Miten käytän Kultusta?

Kultuksessa on mukana yli 150 taiteen, kulttuurin, liikunnan ja oppimisen kehittämisen toimijaa, jotka tuottavat sisältöjä ja tapahtumia päiväkodeille ja kouluille. Sisällöt on usein linkitetty varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja toisen asteen opetussuunnitelmiin ja niihin on saatavilla valmiit teemapaketit ja oppimateriaalit.

Miten käytän Kultusta?

Kultuksen käyttäminen on maksutonta ja palvelu toimii sekä mobiililla että selaimella. Yksinkertaisimmillaan palvelu toimii julkaisukanavana, josta opettajat voivat hakea inspiraatiota opetukseensa suodattamalla tapahtumia, kursseja, retkiä tai oppimateriaaleja. Digitaaliset materiaalit ovat vapaasti kaikkien päiväkotien, peruskoulujen, toisen asteen oppilaitosten ja muiden kasvatusalan asiantuntijoiden käytössä ympäri Suomea.

Palvelun avulla opettajat voivat myös ilmoittaa ryhmänsä tapahtumiin. Ilmoittautuminen tapahtuu tapahtuman lisätiedoista.

Ohje opettajalle

Opettajat voivat ilmoittaa ryhmänsä tapahtumaan ilmoittautumislomakkeella. Lomake avautuu tapahtuman lisätiedoista.

Näin ilmoittaudut tapahtumiin

 1. Suodata etusivun haulla tapahtumia
 2. Klikkaa tapahtumaa ja valitse Näytä lisätiedot -painike
 3. Täytä ilmoittautumislomake
 4. Lähetä varaustiedustelu tai ilmoittautuminen

Huomioithan, että jos ilmoittautumislomakkeella on varaustiedustelu-painike käytössä, tapahtumajärjestäjä vahvistaa ilmoittautumisesi erikseen sähköpostilla yhteydenoton jälkeen. Muussa tapauksessa saat sähköpostiisi heti vahvistuksen ilmoittautumisesta.

Ohje tapahtumajärjestäjälle

Kultuksen oppimiskalenteriin voi ilmoittaa lasten ja nuorten maksullisia ja maksuttomia kulttuuri- ja liikuntatapahtumia, esityksiä, kursseja ja muita elämyksiä. Tapahtuma voi olla avoin kaikille tai se voi olla rajattu tietylle ikäryhmälle. Ilmoittaaksesi tapahtumasi palveluun, tulee sinun ensin hakea tapahtumajärjestäjän käyttöoikeuksia.

Näin julkaiset tapahtumasi Kultukseen

 1. Kirjaudu palveluun Tunnistamon kautta osoitteesta: https://provider.kultus.fi/fi
 2. Täytä rekisteröintilomake. Muistathan lisätä lomakkeelle organisaatiosi.
 3. Odota sähköpostivahvistusta
 4. Kirjaudu tapahtumajärjestäjän näkymään
 5. Valitse Lisää uusi tapahtuma -painike
 6. Kirjaa tapahtuman tiedot kolmessa vaiheessa
 7. Julkaise tapahtuma

Huomioithan, että palvelun kirjautumisessa hyödynnetään Tunnistamoa. Se tarkoittaa, että voit tunnistautua palveluun ainoastaan käyttämällä Ylen, Googlen, Githubin tai Helsingin kaupungin sähköpostitilejä kirjautumistapoina.

Ota yhteyttä

Kultusta kehitetään laajassa yhteistyössä. Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja tai antaa palautetta palvelun käytöstä: kultus@hel.fi