Skip to content
HelsinkiKultus
Lampaat pyöräilemässä
Photo: Petri Koikkalainen

1.-3.-luokkalaisten liikennekoulut, syksy 2023

Opetellaan liikkumaan liikenteessä turvallisesti kävellen ja pyöräillen.

Liikennekoulussa 1.-3.-luokkalaiset pääsevät tutustumaan liikenteeseen ja harjoittelemaan lasten kannalta olennaisia liikenteen käyttäytymismalleja. Vierailu liikennekaupungissa kestää 1,5h ja pitää sisällään oppitunnin sekä käytännön harjoittelua ulkona. Ulkona liikutaan sekä kävellen, että polkupyörien kanssa. 

Liikennekaupungista löytyvät kaikki tarvittavat välineet tunnille osallistumiseen. Toivomme kuitenkin oppilaiden ottavan mukaan oman pyöräilykypärän, mutta tarvittaessa liikennekaupungista löytyy lainakypäriä.

Opetuksen sisältö koostuu tärkeimmistä jalankulkijan ja pyöräilijän liikennesäännöistä, kuten liikennemerkeistä, suojatien ylittämisestä, sääntöjen merkityksestä, turvallisten reittien valitsemisesta sekä vuodenaikojen vaikutuksesta liikenteessä liikkumiseen.

Tunnille voi osallistua maks. 25 lasta. Opetuskielenä on suomi, ruotsinkielisistä liikennekouluista tiedotetaan erikseen. 

Liikennekoulut ovat maksuttomia ja niitä voi varata kaikki koulut. Huomaathan, että varauksia voi tehdä 10.5.2023 klo 10.00 alkaen.

Elo-syyskuun liikennekouluihin toivomme saapuvan erityisesti toisen ja kolmannen luokan oppilaita. Tämä siksi, että koulutaidot ja pyöräilytaito olisi mahdollisimman monella hallussa ja liikenneturvallisuuden oppiminen mahdollista.

Kerrothan ilmoittautumisen lisätiedoissa koulun nimen ja luokka-asteen, sekä jos on jotain muuta, mikä liikennekaupungin ohjaajien olisi hyvä tietää luokasta.

Categories

Environment and nature, Exercise and sport, Health and wellbeing, Sustainable development, safety and security

Activities

Adventure, Guidance, Lecture, Workshop, courses (societal objects), education and training

Target groups

Grades 1–2, Grades 3–6

Keywords

bicycles, cycling, cyclists, traffic, traffic safety

Event languages

Finnish

Free

Queueing allowed

Lasten liikennekaupunki

Contact person

Matti Saarto

lasten.liikennekaupunki@hel.fi

0931089047

Event doesn't have occurrences
0