Home Arts and culture for schools and daycare
Enter your keywords
Etsi

Tehtävämateriaali Francesca Woodmanin näyttelyyn

SYVENNY NÄYTTELYYN TEHTÄVÄMATERIAALIN AVULLA
Artwork: Untitled, New York, 1979, artist: Francesca Woodman © George and Betty Woodman

Valokuvataiteen museon ja Kultuksen verkkosivuilla on ladattavissa Enkelinä olemisesta -näyttelyyn liittyvä tehtävämateriaali, jota voi hyödyntää opetuksessa tai muun ryhmäkäynnin yhteydessä tai sen jälkeen. Tehtävämateriaali kytkeytyy luokka-asteittain opetussuunnitelmaan ja sen laaja-alaisiin osaamiskokonaisuuksiin. Tehtävämateriaalit on jaettu alakouluille sopiviin tehtäviin, sekä yläkoululle ja lukioon sopiviin tehtäviin.

Materiaalin tehtävät pyrkivät innostamaan etsimään uusia näkökulmia taidevalokuvaan, sen katsomiseen sekä omaan kuvalliseen tekemiseen. Osa tehtävistä käsittelee valokuvaa yleisemmin, osa kiinnittyy juuri tähän näyttelyyn.

Lisäksi Valokuvataiteen museon sivuilta löytyvään näyttelyn teemoja taustoittavaan materiaaliin kannattaa tutustua jo ennen näyttelyvierailua, ja sitä voi hyödyntää sen aikana. Se toimii myös taustoituksena tehtävämateriaalille, josta löytyy sekä keskustelutehtäviä että luokassa toteutettavia tehtäviä. (http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/sites/default/files/inline-attachment...)

Tehtävät on jaoteltu ikäryhmittäin, mutta on sallittua ja suotavaa soveltaa niitä oppilaiden lähtötasot ja kiinnostuksenkohteet huomioiden. Tehtävissä käsiteltäviä teemoja ovat mm. valokuvaustekniikka, surrealismi, antiikki ja kehollisuus. Tehtäviä sopivat hyödynnettäviksi opetuksessa myös näyttelyn päättymisen jälkeen.

Voitte jakaa näyttelykokemuksenne ja tehtävien toteutuksia somessa hashtageilla

#francescawoodman #onbeinganangel #valokuvataiteenmuseo

Laura Porola
0400795400