Suutarila, Tapulikaupunki, Puistola ja Jakomäki.

Yli 23 oppilaan luokille suositellaan varattavaksi kaksi erillistä peliaikaa, jolloin luokka voidaan jakaa pelituokioihin kahtia. Mikäli ryhmälläsi on erityisen tuen tarpeita, joita toivoisit huomioitavan, kerrothan sen lisätiedoissa. Pelituokion muokkaaminen ryhmän tarpeisiin sopivaksi on mahdollista, jos saamme siitä tiedon hyvissä ajoin.

Skidipelikiertue Helsingin kaupunginkirjastossa on osa AVI:n rahoittamaa Lukutaitoseikkailu Stadissa -hanketta. Keräämme osallistuneilta ryhmiltä palautetta pelituokion yhteydessä. Lisäksi opettajille lähetetään palautekysely noin kuukausi pelituokion jälkeen.

Lisätietoja hankkeesta ja pelin videotraileri löytyvät osoitteesta www.helmet.fi/skidipeli

Kategoriat

Elokuva, valokuva ja media, Sanataide ja kirjallisuus

Aktiviteetit

Kirjastovierailu, Seikkailu

Kohderyhmät

3.–6. luokat

Avainsanat

kaupunkihistoria, kaupunkikeskustat, kaupunkikulttuuri, kaupunkiympäristö, lukeminen, lukutaito, media, medialukutaito, pelit

Tapahtuman kielet

suomi

Maksuton

Kaupunginkirjasto

Yhteyshenkilö

Tarja Lotvonen

tarja.lotvonen@hel.fi

0403349653

Tapahtumalla ei ole tapahtuma-aikoja