Pippi på rymmen med Herr Nilsson på axlarna (apan)
Photo: Film-stillbild

Pippi på rymmen (Peppi Pitkätossu karkuteillä) Vuotalossa

Astrid Lindgrenin samannimisen kirjan filmatisointi

Vuonna 1941 Astrid Lindgrenin tuolloin 7-vuotias Karin-tytär sairasti keuhkokuumetta. Tytär pyysi äitiään kertomaan "Peppi Pitkätossusta!". Hän keksi nimen sillä nimenomaisella hetkellä. Astrid ei kysynyt häneltä kuka Peppi Pitkätossu on vaan aloitti kertomuksensa. Tämän tuloksena syntyi tarina epätavallisesta, maailman vahvimmasta tytöstä. Tytöstä on vuosien varrella tullut maailmanlaajuinen menestys ja monen muun asian lisäksi tehtiin kaksi Olle Hellbomin ohjaamaa elokuvaa. Nämä fantastiset elokuvat löydät tästä elokuvaboksista. Hauskoja hetkiä!

Huom. Elokuvissa puhe on ruotsiksi ja tekstitys suomeksi. Näitä elokuvia ei ole aikoinaan dubattu suomeksi, joten ääniraitaa ei ole suomeksi mahdollista valita dvd:ltä. Soveltuu siten katsottavaksi lapsille, jotka pystyvät lukemaan tekstityksen suomeksi. Alkuperäinen puhe ruotsiksi on kyllä erittäin luonteva, pääsee hyvin ruotsalaiseen tunnelmaan.

Ohjaus: Olle Hellbom. Ruotsi 1970. 99 min. Språk: svenska, finsk text. Sallittu lapsille. Puhumme ruotsia, tekstitys suomeksi

Categories

Films, photography and media, Literature

Activities

Performance

Target groups

5-6 years, Grades 1–2, Preparatory education

Keywords

Children and families, Koulut ja päiväkodit, clubs (recreational), early childhood education and care, families with children, family day care, lower level of comprehensive school, preschool children (age group)

Event languages

Swedish

Free

Kulttuuripalvelukokonaisuus

Contact person

Siw Handroos-Kelekay

siw.handrooskelekay@hel.fi

0505226827

Event doesn't have occurrences
0