Kulttuuripolulla kulttuuria kaikille
Kulttuuripolut muodostavat varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen läpi kulkevan kokonaisuuden. Poluilla varmistetaan, että kaikilla oppijoilla on mahdollisuus tutustua monipuolisesti erilaisiin kulttuurisisältöihin ja -tapahtumiin sekä mahdollisuuksia luoda kulttuuria itse. Kultuksen kautta varatut käynnit voi sisällyttää osaksi kulttuuripolkuja.
Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kulttuuripolku

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kulttuuripolkuun on luotu jokaiselle ikäluokalle ehdotus kulttuurisisällöstä, joihin tutustutaan yhdessä varhaiskasvatusryhmissä. Sisältöjä voi toteuttaa myös enemmän kuin yhden sisällön/ikäluokka. Kulttuuripolkuun sisällytettävät vierailukäynnit voivat sisältää taiteellista työskentelyä tai ne voivat toimia innoituksena taiteelliselle työskentelylle.
- Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kulttuuripolun sisällöt ikäryhmittäin + värityskuvat (PDF)
- Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kulttuuripolun värillinen juliste (PDF)
- Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kulttuuripolun väritettävä/täytettävä juliste (PDF)
Perusopetuksen kulttuuripolku

Perusopetuksen kulttuuripolkuun on luotu jokaiselle luokka-asteelle ehdotus luokka-asteen kulttuurisisällöstä. Ehdotukset sisältävät kaupungissa vakiintuneet koko luokka-astetta koskevat tapahtumat sekä vierailut, ja näihin on kirjattu, mitkä opetussuunnitelman laaja-alaiset tavoitteet toteutuvat vierailuilla. Koulut voivat halutessaan muokata vierailukohteita ja toteuttaa enemmän kuin yhden kulttuurivierailun/luokka-aste. Koulut voivat suunnitella ja dokumentoida kulttuuripolkunsa koulukohtaisesti tai yhteistyössä alueensa muiden koulujen kanssa.
- Perusopetuksen kulttuuripolun sisällöt luokka-asteittain (PDF)
- Perusopetuksen kulttuuripolun värillinen juliste (JPG)
Toisen asteen koulutuksen kulttuuripolku

Toisen asteen koulutuksen kulttuuripolun tavoitteena on lisätä opiskelijoiden hyvinvointia taide- ja kulttuurielämysten avulla. Kulttuuripolun sisällöt kuuluvat lukioissa laaja-alaisen osaamisen osa-alueisiin ja ammatillisessa koulutuksessa niihin liittyvät elinikäisen oppimisen avaintaidot. Toisen asteen kulttuuripolussa on viisi sisältöaluetta. Sisältöalueiden toteuttamisen järjestys ja sijoittuminen opintoihin voi vaihdella oppilaitoksien ja tutkintojen välillä.
Lisätietoa toisen asteen koulutuksen kulttuuripolku, sisällöt ja ehdotukset.pdf