Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kulkekortti

Kulkekorttiedut koulujen kulttuurikoordinaattoreille syksyllä 2018:

2 lippua kahteen esitykseen /esityspaikka / lukukausi/ kulttuuriyhteysopettaja.
Rajoitus ei koske Malmitalon elokuvia, joihin on Kulkekortilla vapaa pääsy.

Ohje lippujen varaamiseen talokohtaisesti alla. Lipunmyynnin uudelleenjärjestelyjen takia kannattaa varaus tehdä hyvissä ajoin ja olla kärsivällinen vastausten suhteen.
Lippujen lunastus: Sovi lunastuksesta varausta tehdessäsi.
Kulkekorttilippuja on rajoitettu määrä / esitys.

 

KANNELTALO Klaneettitie 5
Lippuvaraukset: eeva.astala@hel.fi

pe 31.8. klo 19
Teatteri Quo Vadis: Sisarelleni

"Maailman terät ei meihin pysty!" Nämä ovat tyttöjä, joiden ystävä et halua olla koulussa – etkä etenkään koulun ulkopuolella. Nämä ovat tyttöjä, joiden kanssa haluaisit vielä vähemmän olla vihamies. Teatteri Quo Vadiksen vuoden 2018 pääproduktio on kantaesitysteos Sisarelleni. Näytelmän kirjoittaa ja ohjaa näytelmäkirjailija-dramaturgi-ohjaaja Marko Järvikallas.
Kesto: 1,5 t, ei väliaikaa. Ikäsuositus 13+

to 20.9. klo 19
Red Nose Company: Klovni vallan kahvassa

Mitä on valta? Ja miten se ilmenee kehollisesti? Näyttelijä Minna Puolanto päästää oman klovnihahmonsa Babylonin näiden kysymysten äärelle.Klovni tulkitsee kärjistäen Puolannon omia kokemuksia ja sukeltaa pelkäämättä myös julkisten vallankäyttäjien nahkoihin. Babylonin palvelijana nähdään Hanna Seppä.
Kesto 1h 15min. Ikäsuositus 13+

la 6.10 klo 14 tai klo 18
Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen: Iso haha susi
Iso haha susi on nukketeatteriesitys susista, hillosta ja pelon kohtaamisesta. Esitys tutkii monialaisesti susia ja tuntemattoman pelkoa. Esityksen valmistaa mm. Helsingin Juhlaviikoilla vieraillut ja lukuisia palkintoja voittanut työryhmä Kuuma Ankanpoikanen. Työryhmäläiset ovat nukketeatterin täysverisiä ammattilaisia, ja ovat olleet vahvasti mukana vaikuttamassa koko taiteenalan uuteen aaltoon.
Kesto n. 45 min. Ikäsuositus 5+

pe 2.11. klo 19
Röyhkeys-monologi
Esikoiskirjailija Ossi Nymanin Röyhkeys-romaani aiheutti ilmestymisensä jälkeen laajan valtakunnallisen kohun. Nyt teoksesta nähdään teatteriversio! Henry Räsäsen ja Mikko Laurosen alkuperäisromaanista dramatisoima monologi murtaa stereotypioita työttömän arjesta. Oletuksien sijaan se kuvaa vilpitöntä ja paljasta ihmisyyttä kiehtovalla tavalla.
Kesto n. 1,5 h. Ikäsuositus 15+

la 24.11. klo 15
Klaps- klassista lapsille: Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen –lastenmusikaali
Timo Parvelan rakastettu lastenkirja Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen herää eloon Anna Noran uutena lastenmusikaalina. Esitys on pieni tarina suuresta aiheesta: elämän ohikiitävyydestä, jokaisen ainutlaatuisuudesta ja elämän jakamisen merkityksestä.
Kesto: noin 40 min. Ikäsuositus 4+

 

MALMITALO Ala-Malmin tori 1
lippuvaraukset:
malmitalo.lipunmyynti@hel.fi

Malmitalon Kino Helios -elokuvat
Kulkekortilla vapaa pääsy. Lippurajoitus ei koske Malmitalon elokuvanäytöksiä. Katso elokuvaohjelmisto Malmitalon nettisivuilta! 

su 26.8. klo 17
Jazz´n Jam: Kadi Vija & Seppo Kantonen

Laulaja Kadi Vija ja pianoartisti Seppo Kantonen esittävät Thelonious Monkin kiemuroita, hauskoja sekä koskettavia sävellyksiä. Melodiat, jotka laittavat jopa kokeneiden pianistien taidot koetukselle, taipuvat ketterästi Kadi Vijan sanattomassa laulussa. 
Kesto n. 1h, ei väliaikaa.

la 15.9. klo 15
Glims & Gloms: JAM – Herra Hillon hämmennys

Tarinankerronta ottaa lapset ja muut klovnien ystävät kämmenelleen ja vie yllättävien tapahtumien pyörteisiin. Herra Hillon hämmennys on samaistuttava kokemus maailmasta niin lapselle kuin aikuisellekin. Romanttisen kaihomielinen ja hykerryttävän absurdi JAM kuljettaa katsojaa haaveellisesta visuaalisuudesta ilmeikkääseen mimiikkaan ja sähäkkään toimintaan.
Kesto noin 55 min, ikäsuositus 4+

su 23.9. klo 17
Jazz´n Jam: Kari Ikonen Trio: Wind, Frost & Radiation

Karismaattinen ja ikoninen jazzpianotrio, joka huolella laadituilla omintakeisilla sävellyksillään, konventioista poikkeavilla sovituksillaan ja säkenöivän energisellä soitollaan on jo kuusi vuotta hurmannut kuulijansa Moskovasta Washingtoniin, Nurmeksesta Melbourneen ja Lissabonista Tokioon.
Kesto n. 1h, ei väliaikaa

ti 25.9. klo 19
Laura Moisio

Laulaja-lauluntekijä Laura Moision folkia, bluesia ja vanhaa iskelmää sekoittavissa kappaleissa on persoonalliset sanoitukset ja ne ovat rouheimmillaankin vivahteikkaita sävellyksiä. Upeat herkät biisit tuntuvat olevan ominta Laura Moisiota ja niissä hänen äänensä soi kirkkaan lempeästi tunnelmoiden.
Kesto noin 60 min, ei väliaikaa

to 11.10. klo 15
Iro Haarla ja Seppo Kantonen: Steinway in Both Ways

Kahdesta soolokokonaisuudesta muodostuva konsertti esittelee maamme kahden huippupianistin monia puolia. Pääpaino on pianistien uudemmassa sävellystuotannossa ja vapaassa improvisoinnissa. Iro Haarla on eurooppalaisen jazzin eturintaman säveltäjä, pianisti ja improvisoija.
Kesto 1h 50 min, ei väliaikaa

su 28.10. klo 17
Jazz´n Jam: Laura Annika Quartet

Räiskyviä sävellyksiä ja kuulaita tuokiokuvia yhteen kietova Laura Annika Quartet julkaisi debyyttialbuminsa Metsä marraskuussa 2017. Kvartetti on Malmitalon uusi, mainio tuttavuus, jonka musiikki on kiehtovaa. Yhtyettä luotsaa laulaja Annika Mustonen, joka säveltää yhtyeen musiikkia pianisti Aleksis Liukon kanssa.
Kesto n. 1h, ei väliaikaa

ti 30.10. klo 19
Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet

Ligger du fortfarande i sängen? Monipuolisena tulkitsijana tunnettu laulaja Emma Salokoski on tehnyt Ilmiliekki Quartetin kanssa uuden koskettavan, ruotsinkielisen albumin.
Kesto 60 min.

to 1.11. klo 19
Marraskuun fadolauluja – Kuulin Kui Helizi Fado :Kirsi Poutanen ja Esa Helasvuo

Arvostettu fadolaulun tulkki Kirsi Poutanen ja improvisaation mestari pianisti-säveltäjä Esa Helasvuo esiintyvät uudella ohjelmistollaan. Maaginen fadosielu taipuu pianoimprovisaatioiden virroissa ulottuvuuksiin, joissa yllättävät musiikilliset energiat kohtaavat.
Kesto 90 min, väliaika

to 8.11. klo 19
Marian sydän -musiikkinäytelmä Maria Jotunista
Musiikkiteatteri Kapsäkki

Lämmin, valloittava ja koskettava uusi musiikkinäytelmä aikansa kohukirjailija Maria Jotunista herättää eloon kolme suomalaista kulttuuripersoonaa 1900-luvun alun Suomesta; Marian, hänen puolisonsa Viljo Tarkiaisen ja nuoruuden rakastettunsa Joel Lehtosen.
Kesto 2,5 h, väliaika

su 25.11. klo 17
Jazz´n Jam:  Teppo Hauta-aho ja Jukka Kääriäinen

Duon musiikki on akustista vapaata improvisaatiota, jonka keskiössä ovat melodiat ja konventionaalisesta poikkeava äänimaailma.
Kesto n. 1h, ei väliaikaa

 

SAVOY-TEATTERI Kasarmikatu 46-48
Julkaistaan lähiaikoina.


STOA Turunlinnantie 1
lippuvaraukset: monika.silander@hel.fi
lippujen lunastus: kassalta ennen tapahtumaa

Kitkerät Neitsyet
ke 26.9. klo 19

Kitkerät Neitsyet on vuonna 1997 perustettu yhdeksänhenkinen, huikeaa kulttimainetta nauttiva kabareemusiikkiyhtye, jonka ominaispiirteisiin kuuluvat satiiriset, yhteiskunnallisesti kantaaottavat sanoitukset sekä suvereenisti lajityypistä toiseen hyppelehtivä musiikki.

Konsertissa kuullaan klassikkopoimintoja yhtyeen 20-vuotisen historian varrelta sekä uusia, ajankohtaisiin kysymyksiin pureutuvia lauluja. Kitkerät tarjoilee yleisölleen piikikkään hulvattomia havaintoja niin tasa-arvoon, yhteiskuntaan, politiikkaan kuin yksityisen elämän piiriin kuuluvista kysymyksistä, itseironiaa säästelemättä. Huom! Tämä konsertti korvaa keväälle sovitun naistenpäivän konsertin, joka peruuntui sairastapausten johdosta.
Kesto n. 1,5 h (sis. väliaika). Paikka: Teatterisali

www.kitkeratneitsyet.fi, www.facebook.com/KitkeratNeitsyet

Veera Salmi – Maija Ruuskanen – Jani Karvinen: Puluboin ja Ponin lauluja
la 29.9. klo 16

Läiskyvän pölisevä musiikkikonseltti! Hakaniemen toripulu nimeltänsä Puluboi lennättää kuulijansa musiikkimatkalle keskelle torihulinaa. Tapaamme hänen ystävänsä Minimillan ja Ponin. Saamme myös kuulla karkumatkasta sekä siitä, miten Puluboi pääsi naimisiin! Luvassa vähän ÄLLIÄ ja paaaljon LAKKAUTTA!

Veera Salmen Puluboin ja Ponin kirjaan perustuva, Jukka Rantasen dramatisoima ja ohjaama musiikkinäytelmä Puluboin ja Ponin teatteri oli yleisön suursuosikki Kansallisteatterissa 2015. Musiikin esitykseen sävelsi Maija Ruuskanen ja lauluista julkaistiin seuraavana vuonna vauhdikas levy Puluboin ja Ponin lauluja (2016). Levy on myynnissä konsertin yhteydessä.

MAINOS: Konseltti ei sisällä pluteiinia eikä plokkoliinia, eikä mitään muutakaan klääsää. Sisältää 100% älyttömän mahtavan ylitelveellistä musiikkitulitusta. Shalla lalla! Plööts!

Lavalla: Jani Karvinen Puluboi,  Helena Haaparanta Poni, laulu, Maija Ruuskanen Minimilla, piano & laulu, Jeremias Ijäs basso & laulu, Ville Salminen kitarat & laulu sekä Markus Malin rummut.

Kesto: n. 1 h. Ikäsuositus: 4+ . Paikka: Teatterisali

Kaj Chydenius & Taru Nyman
Luovat uutta unta. Naislyriikka häikäisee - Kaj Chydeniuksen lauluja
su 30.9. klo 15

Kaj Chydeniuksen Laulustudion keskeisiä laulajia on jo parinkymmentä ollut Taru Nyman. Hänen uusi Chydenius-ohjelmansa nostaa esiin suomalaiset naislyyrikot Irina Sissosesta (1800–1858) Aunimarjut Kariin (1967–).  Yksityinen ja yleinen kulkevat käsi kädessä, arki ja juhla soivat yhtä vahvana, historian tapahtumat järkyttävät samalla tavalla kuin nykyhetki. L. Onervan Credo vuodelta 1927 sanoo runoista: ”Kerran aikain päästä, kun hetki ennättää, ne luovat uutta unta ja uutta elämää. Kaikki tänne jää.”
Kesto: 1,5 h. Paikka: Musiikkisali

Reetta Honkakoski & Company: TÄÄLLÄ - esitys meistä jotka olemme yhtä aikaa täällä
to 25.10. klo 19
la 27.10. klo 19
su 28.10. klo 15
 
TÄÄLLÄ on fyysisen teatterin suurteos. Se on maailman laidalle piirtyvä kuva ihmisyydestä.

Teos täyttää näyttämön yhteisöllä: vastaantulijoiden muistoilla, kehojemme tarinoilla ja kuvitelluilla kokemuksilla.Täällä me olemme - avaruuden karusellissa pyörimässä, vaeltamassa herkeämättä paikasta toiseen kuoriamme raahaten, etsimässä kosketusta, toinen toisiamme auttaen, asemalaiturilla odottamassa itseämme saapuvaksi.
Kesto n. 1 h. Ikäsuositus: 10+. Paikka: Teatterisali
Tuotanto: Reetta Honkakoski yhteistyössä Stoan ja Kanneltalon kanssa
Esitykset myös Kanneltalossa la 13.10. klo 19 (ensi-ilta), ti 16.10. klo 19, ke 17.10. klo 19, liput 15/12 €

Race Horse Company: Urbotek
to 15.11. ja la 17.11. klo 19

Toiveuusinta! Keväällä täysille katsomoille esitetty Urbotek palaa Stoaan yleisön pyynnöstä vielä kahden esityksen verran!
Palkitun Race Horse Companyn teoksessa krebataan nykymaailman päättymättömissä bileissä ja eloonjäämistaistelun tantereilla, joissa etsitään puhelin kädessä nautintoa ja tyydytystä. Urbotekissa on kaikkea: hengenvaarallista akrobatiaa, äärimmäisiin korkeuksiin kurkottavaa jongleerausta, elämää suurempia hahmoja, hyrränä pyöriviä tanssijoita – vaikka mitä.  Urbotek antaa jokaiselle jotain, ja eniten sitä, mitä ihminen ei todellakaan tarvitse.

Urbotek tarkastelee urbaania elämää ja nykymaailman pakkomielteitä huumorilla.  Se saa meidät nauramaan itsellemme, tavallemme elää ja asioille, joita meidän on vaikea hyväksyä. Teos on provokatiivinen, kummallinen ja kaunis. 

Race Horse Companyn fyysiset ja hurjat esitykset perustuvat kaaoksen estetiikkaan, huumoriin ja yllätyksiin. Ryhmä lähestyy sirkusta mitään kyseenalaistamatta, jättäen filosofoinnin ja ajattelun katsojille. Race Horse Company on esiintynyt laajalti Australiassa, Euroopassa, USA:ssa ja Venäjällä.

Esiintyjät: Kalle Lehto, Susanna Liinamaa, Teemu Riihelä, Saku Mäkelä, Rony Hämäläinen ja Teemu Virtanen
Ohjaaja: Rauli Kosonen
Käsikirjoitus/konsepti: Rauli Kosonen ja Kalle Lehto
Valosuunnittelu: Antti Sairanen
Musiikki ja äänisuunnittelu: Sami Tammela ja Jussi Liukkonen
Puvustus: Rauli Kosonen ja Anja Muhonen
Kesto: 1 h
Ikäsuositus: 13+
Paikka: Teatterisali

 

Elina Partanen, Dick Holmström & Kaj Chydenius
Terveisiä Turusta! - Kaj Chydeniuksen lauluja
su 9.12. klo 15, liput 15/12 €

Elina Partanen ja Dick Holmström ovat uudempia jäseniä Kaj Chydeniuksen Laulustudiossa. Uudessa Chydenius-ohjelmassa he tuovat pääkaupunkiin vanhan turkulaisen runoperinteen kauneimpia kukkia. Turussa on vaikuttanut Henrik Gabriel Porthanista lähtien hulppea kaarti: Franzén, Arvidsson, Lönnrot, Runeberg, Snellman, Koskenniemi, Viljanen ja Sarkia… Kaikki he runoja kirjoittivat ja siivet lauluille antoi Aurajoki.
Kesto: 1,5 h. Paikka: Musiikkisali
 

VUOTALO Mosaiikkitori 2
lippuvaraukset:
hanna.westerholm@hel.fi (hyvissä ajoin!)

Maa ilmassa -klubi: Ndioba
pe 14.9. klo 19

Ndioba on musiikin monilahjakkuus Senegalista, joka soittaa useita instrumentteja. Ndioba soittaa bassoa tarttuvalla groovella ja on lisäksi taitava lauluntekijä. Lauluissa yhdistyvät kauniit melodiat sekä upea ääni. Ndioba rakentaa eri tyylien välille musiikillisia siltoja. Musiikissa on vaikutteita mm. Senegalista, Brasiliasta, Kuubasta ja pop-folkista. Suurimman osan lauluista hän esittää omalla äidinkielellään wolofilla ja osan englanniksi. Laulut kertovat elämästä ja positiivisesta asenteesta, jolla on suuri merkitys ihmisen elämässä.

Maestro & Minä: Dave Lindholm ja Risto Vuorimies
la 29.9. klo 19

Vuotalon perinteeksi muodostuneen Maestro & Minä klubi-illan vieraat eivät pitkiä esittelyjä kaipaa. Holle Holopaisen haastateltavaksi saapuvat tällä kertaa Dave Lindholm ja Risto Vuorimies! Illan aikana sivutaan teemoja aina Love Recordsin ajoista tähän hetkeen, livemusiikkia kattauksesta unohtamatta. Tiedossa on takuuvarmasti ainutlaatuinen ilta kahden maestron, akustisen musiikin ja tarinoinnin parissa!

Klubi-ilta, A-oikeudet. Kahvila Pokkari vastaa tarjoilusta. Ovet avataan klo 18.30.
Kesto: n. 2 h, sis. väliajan
Paikka: Vuosali

Maa ilmassa -klubi: Cuejero & guests
la 6.10. klo 19

Cuejeron musiikissa kohtaavat moninaiset musiikkikulttuurit. Flamenco ja espanjalainen kansanmusiikki yhdistyvät Lähi-idän ja Latinalaisen Amerikan vaikutteisiin. Yhtyeen tavoitteena on löytää taiteellisen suhde näiden kulttuurien ja musiikkiperinteiden välille, jotka ovat eläneet yhdessä satoja vuosia. Maa ilmassa -klubilla Cuejeron vieraina ovat laulaja, muusikko ja tanssija Anette Åkerlund, joka on erikoistunut flamencoon ja mustalaismusiikkiin sekä madridilainen flamencopianisti Pablo Suárez. Konsertissa kuullaan yhtyeen omia sävellyksiä sekä sovituksia perinteisistä lauluista.

Svenska veckan, Hurri-klubb: Ginger Sisters
lör. 10.11 kl. 19

A Vintage Tribute to the Women of Pop. Ginger Sisters är tillbaka med en ny, svängig och fartfylld show i vilken dom framför kända låtar av några av pophistoriens största kvinnliga artister i egna unika vintage-arrangemang. Den svensk-finska gruppen bildades 2014 och består av Josefin Karlsson, Carla Fri och Mariah Hortans, som tillsammans sjunger trestämmig closed harmony, scattar och dansar. 

Ginger Sisters palaa uudella, vauhdikkaalla esityksellä, jossa kuullaan pophistorian suurimpien naisartistien tunnettuja lauluja ainutlaatuisina vintage-sovituksina. Josefin Karlsson, Carla Fri ja Mariah Hortans perustivat ruotsalais-suomalaisen yhtyeen vuonna 2014. Ryhmä esittää kolmiäänisiä lauluja, scat-laulua ja tanssia.

Maa ilmassa -klubi: Mari Kalkun & Ailu Valle
la 24.11. klo 19

Koe virolaisen laulun ja pohjoissaamelaisen räpin yhteentörmäys! Mari Kalkun ja Ailu Valle edustavat eri äärilaitoja ja tämä kuuluu myös heidän musiikissaan. Pohjoissaamelainen räppäri Ailu Valle on vaikuttanut hip-hop-piireissä jo vuosia. Laulaja-lauluntekijä Mari Kalkun taas on kotoisin Võrumaasta, Viron kaukaisimmasta kolkasta läheltä Latvian ja Venäjän rajaa. Molemmat artistit laulavat ainutlaatuisilla vanhoilla kielillä, joista muodostuu yhdessä laulettuna modernin muinaista musiikkia. Mari Kalkunin musiikki kumpuaa virolaisesta runoudesta ja luonnosta, runonlaulusta ja itse elämästä. Ailu Valle räppää sekä pohjoissaameksi että suomeksi. Vallen tyylissä yhdistyy kantaaottava sanoma, teknisyys ja tunne. Valle on kotoisin kaukaa pohjoisesta, parinkymmenen ihmisen piskuisesta porokylästä Kaamasmukasta, Utsjoen kunnasta. Illan aikana kuullaan kummaltakin muusikolta soolo-osuudet ja lisäksi he esittävät kappaleita yhdessä.

Mari Palo ja Tessa Virta Trio: Jouluinen ilta
la 15.12. klo 17

Sopraano Mari Palo ja Tessa Virta Trio luovat intiimin ja lämminhenkisen jouluisen tunnelman. Ensin tunnelmoidaan koskettavilla, kotimaisilla joululauluilla. Sen jälkeen svengaillaan kansainvälisten klassikoiden parissa, joita ihmisten sydämiin ovat laulaneet mm. Bing Crosby, Nat King Cole ja Frank Sinatra. Have yourself a merry little Christmas!