Kulkekortti

Kulkekorttiedut koulujen kulttuurikoordinaattoreille syksyllä 2017:

2 lippua kahteen esitykseen /esityspaikka / lukukausi/ kulttuuriyhteysopettaja.
Rajoitus ei koske Malmitalon elokuvia, joihin on Kulkekortilla vapaa pääsy.

Lippuvaraukset sähköpostilla kunkin esityspaikan lipunmyynnistä, huom. osoitteet alempana eivät ole suoraan kopioitavissa.
Lippujen lunastus Kulkekorttia näyttämällä kyseisen esityspaikan lipunmyyntipisteestä.
Kulkekorttilippuja on rajoitettu määrä / esitys.

KANNELTALO Klaneettitie 5
lippuvaraukset: kanneltalo.lipunmyynti@hel.fi

Teatteri Skarabee: Femina Box la 9.9. klo 19
Kiltti tyttö, poikatyttö, hiiri, hissukka, hikipinko, kälättäjä, huora, pintaliitäjä, omituinen, blondi, hikari, läski, tikku, lauta, siveyden sipuli, ruma, frigidi, hysteerinen, pillittäjä, neuroottinen – tai hullu! Tyttöjä leimaavat ilmaukset liitetään usein juuri ulkonäköön tai epäsopivaksi luokiteltuun käyttäytymiseen, tunteiden ilmaisuun ja seksuaalisuuteen. Femina Boxin laatikkoleikki haastaa naisten ja tyttöjen stereotyyppiset roolit objektiteatterin, tanssin ja absurdin huumorin keinoin.  

Konsepti ja käsikirjoitus Linda Lemmetty, ohjaus David Augerot, esiintyjä Linda Lemmetty, mustalaistanssin koreografia Anita Kurvinen, lavastus Amadeu Vives, nukke ja visuaalinen suunnittelu Linda Lemmetty, äänisuunnittelu Olli Pekka Jauhiainen.  Kesto 50 min.

Babel Glöm pe 29.9. klo 19
Ryhmä nostaa, heittää, hyppää, pomppaa, kiipeää, tippuu. Joskus he tosiaan putoavat; toisinaan tarkoituksella, tosinaan vahingossa, mutta kaikesta huolimatta he tukevat ja luottavat toisiinsa tilanteessa kuin tilanteessa. Kuutta kieltä puhutaan ja akrobatiasta tulee seitsemäs. 

Kaaos Kaamos on kansainvälinen, Ruotsissa kotiaan pitävä tuore sirkusryhmä, jonka esityksissä hymy ja temput kulkevat rinta rinnan. Kesto noin 60 min.

Vanja Eno to 2.11. klo 19
Nyt ei istuta korituoleilla ja siemailla teetä. Jari Juutisen kansainvälinen ohjaus on pyörteinen ja kiihkeä versio Tšehovin klassikosta, jonka venäläisnäyttelijät tulkitsevat vangitsevalla taidolla ja intohimolla. Tietoisuus metsien ja niiden mukana maailman lähestyvästä kuolemasta on jo siirtynyt näytelmän henkilöihin. Rakkaus tarjoaa viimeisen oljenkorren, niinpä siihen tartutaan hukkuvan epätoivolla.

Sovitus, skenografia ja ohjaus Jari Juutinen, rooleissa Yuri Kovalev, Kristina Zerebor, Maria Medvedeva, Petr Martynenko, Ljubov Zhinkina, Elena Lukyanenko, Valeriy Biryukov, Vjatseslav Kormiltsev, valosuunnittelu Teemu Nurmelin, äänisuunnittelu Jari Juutinen, Jevgeni Vishnyakov. Kesto 90 min, esityskieli venäjä, tekstitys suomeksi.

HGT: Olitko sinä? Homomman Suomen historia 2.0 ke 22.11.klo 19
Syntymäpäivänsä kunniaksi HGT kaivoi arkistoista ratkiriemukkaan Olitko sinä? -näytelmän. Tähän hetkeen päivitetty 2.0 esitys sukeltaa maamme yllättävän värikkääseen homohistoriaan ennakkoluulottomasti ja hilpeästi, tyylillä ja tyylejä rikkoen. Sateenkaarikansa oli aktiivinen osa maamme historiaa jo kauan ennen itsenäisyyttä! 

En djupdykning i vårt lands överraskande färgstarka homohistoria fördomsfritt och muntert, stilfullt och genom att bryta stilar. På finska och svenska. Kesto 150 min, sis. väliajan, esityskielet suomi ja ruotsi.

 

MALMITALO Ala-Malmin tori 1
lippuvaraukset: malmitalo.lipunmyynti@hel.fi

Malmitalon Kino Helios -elokuvat
Kulkekortilla vapaa pääsy. Lippurajoitus ei koske Malmitalon elokuvanäytöksiä. Katso elokuvaohjelmisto Malmitalon nettisivuilta! 

Jazz’n Jam: Bounce 3 su 27.8. klo 17
Triossa soittavat pianisti Markus Niittynen, rummuissa Rami Eskelinen ja basisti Eerik Siikasaari. Bounce 3 on tuore kokoonpano, jonka jäsenet ovat soittaneet aiemminkin yhdessä mm. April Jazz House Bandissa. Bounce 3 soittaa pääosin omia sävellyksiä, suuri osa on aivan uutta materiaalia. Mukaan mahtuu kyllä muidenkin sävellyksiä omin sovituksin.
Markus Niittynen – piano, Rami Eskelinen – rummut ja Eerik Siikasaari – basso
Kesto noin 1h, ei väliaikaa.

Anssi Känsälä trio feat. Arto Järvelä Rautavaaraa ja Helismaata to 31.8. klo 15
Tapio Rautavaaraa ja Reino Helismaata on kuvattu Suomen populaarimusiikin kultaiseksi kaksikoksi. Kun siihen liitetään vielä Toivo Kärjen kultainen sävelkynä, niin voidaankin puhua todellisista klassikkokappaleista.
Anssi Känsälä – laulu, kitara, harmonikka, Mikko Yli-Knuuttila – basso, laulu, Jani Paulamäki – kitarat, laulu ja Arto Järvelä – viulu, laulu
Kesto noin 1h. Ei väliaikaa.

Jazz’n Jam: Olavi Trio & Jean-Luc Cappozzo su 24.9. klo 17
Olavi Trio lähtee yhteiselle runolliselle seikkailulle ranskalaisen huipputrumpetisti Jean-Luc Cappozzon kanssa.
”Olavi Trion aineksia ovat Teppo Hauta-ahon ainutlaatuinen syvällisen basismin ja hervottoman huumorin yhdistelmä, Jari Hongiston hieno koloristisuus ja Olavi Louhivuoren loputon rytmillinen kekseliäisyys. Muusikot ovat ikäeroista huolimatta täydellisen tasaveroisia, jokainen seuraa ja johtaa, antaa omia syötteitään muiden ihmeteltäviksi.” kirjoitti Pertti Ronkanen Keskisuomalaiseen.
Teppo Olavi Hauta-aho – kontrabasso, Jari Olavi Hongisto – pasuuna ja Niilo Olavi Louhivuori – rummut vierailijanaan Jean-Luc Cappozzo – trumpetti
Kesto noin 1h, ei väliaikaa.

Ari Hoenig Quartet pe 29.9. klo 19
Rumpali ja musiikintekijä Ari Hoenig on löytänyt yhä maagisemman otteen. Hänen vuonna 2016 julkaistu albuminsa The Pauper & the Magician saa visuaaliset kuvat soimaan mielessä vieden kohtalokkaista tunnelmista kevyisiin.
Gaël Horellou (FR) – alttosaksofoni, Viktor Nyberg (SWE, FR) – kontrabasso, Etienne Deconfin (FR) – piano ja Ari Hoenig (USA)– rummut.
Kesto noin 75 min. Ei väliaikaa.

Janne Westerlund ti 17.10. klo 19
Vaihtoehtoisen rockin piireissä yhtyeistään Plain Ride ja Circle tunnettu kitaristi Janne Westerlund käynnisti soolouransa vuonna 2012 levyllään Oran. Toissa vuonna ilmestyneen, kriitikoiden ylistämän Marshland-levynsä jatkoksi Ektro Records julkaisi 2017 hänen kolmannen, niin ikään suitsutusta keränneen soololevynsä There's a Passage.
Westerlund soittaa kitaran lisäksi banjoa ja dulcimeria ja hänen kanssaan keikalla ovat rumpali Anssi Hallio ja kitaristi-kosketinsoittaja Pekka Jääskeläinen.
Janne Westerlund – laulu, dulcimer, baritonikitara, banjo, Anssi Hallio – rummut ja Pekka Jääskeläinen – kitara, koskettimet

Jazz’n Jam: Monk 100 vuotta "The Loneliest Plonk"
Veikko Hakkarainen Plonk Music Trio su 29.10. klo 17
Be-bopin merkittävimmän pianistin syntymästä tuli 10.10. kuluneeksi 100 vuotta. Hänen 70 sävellyksestään monista on tullut jazz-standardeja. Thelonious Monkia pidetään Charlie Parkerin ja Charles Mingusin ohella modernin jazzin merkittävimpänä säveltäjänä.

Veikko Hakkarainen – piano, Jorma Katrama – basso ja Rami Eskelinen – rummut
Kesto 50 min, ei väliaikaa.

Pirjo Aittomäki: Meidän piti matkustaa to 2.11. klo 19
Aittomäen vahvan tulkinnan kautta syntyy sanan ja sävelen liitto, joka koskettaa kuulijaa syvältä. Ajattomat laulut haastavat tuntemaan ja ajattelemaan. Konsertissa Anna-Leena Härkösen, Marja-Leena Mikkolan, Elvi Sinervon, Aila Meriluodon, Eeva-Liisa Mannerin ja Aulikki Oksasen runot kulkevat läpi elämän kaaren ja tunteiden kirjon, luonnon ja historian. Yhtenäiseksi kokonaisuudeksi eri aikakausien tekstit muovaa Anna-Mari Kähärän eloisa ja tunnistettava sävelkieli. Se kuljettaa runoja notkeasti chansonista ja kabareemusiikista kansanmusiikkivaikuttein väritettyyn poppiin ja jazziin.
Pirjo Aittomäki – laulu, Anna-Mari Kähärä – piano ja Sara Puljula – basso
Väliaika on.

Jazz’n Jam: Suomi 100 -juhlakonsertti su 26.11. klo 17
Heittäydy kiehtovien musiikkielämysten pauloihin avoimin mielin ja uteliaana. Akustisen konsertin esiintyjinä nuoremman muusikkopolven taitajia vahvistettuna alan pioneerilla.
Sergio Castrillón – sello, Natalia Castrillón – harppu, Kalle Kalima – kitara, Jukka Kääriäinen – kitara, Pauli Lyytinen – saksofonit ja Teppo Hauta-aho – kontrabasso
Kesto noin 2h, lyhyt väliaika

 

SAVOY-TEATTERI Kasarmikatu 46-48
lippuvaraukset: raisa.ucar@hel.fi

Maria Ylipää & Ystävät ti 26.9. klo 19
Näyttelijänä ja laulajana tunnettu Maria Ylipää tarjoaa yhdessä trionsa kanssa kuulijoilleen suuria tunteita ja lennosta vaihtuvia tunnelmia sisältävän konsertin, joka koostuu estradi- ja teatterimusiikin klassikoista sekä sävelletystä suomalaisesta runoudesta. Illan aikana kuullaan chansonia, saksalaista kabareemusiikkia, suomalaista runoutta Anna-Mari Kähärän säveltämänä sekä otteita Marzi Nymanin Marialle ja Niko Kumpuvaaralle säveltämästä laulusarjasta.
Maria Ylipään kanssa esiintyvät Marzi Nyman, kitara, Niko Kumpuvaara, harmonikka ja Ville Herrala, basso. Vierailijana mm. trumpetisti Jukka Eskola.

Maria Ylipää, laulu
Marzi Nyman, kitara
Niko Kumpuvaara, harmonikka
Ville Herrala, basso
Jukka Eskola, trumpetti
Arttu Takalo, vibrafoni

Tänä iltana Reuben Kaye: Success Story to 12.10. klo 19              
Hillitön, hauska ja kutkuttavan nokkela – Reuben Kaye tuo uuden shown’sa Savoy-teatteriin! 

Adelaiden Fringe Festivalin Best Cabaret -palkinnon vastikään pokannut kabareekuningas Kaye kertoo oman tarinansa uutuusesityksessään The Success Story.

Upeiden pukujen, täydellisen meikin, huippumuusikoista kostuvan bändin ja kabareetaiteen lisäksi sisältö ei ole vain glitteriä. Kun ajat ovat vakavat, tarvitaan queer-supersankaria välittämään suvaitsevaisuuden sanomaa ilolla ja älyllä.

 

STOA Turunlinnantie 1

lippuvaraukset: stoa.lipunmyynti@hel.fi

Nahkanaama pe 1.9. klo 19
Nahkanaama on mustaakin mustempaa huumoria sisältävä yhdenmiehen esittämä sirkusorkesteri. Tyylit vaihtuvat akustisesta flamencosta heavymetal-estetiikkaan. Esitys sukeltaa taiteilijan nahkaisen naamion taakse maailmaan missä esiintyjän toiminnan valtaa mielen turhautumiset sekä absurdit fantasiat ja perversiot. Esityskieli on englanti.

Ikäsuositus: 14+
Esiintyjä Jouni Ruuth (jongleeraus, akrobatiapolkupyörä, rummut, kitara), ohjaaja Rauli Kosonen, valosuunnittelu Teo Lanerva, äänisuunnittelu Sami Tammela, puvustus Riina Salmi/työryhmä, tuotanto Sirkus Aikamoinen.
Kesto 55 min
Järj. Sirkus Aikamoinen ja Stoa 

Kaj Chydenius ja Talvi-Maaria Turunen: Kotimaani ompi Suomi ke 27.9 klo 19
Lukemattomien suomalaisten runoilijoiden tekstejä säveltänyt Kaj Chydenius on koonnut yhdessä Talvi-Maaria Turusen kanssa Suomen juhlavuoden teemaan sopivan konsertin. Turunen on nuori joensuulainen oopperalaulaja, kaunisääninen ja vahva tulkitsija.
Paikka: Musiikkisali

Vaara-kollektiivi / Kajaanin Kaupunginteatteri: Miehen kosketus pe 29.9. klo 19
Dokumenttiteatteria suomalaisten miesten kosketushistorioista. Mitä tapahtuu kun maaseudun pojat, katujen kasvatit, duunariäijät, metsien miehet, koti-isät ja Talvisodan lapset puhkeavat puhumaan suhteestaan kosketukseen? Mitä suomalaiset miehet ajattelevat suhteestaan naisiin, hellyyteen, väkivaltaan, erotiikkaan, isyyteen, läheisyyteen? Miehen kosketus on kaunis matka lapsuuden, miehuuden, vanhemmuuden ja vanhenemisen maisemiin. Se etsii puhumattomuuden synnyinsijoja sydämellisellä ja humoristisella otteella.

Esitystä varten on haastateltu 50 erilaista suomalaista miestä heidän suhteestaan kosketukseen. Poikkeuksellisen laaja haastatteluaineisto sekä lukuisat tutkija- ja asiantuntijahaastattelut muodostavat esityksen dokumentaarisen selkärangan.

Taustatyö, käsikirjoitus ja ohjaus Eino Saari, koreografia Mikko Orpana, äänisuunnittelu Janne Masalin ja Ilkka Tolonen, pukusuunnittelu Maria Tolonen, näyttämöllä Panu Huotari, Janne Kinnunen, Mikko Orpana, Kimmo Penttilä, Heikki Törmi
Ikäsuositus 12+Kesto 2 h 20 min, sis. väliajan 

Reetta Honkakoski: PULPETTI - tutkielma oikeaoppisuudesta to 5.10. klo 19
Tunnelmallinen ja taitava fyysisen teatterin esitys opinkappaleista vallan välineenä.

PULPETTI on yritys ymmärtää ääriliikkeitä, oppijärjestelmiä, lahkoja, poliittisia ryhmiä ja kultteja, jotka tarjoavat valmiiksi jäsennetyn maailmankuvan ohessa toivoa ja turvaa. PULPETTI on kehollinen teatteriesitys siitä, miten helposti yksilöt jäävät ideologioiden jalkoihin. Teos pohtii, mikä pohjimmiltaan ajaa ihmisen kaipaamaan rajattua todellisuutta järkensä menettämisen uhalla. Toisaalta PULPETTI tuo esiin ihmismielen vahvuuden, jonka myötä toisin ajattelemisen mahdollisuus on lopulta olemassa.

PULPETTI tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä Corporeal Mime -tyylisuuntaan perustuvaa fyysistä teatteria Suomessa. Honkakosken lisäksi lavalla nähdään viisi näyttelijää, jotka ovat valmistuneet Vaasan AMK Novian vuonna 2015 lakkautetun fyysisen teatterin linjalta.

Ohjaus: Reetta Honkakoski
Esiintyjät: Julia Johansson, Sonja Järvisalo, Josefin Karlsson (Se), Liv Nordgren (Se), Freia Stenbäck ja Reetta Honkakoski
Valosuunnittelu: Saija Nojonen
Äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä 

Eva ja Manu joulukonsertti pe 1.12. klo 19
Viime vuonna ensimmäiset joulukonserttinsa tehnyt suomalais-ranskalainen duo Eva & Manu vastaa yleisön toiveisiin ja virittää joulutunnelman myös tänä vuonna. Konsertissa Eva Louhivuori ja Manu Laudic kuullaan poimintoja kaksikon omien kappaleidensa joukosta sekä heidän suosikkejaan perinteisten ja ehkäpä myös yllättävämpienkin joululaulujen maailmasta.

Kesto n. 1 h 15 min
paikka: teatterisali 

Sotilaspoika su 3.12. klo 17
Demokratian ja talouskasvun nimissä sotinut Joe herää sairaalassa ja on menettänyt kaiken. Nyt hän nousee sängystään viimeisen kerran taistellakseen kaiken sen puolesta, mikä on oikeasti tärkeää. Sotilaspojan monologi on sodanvastainen manifesti sekä matka ihmismielen ääriin ja takaisin.

Ohjaus ja dramatisointi Essi Räisänen, esiintyjä Johannes Holopainen, äänisuunnittelu Pauli Riikonen
Kesto 1 h 20 min
Ikäsuositus: 13+
paikka: musiikkisali

 

VUOTALO Mosaiikkitori 2
lippuvaraukset: vuotalo.lipunmyynti@hel.fi

Maa ilmassa -klubi: Gájanas pe 13.10. klo 19
Nimensä mukaisesti Gájanas (kaiku) -yhtyeen musiikissa kaikuu saamelainen perinne, joka kohtaa nykyhetken värikkäänä yhteensulautumisena. Musiikissa ja joiuissa korostuu alkuperäiskansan vahva yhteys luontoon.

Hildá Länsman – joiku/laulu, Kevin Francett – rummut, Erkki Feodoroff – basso, Nicholas Francett – kitara, sello
Klubi-ilta, A-oikeudet, anniskelusta vastaa Kahvila Pokkari, ovet avataan klo 18.30. Kesto 120 min

Maestro ja minä: Aurora pe 17.11. klo 19
Holle Holopaisen vieraana on tällä kertaa upea laulaja-lauluntekijä Aurora, jonka musiikki liikkuu popin ja reggaen välimaastossa genrerajoista välittämättä. Singlet Eilisen AurinkoSe Soi ja Kaikki Mitä Näät ovat kaikkien tuntemia, kultaa myyneitä hittejä.

Säestäjänä Pasi Jääskeläinen
Kesto noin 90 min + väliaika
Klubi-ilta, A-oikeudet, anniskelusta vastaa Kahvila Pokkari, ovet avataan klo 18.30 

Lokki la 25.11. klo 17
Nuoret, valloittavat näyttelijät Eero Ojala ja Ella Mettänen pureutuvat groteskilla otteella Anton Tšehovin klassikon ytimeen. Mitään ei ole lisätty, jotain on poistettu, huumori ja draama on säilytetty.

Ohjaus Henri Tuulasjärvi
Kesto noin 1 h 30 min, sisältää väliajan

Joulun taikaa: Angelika Klas & Jouni Somero la 16.12.
Konsertissa kuullaan rakkaita joulun tunnelmaa ja sanomaa tuovia lauluja meiltä ja maailmalta, kuten Varpunen jouluaamuna, Sylvian joululaulu, En etsi valtaa loistoa, Ave Maria ja Walking in the Air.

Kesto 80 min + väliaika
Järj. FinnConcert Oy & Vuotalo