c Kati Rapia
Kuva: Kati Rapia

Skidipeli - lukutaitoseikkailu Stadissa 4-luokkalaisille

Jättiläismäinen lautapeli kutsuu tutustumaan Helsingin tarinoihin!

Stadin kaduille sijoittuvassa lautapelissä oppilaat seikkailevat itse pelinappuloina ja kohtaavat Helsingistä tuttuja maisemia ja hahmoja. Pelilaudalla tutustutaan paitsi omaan kotikaupunkiin, myös erilaisiin lukutaitoihin ja monilukutaidon käsitteeseen AR-sisällön avulla.

Ohjattu pelituokio kirjastossa kestää 60 minuuttia. Tuokioon voi halutessa valmistautua itsenäisesti www.helmet.fi/skidipeli -osoitteesta löytyvän opettajanoppaan avulla. Oppaassa on myös pelin teemoihin liittyviä jatkotyöskentelyideoita, joita voi hyödyntää luokassa pelituokion jälkeen. Pelin sisällöt on kehitetty 4.luokkien opetussuunnitelmaa silmällä pitäen.

Kevään 2024 aikana Skidipeliä pelataan sekä Pasilan että Itäkeskuksen kirjastoissa. Tämän tapahtumailmoituksen kautta voi ilmoittautua vain Pasilan kirjaston peleihin. Ilmoittautumisaika Pasilan peleihin päättyy sunnuntaina 28.1.

Skidipelin takana on Skidit-kollektiivi, joka liputtaa leikkisän elämän puolesta. Lukutaitoseikkailu Stadissa -hankkeessa peliin luotiin pedagoginen ulottuvuus Helsingin kaupunginkirjaston, Skidit-kollektiviin ja Mediametkan yhteistyönä.

OHJEITA ILMOITTAUTUMISEEN: 

Yli 23 oppilaan luokille suositellaan varattavaksi kaksi peliaikaa, jolloin luokka voidaan jakaa kahteen eri ryhmään.

Mikäli ryhmässäsi on erityisen tuen tarpeita, joita toivoisit huomioitavan, kerrothan sen ilmoittautumisen lisätiedoissa. Pelituokion muokkaaminen ryhmän tarpeisiin sopivaksi on mahdollista, jos saamme siitä tiedon hyvissä ajoin.

Tervetuloa pelaamaan!

Kategoriat

Elokuva, valokuva ja media, Sanataide ja kirjallisuus

Aktiviteetit

Kirjastovierailu, Seikkailu

Kohderyhmät

3.–6. luokat

Avainsanat

kaupunkihistoria, kaupunkikeskustat, kaupunkikulttuuri, kaupunkiympäristö, lukeminen, lukutaito, media, medialukutaito, pelit

Tapahtuman kielet

suomi

Maksuton

Kaupunginkirjasto

Yhteyshenkilö

Outi Hokkinen

outi.hokkinen@hel.fi

0406210881

Tapahtumalla ei ole tapahtuma-aikoja
0