Palomies suihkuttaa vettä paloletkusta pelastusaseman pihalla.
Photo: Helsingin kaupungin pelastuslaitos / OP

Pelastuslaitoksen turvallisuusoppitunti 4.luokkalaisille

Verkkokoulutuksen tavoitteena on opettaa arjen turvallisuustietoja ja –taitoja, auttaa välttämään vaaratilanteita ja toimimaan oikein, jos jotain sattuu.

Pelastuslaitoksen turvallisuusoppitunnit on tarkoitettu helsinkiläisten peruskoulujen neljänsille luokille. Verkkokoulutuksen teemoja ovat Palovaroitin ja kodin paloturvallisuus, Liikenneturvallisuus ja 112, Savua rapussa ja vaaralliset leikit. Koulutuksen aikana vastataan myös kysymyksiin, joita oppilailla on esimerkiksi palomiehen työstä, varusteista, pelastusaseman toiminnasta tai kalustosta. Toivomme, että kerrotte etukäteen, jos teillä on mielessänne jokin teille ajankohtainen turvallisuusaihe.

Koulutusvarauksen yhteydessä opettajalle lähetetään linkki ja salasana pelastusaseman esittelyvideoon. Toivomme, että katsotte videon (kesto n. 13 min) yhdessä ennen oppituntia.

Koulutus liittyy läheisesti kaupungin koulujen opetussuunnitelman kohtaan 3.3.3. Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot. Pelastuslaitos haluaa olla mukana tekemässä yhteistyötä koulujen kanssa opetussuunnitelman tavoitteiden saavuttamiseksi. 

Verkkokoulutuksen lisäksi pelastuslaitos tarjoaa koulujen käyttöön sähköisen opettajan materiaalin ja tehtäviä erilaisista turvallisuusaiheista. Materiaalia voidaan käyttää opettajan valinnan mukaan joko ennen vierailua tai sen jälkeen. Materiaali löytyy Kultuksen Oppimateriaalit-osiosta nimellä "Vaaran paikka".  

Categories

safety and security

Activities

education and training

Target groups

Grades 3–6

Keywords

fire safety, first aid, traffic safety

Event languages

Finnish

Free

Helsingin Pelastuslaitos

Contact person

Annukka Saine-Kottonen

annukka.saine-kottonen@hel.fi

040 336 0679

Event doesn't have occurrences
0