Kulkekortti

Kulkekortti on kulttuurikeskuksen etukortti, jonka koulujen kulttuurikoordinaattorit (ala-asteet, ylä-asteet, lukiot ja ammattioppilaitokset) saavat kiitokseksi tekemästään työstä kulttuurikeskuksen hyväksi. Kulttuurikoordinaattorin ensisijainen tehtävä on välittää työyhteisössään meiltä saamaansa tietoa kulttuurikasvatustarjonnasta.

Kulttuurikeskuksen kulkekorttiedut koulujen kulttuurikoordinaattoreille keväälle 2017: 2 lippua kahteen esitykseen /esityspaikka / lukukausi/ kulttuuriyhteysopettaja. Rajoitus ei koske Malmitalon elokuvia, joihin on Kulkekortilla vapaa pääsy.

Lippuvaraukset sähköpostilla kunkin esityspaikan lipunmyynnistä, huom. osoitteet alempana eivät ole suoraan kopioitavissa.
Lippujen lunastus Kulkekorttia näyttämällä kyseisen esityspaikan lipunmyyntipisteestä. Kulkekorttilippuja on rajoitettu määrä / esitys.

KANNELTALO Klaneettitie 5

lippuvaraukset: kanneltalo.lipunmyynti@hel.fi

Lastentapahtuma Maria Baric Company: Salaisuuksien sateenvarjo Levynjulkaisukonsertti, la 4.2. klo 14.00
Nukketeatterin ja varjoteatterin keinoin visualisoitu tarinallinen konsertti, joka johdattaa kuulijat musiikilliselle seikkailulle ilon ja elämysten äärelle. Maria Baric Companyn uusi lämminhenkinen katsojia osallistava esitys juhlistaa samalla Salaisuuksien sateenvarjo -lastenlaululevyn julkaisua. Konsertin jälkeen mahdollisuus ostaa uunituoretta levyä nimmareilla Kanneltalon aulassa. Visuaalinen suunnittelu, käsikirjoitus ja ohjaus Maria Baric, laulujen sävellys & sanat Maria Baric, musiikin sovitus Maria Baric Companyn muusikot, laulu & viulu: Maria Baric, kitara: Seppo Salmi, koskettimet Kim Rantala, kontrabasso: Kari Hulkkonen, lyömäsoittimet: Aleksi Haapaniemi, nukeillanäyttelijä Nemanja Stojanovic, nuket Wiktor Wictorczyk.
Kesto: 45 min.
Paikka: Kanneltalon konserttisali

Musiikki Kamari21: Metamorfooseja, ti 7.2. klo 19.00
Konsertissa kuullaan Straussin Metamorphosen ja Brahmsin jousisekstetto, B-duuri. Konsertin solistina toimii Sibelius-viulukilpailussa vuonna 2015 toiseksi sijoittunut lahjakas itävaltalaisviulisti Emmanuel Tjeknavorian, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt menestyä laajasti kansainvälisissä kilpailuissa ja valloittaa monia kansainvälisiä estradeja. Emmanuel Tjeknavorian – viulu, Réka Szilvay – viulu, Atte Kilpeläinen – alttoviulu, Annariina Jokela – alttoviulu, Martti Rousi – sello, Heike Schuch – sello, Heidi Rahkonen – kontrabasso.
Kesto: 100 min, väliaika.
Paikka: Kanneltalon konserttisali
Enemmän irti esityksestä: musiikkitoimittaja Hannu-Ilari Lampila esittelee illan konsertin kahvilan stagella klo 18.15.

Teatteri Kuriton Company: Algernon Tarina koe-eläinhiiri Algernonista ja vaikeasti oppimishäiriöisestä Charliesta. ti 11.4. klo 19.00
Kokeellisen geeniterapeuttisen aivoleikkauksen seurauksena Charliesta alkaa kehittyä ihmiskunnan älykkäin olento. Mutta onko geenimanipulaatio ratkaisu ihmiskunnan nykyongelmiin? Vai onko kyseessä vain teknologisen sivilisaation viimeinen kurkotus ennen vääjäämätöntä romahdusta? Algernon on filosofinen puheenvuoro ihmisen suhteesta eläimiin, itseensä ja koko tähän planeettaan. Intiimin ja puhuttelevan esityksen ainoa näyttelijä Terhi Suorlahti on tarinan post-draamallinen kertoja ja näyttelee samalla kaikki esityksen henkilöhahmot. Lavalla Terhi Suorlahti, ohjaus ja dramaturgia Eero-Tapio Vuori, videoprojisoinnit Timo Wright assistenttinaan Veera Oksanen, valosuunnittelu Anna Rouhu assistenttinaan Niina Tuunanen, lavastus ja pukusuunnittelu Anders Karls, äänisuunnittelu Tuomas Norvio, musiikki: Tuomas Norvio, Tapani Rinne, alkuperäisteos Daniel Keyes.
Kesto: 90 min.
Paikka: Kanneltalon konserttisali
Enemmän irti esityksestä: Mensan edustaja keskustelee älykkyydestä kahvilan stagella klo 18.15.

Musiikki Takapiha - Yes In Our Backyard! Baghdad band: Bet for Peace pe 28.4.klo 19.00 Yes In Our Backyard!
Esiintyjinä turvapaikanhakija- ja maahanmuuttajataustaiset muusikot osin yhdessä suomalaisten muusikoiden kanssa. Turvapaikanhakijoista koostuva Baghdad Band perustettiin kesällä 2016, kun ELMU ry on tarjosi vastaanottokeskuksissa asuville muusikoille treenitiloja Nosturissa sekä mahdollisuuden soittaa yhdessä suomalaisten ammattimuusikoiden kanssa. Yhtye on ehtinyt jo keikkailla ahkerasti ympäri Suomea tapahtumissa, festareilla ja konserteissa.
Kesto: avoin
Paikka: Kanneltalon konserttisali
Illan tunnelmaan virittelee kahvilan stagella Arabic Music Band (Syyria, Kurdistan, Irak) klo 18.

Musiikki Takapiha - Yes In Our Backyard! Ishtar la 29.4.klo 19.00 Yes In Our Backyard!
Esiintyjinä turvapaikanhakija- ja maahanmuuttajataustaiset muusikot osin yhdessä suomalaisten muusikoiden kanssa. Ishtar (mm Irak, Espanja, Suomi) on arabialaista musiikki soittava yhtye, joka ammentaa soundeja ja pikantteja elementtejä myös muista kulttuureista. Bändin muodostavat neljä muusikkoa Irakista, Espanjasta ja Suomesta, joiden yhteisenä intohimona ovat flamenco, arabialainen musiikki ja erilaiset kansanperinteet. Klassinen kitara, viulu, darbuka-rummut ja nauhaton sähköbasso luovat keinuvan rytmin kyllästämän kauniin äänimaailman.
Kesto: avoin
Paikka: Kanneltalon konserttisali 
Pääesiintyjää lämmittelevät kahvilan stagella klo 17.30 Miriem Mekhane (Suomi) - laulu ja Adel Mekhane (Suomi) - kitara. Klo 18 esiintyvät Ali Al-Abbas (Irak) - Ud ja Mohamed Rahedm (Irak) - tar ja darbuka.

 

MALMITALO Ala-Malmin tori 1

lippuvaraukset: malmitalo.lipunmyynti@hel.fi

Malmitalon Kino Helios -elokuvat Kulkekortilla vapaa pääsy!
Lippurajoitus ei koske Malmitalon elokuvanäytöksiä. Katso elokuvaohjelmisto Malmitalon nettisivuilta!

Jazz’n Jam Sarmanto & Aaltonen su 29.1. klo 17
Kaksi jazzin mestaria lavalla! Heikki Sarmannon ja Juhani ”Junnu” Aaltosen yhteistyö on alkanut jo 1960-luvulla Sarmannon johtamissa pienyhtyeissä ja jatkuu edelleen erilaisissa muodoissa kuten tämän konsertin kaltaisena intiiminä jazzduona. 2011 duo Sarmanto & Aaltonen julkaisi Conversations-albumillisen pääosin kaunista, balladitempoista improvisaatiota, nyt on uusikin, sangen odotettu levy tekeillä. Heikki Sarmanto on Suomessa usein nimetty kansainvälisesti arvostetuimmaksi suomalaiseksi jazztekijäksi. Hän on tuottelias ja Suomen musiikin raja-aitoja rikkova säveltäjä ja pianisti. Sävellyksissään hän yhdistää jazziin aineksia klassisesta musiikista ja avantgardesta ammentaen usein innoitusta etenkin kotimaisesta runoudesta. Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzmusiikin yksi merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Hän on 1960-luvulta lähtien kuulunut suomalaisen jazzin ehdottomiin kärkinimiin ja edelleen hänen asemansa on vain jatkuvasti vahvistunut. Ominta musiikin aluetta Aaltoselle on vapaa jazzilmaisu, vaikka hänen taiteilijauralleen onkin tyypillistä läheinen yhteistyö useiden johtavien jazzsäveltäjien kanssa, jotka ovat pitäneet ja pitävät häntä yhtenä tärkeimmistä solisteistaan. Heikki Sarmanto – piano ja Junnu Aaltonen – saksofoni, huilu.

Puupää Juha Hurme ti 31.1. klo 19
Puupää on yhden miehen musikaali, jolla Juha Hurme on kiertänyt Suomea jo vuodesta 2003. Tämä sinänsä letkeä ja hauska näytelmä kulkee Pekka ja Pätkä -elokuvien ja rillumarein törmäilyhuumorin ja vitsien kautta viihteen nurjalle puolelle asti. Naurun ja naamanvääntelyn alta paljastuu sekalaisia, traagisiakin aineksia. Tämä lapsille sopimaton esitys ei nostalgisoi "vanhoja, hyviä aikoja", vaan kohdistaa katseensa meihin nykyeläjiin. Mille me nauramme ja miksi? Juha Hurme julkaisi vuonna 2009 romaanin Puupää (Teos), jossa raportoi fiktion keinoin siihenastisen kiertueen vaiheista. Mutta matka olikin vasta alussa...
Käsikirjoitus ja esitys: Juha Hurme
Ohjaus: Kristian Smeds
Kesto: 1 h, ei väliaikaa.

Lastenkonsertti Pomppulinnan Kreivi la 18.2. klo 15
Tutustu Erkkaan, haukien Houdiniin ja varo Salsamadon puraisua! Kreivi ja hänen soittoniekkansa vievät mielikuvitusmatkalle laulujen maailmaan. Lastenyhtyeen musiikkia kuvastaa parhaiten ajatus linnusta, joka maiden ja kulttuurien rajoista piittaamatta lentää vapaana pyrähtäen aina sinne, missä rytmit ovat kaikkein mukaansatempaavimmat. Konsertin aikana tulevat tutuksi mm. Erkka, haukien Houdini, joka pakenee kaikista mahdollisista satimista; kotiinpaluusta haaveileva yksinäinen merirosvo sekä kompostissa joraileva Salsamato. Pomppupumppu julkaisi aivan ensimmäisen albuminsa, Tukaani-nimisen, melko äskettäin, joulukuussa 2016. Vili Mustalampi – laulu, tres-kitara, pasuuna, Valtteri Bruun – kitara, laulu, Arja Paju – basso, laulu, Hannu Risku – rummut, laulu ja Ricardo Padilla – perkussiot, laulu.
Kesto: 45 min, ei väliaikaa.
Ikäsuositus 2–12.

Jazz’n Jam Impulsion – Mika Kallio ja Satu Rinnetmäki su 26.2. klo 17
Soolorumpalin ja tanssijan improvisoidun teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet. Rummut ja erityisesti metallisoittimet tuottavat soidessaan voimakasta värähtelyä. Teos tutkii tämän värähtelyn ja tanssijan liike-energian vuorovaikutusta ja pyrkii saamaan nämä kaksi elementtiä resonoimaan vahvasti ja läsnäolevasti keskenään. Mika Kallio on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisteriksi vuonna 2002. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2008. Tänä syksynä julkaistavan Impulsion-soololevyn lisäksi Kalliota työllistävät tällä hetkellä mm. Mikko Innanen 10+, Teemu Viinikainen Trio, Pauli Lyytinen Magnetia -orkesteri ja Jussi Fredriksson Trio. Satu Rinnetmäki on helsinkiläinen freelancetanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta 2015. Rinnetmäki on esiintynyt useilla tanssifestivaaleilla Suomessa – mm. Kuopio tanssii ja soi, Täydenkuun tanssit, Savonlinnan balettijuhlat, Kaktus, UrbanApa ja Olohuone 306,4km2 Kaupunkifestivaali. Viimeisimpiä esityksiä ovat olleet tanssija Anni Puuperän kanssa tehdyt Trash Land ja POST POST NATURE. Mika Kallio – rummut, kellot, gongit Satu Rinnetmäki – tanssi Kirsi Poutanen & Esa Helasvuo.

Fadonkorjuu to 2.3. klo 19 Kaksi säkenöivää muusikkoa estradilla!
Fadolaulun virtuoosisena tulkkina tunnettu Kirsi Poutanen ja tyylilajitaituri säveltäjä-pianisti Esa Helasvuo korjaavat musiikillista satoa. Maaginen fadosielu taipuu Helasvuon improvisaatioiden pyörteissä ulottuvuuksiin, joissa yllättävät musiikilliset energiat kohtaavat toisensa. Kirsi Poutanen tunnetaan paitsi laulajana myös näyttelijänä ja runoilijana. Säveltäjä-pianisti Helasvuo on tehnyt merkittävän uran teatteri-, elokuvamusiikin ja jazzin saralla. Kirsi Poutanen – laulu, Esa Helasvuo – piano.
Kesto: noin 1h 30 min, lisäksi väliaika

DDT Jazzband feat. Riitta Paakki Tribute to Eddie Condon la 4.3. klo 17
"Swengin Vanhemmat Valtiomiehet", kuten he itseään tituleeraavat on ehkä pitkäikäisin ja kiistatta yksi Suomen tärkeimmistä dixielandin sanansaattajista. Olennaiseen keskittyvä jazzyhtye on sekä instituutio että legenda – hyvät naiset ja herrat: DDT Jazzband. DDT:llä menee juhlavuosia toisensa perään, mutta aina säilyy musiikin soitannollinen riemu. DDT:n tavaramerkkinä on ollut lähes alusta lähtien erityinen soundi. Tunnusomaista siinä on vahva swing-painotteinen svengaava komppi. Tässä konsertissa DDT kunnioittaa soitollaan Eddie Condonia (1905–1973), joka oli yksi jazzin tärkeitä vaikuttajia aikanaan ja mm. myötävaikutti vahvasti dixieland-boomin leviämiseen maailmalla. Pianossa vierailee muusikko Riikka Paakki. Soittajat: Niklas Andersson – trumpetti, Fred Andersson – klarinetti, Nalle Nyman – klarinetti, Pelle Näätänen – pasuuna, Pekka Mesimäki – banjo ja kitara, Riitta Paakki –piano, Pentti Mutikainen – basso, Thomas Rönholm – rummut.
Kesto: 75 min, ei väliaikaa.

Hurraa! la 18.3. klo 15 Race Horse Company: Ympäri Ämpäri
Maailman valloittaneen nykysirkusryhmä Race Horse Companyn Ympäri Ämpäri kertoo pienen sirkusseurueen elämästä, keskinäisistä suhteista ja siitä kuinka yhteistyöllä voitetaan vaikeudet. Esityksessä nähdään jongleerausta, akrobatiaa, hulavanteita, saippuakuplia, break-tanssia ja kaikki tämä live-musiikin säestyksellä.
Esiintyjät: Susanna Liinamaa, Kalle Lehto
Ohjaus: Kalle Lehto
Musiikki ja äänisuunnittelu: Ben Rogers, Sami Tammela
Valosuunnittelu: Eero Alava
Kesto: 40 min
Ikäsuositus: 4+
Esityskieli: sanaton

Jazz’n Jam Martti Vesala Soundpost Quintet su 26.3. klo 17
Yhtye esittää nuoremman polven helsinkiläisen trumpetistin ja säveltäjän Martti Vesalan säveltämää modernia svengaavaa jazzia. Vuonna 2011 perustettu kvintetti koostuu nuorista suomalaisista jazzin huippuammattilaisista. Tärkeimpinä tyylillisinä esikuvina bändillä ovat Miles Davisin 1960-luvun kvintetin dynaaminen groove, saman aikakauden kokeellinen yhdysvaltalainen jazz sekä saksofonisti/säveltäjä Wayne Shorterin elegantti sävelkieli. Martti Vesala Soundpost Quintetin debyyttilevy Helsinki Soundpost julkaistiin 16.9.2016 saksalaisella, jazziin erikoistuneella Ozella Music -levymerkillä. Yhtye on Suomen Jazzliiton järjestämällä kiertueella tammikuussa 2017. Martti Vesala Soundpost Quintet: Martti Vesala – trumpetti, Petri "Pope" Puolitaival – tenorisaksofoni, huilu, Joonas Haavisto – piano, Juho Kivivuori – kontrabasso ja Ville Pynssi – rummut.
Kesto: noin 1h, ei väliaikaa.

Port Arthur Bluegrass Band pe 31.3. klo 19
Luvassa on ilonpitoa ja maanläheistä meininkiä – bluegrassi Turuust! Nelimiehinen bändi soittaa amerikkalaista bluegrassia, joka tarkoittaa haikeita blueseja ja hilpeitä hillbilly-ralleja. Neliäänisesti laulava yhtye soittaa täysin akustisesti; instrumenttivalikoimaan kuuluvat banjo, mandoliini, kitara ja kontrabasso. Kaikki yhteen mikkiin kuten asiaan kuuluu! Viime kesänä ilmestyi Port Arthur Bluegrass Bandin ensimmäinen levy PABB, joka arvosteltiin Blues News -lehdessä: ”Kotona purkitettu albumi on toimiva kokonaisuus lumoavine lauluineen ja pehmeän kiireettömästi soljuvine sovituksineen. Yhtyeen jäsenet ovat onnistuneet säilyttämään keikoilta tutun hillittömän live-tunnelman… Levy on mukaansa tempaava kokonaisuus rennosti rullaavia ja svengaavia kappaleita.” Riku Metelinen, Blues News 3/2016. Harry Vuorinen – laulu ja banjo, Timo Luostarinen – laulu ja akustinen kitara, Antto Ilvonen – laulu ja pystybasso, Pasi Enges – laulu ja mandoliini.
Kesto: 2 settiä x noin 45 min, lisäksi väliaika

Jazz’n Jam Mopo su 23.4. klo 17
Kolmen lahjakkaan ja energisen muusikon Mopo-kollektiivi perustettiin syksyllä 2009. Trio ammentaa musiikkinsa jazzista, punkista ja luonnosta. Se on julkaissut kolme levyä, Jee! (2012), Beibe (2014) ja Laivalla (2016) yhdessä laulaja-lauluntekijä Ville Leinosen kanssa. Beibe palkittiin vuoden parhaan jazzalbumin Emma-patsaalla 2015. Mopo työstää neljättä levyään, jonka on määrä ilmestyä keväällä 2017 – kenties juuri sopivasti Malmitalon-keikalle. Kulttiyhtyeen maineen saanut trio on kovaa vauhtia kaasuttamassa kotimaamme lisäksi myös ulkomaille. Muuntautumiskykyinen yhtye on valloittanut yleisöjä Suomen lisäksi lukuisilla keikoilla eri puolilla Eurooppaa, Väli-Amerikassa ja Afrikassa. Linda Fredriksson – saksofonit Eero Tikkanen – kontrabasso Eeti Nieminen – rummut.

Jazz’n Jam Romus–Koskinen–Innanen feat. Teppo Hauta-aho su 21.5. klo 17
Rent Romus, Mikko Innanen ja Heikki ”Mike” Koskinen muodostavat puhallintrion, joka ammentaa inspiraationsa vapaasta improvisoinnista. Vaikutteita saadaan niin Kellari Triosta, johon osa trion muusikoista kuuluu, kuin Koskisen ja Romuksen pitkäaikaisesta yhteistyöstä San Franciscon lahtialueella, jossa kumpikin heistä asuu. Konsertin kokoonpanon musiikin ytimestä löytyy kollektiivinen improvisaatio, joka perustuu muusikoiden intensiiviseen toistensa kuunteluun ja jonka lomaan voidaan lisätä sävellettyjä teemoja. Soittimina kuullaan monenlaisia puhaltimia elektronisista akustisiin, myös yllätyksellisiä ”sovellettuja” instrumentteja. Lisäksi valikoimaan kuuluvat kantele, piano ja Hauta-ahon kontrabasso. Rent Romus on kolmannen polven suomalaisamerikkalainen, syntynyt Michiganissa 1968 ja asuu San Franciscon lahtialueella. Romus on saksofonisti, multi-instrumentalisti, säveltäjä, yhtyejohtaja, musiikin tuottaja. Hänen soittoaan on kutsuttu mm. ”hurjaksi”. Mikko Innanen (synt. 1978) kuuluu suomalaisen jazzin nuorempaan, kansainvälisesti mainetta niittäneeseen sukupolveen. Koko foniperheelle omistautuneen Innasen loputon luovuus ja verevästi sielukas sointi ei jätä kylmäksi. Mike Koskinen, toinen San Franciscon vieras, on tehnyt yhteistyötä Romusin kanssa monissa yhteyksissä lahtialueen jazzpiireissä. Muusikonuransa hän aloitti Suomessa 70-luvulla, jolloin hän soitti mm. Edward Vesalan, Heikki Sarmannon, Paroni Paakkunaisen, Eero Koivistoisen ja Pekka Pöyryn kanssa. Hän muutti 1973 opiskelemaan Bostoniin ja sieltä San Franciscoon. Rent Romus (USA) – saksofonit, huilut ja muut puhaltimet, perkussiot Heikki “Mike” Koskinen – e-trumpetti, huilut, perkussiot Mikko Innanen – saksofonit, huilut ja muut puhaltimet, perkussiot Teppo Hauta-aho – kontrabasso.

 

SAVOY-TEATTERI Kasarmikatu 46-48

lippuvaraukset: raisa.ucar@hel.fi

 

STOA Turunlinnantie 1

lippuvaraukset: stoa.lipunmyynti@hel.fi

Lokki Ke 8.2. klo 14 ja klo 19
Näyttelijät Ella Mettänen ja Eero Ojala kaivautuvat hurmaavan groteskilla otteella Anton Tšehovin klassikon ytimeen. Mitään ei ole Tšehoviin lisätty, jotain on kylläkin poistettu ja huumori ja draama säilytetty. Näytelmän huumori kumpuaa ihmisen itsekkyydestä. Mettänen ja Ojala vaihtavat notkeasti roolista toiseen. Tšehovin kirjoittamien henkilöiden lisäksi näyttämöllä vilahtaa myös hellyttäviä irvikuvia meistä itsestämme, 2010-luvun ihmisistä. Käsikirjoitus Anton Tšehov, suomennos Martti Anhava, rooleissa Ella Mettänen ja Eero Ojala, ohjaus Henri Tuulasjärvi, puvustus Minna Harjuniemi.
Kesto n. 1 h 30 min

Tšaikovski - ei mitään balettia! Su 12.2. klo 15
Pähkinänsärkijä ja Prinsessa Ruusunen joutavat Joutsenlampeen, kun pateettinen romantikko näyttää salonkileijonan taitonsa. Toimittaja, kirjailija Minna Lindgren johdattaa lyömättömillä jutuillaan kuulijat pintaa syvemmälle Tšaikovskin maailmaan. Minna Pensola viulussa ja Anna Laakso pianossa.
Kesto n. 1 h

Paleface Ti 28.2. klo 19
Paleface eli Karri Miettinen tunnetaan kantaaottavista rap-lyriikoistaan ja valtarakenteet kyseenalaistavasta asenteestaan. Kalevan päivänä Stoan lavalle nouseva artisti on löytänyt oman paikkansa suomalaisesta tarinankerrontaperinteestä. Single Emme suostu pelkäämään oli kannanotto turvallisten katujen puolesta. Palamaan (Pahan kukat) on Antti J. Jokisen Pahan kukat -elokuvan tunnuskappale.

Beige tappaa Ke 29.3. klo 14 ja klo 19
Ystävyys ylittää ikärajat ja ennakkoluulot hersyvässä uutuuskomediassa, jossa aktiivinen eläkeläisrouva ja pätkätöitä paiskiva yksinhuoltajaäiti kohtaavat kuntokeskuksen pukuhuoneessa. Voiko nainen tappaa beigen värisen arjen ikään katsomatta? Käsikirjoitus Minna Lindgren, Peppi Kajanne ja työryhmä, ohjaus Juha-Pekka Mikkola, näyttelijät Eeva Litmanen ja Kirsi Ylijoki.
Kesto n. 2 h

Punertava vappu Pe 28.4. klo 18
Minja Koski, Maruska Verona, Lauri Maijala ja Jussi Chydenius laulavat ja Kaj Chydenius säestää sekä juontaa vapun konsertin. Vappu on paitsi punaisten työväenlaulujen aikaa, myös tulipunaisten rakkauslaulujen juhla.
Kesto 1,5 h

Wimme & Rinne Ke 15.3. klo 19
Saamelainen Wimme Saari on kehittänyt oman joikaustyylinsä, jossa kuuluu vaikutteita aikamme musiikista ja jopa äänitaiteesta. Tapani Rinteen puhaltamissa saksofoni- ja klarinettilinjoissa on aistittavissa vahva tilantunne. Yhteistyönä syntyy herkkää ja voimakasta musiikkia. Joiku Wimme Saari, bassoklarinetti ja elektroniikka Tapani Rinne, äänisuunnittelu Konsta Mikkonen.
Kesto 1 h 10 min

Satu Tuomisto + Comp.: VauvaVau La 25.3. klo 11, 12 ja 14
Pehmeän suloinen tanssiteos vauvojen hurmaavuudesta on iloksi niin vauvoille kuin aikuisillekin. Jättimäisellä leikkimatolla vauvat saavat tutkia ihmeellistä maailmaa. Konseptin suunnittelijat ja ohjaajat Satu Tuomisto ja Jenna Rignell. 
Kesto: 30 min
Ikäsuositus: 0-1,5 v.

Ilmatila: Muualla & Hurraa!-disko La 25.3. klo 15
Muualla Ilona Jäntin esityksessä yhdistyvät sirkus, tanssi ja animaatio. Todellinen ja virtuaalinen maailma kohtaavat, eikä mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Esiintyjä ja koreografi Ilona Jäntti, animaatio Tuula Jeker, äänisuunnittelu Tuomas Norvio.
Kesto n. 15 min Ennen esitystä nähdään ote teoksesta Ride,kesto n. 7 min
Ikäsuositus: 4+

Hurraa! -disko klo 15.30–16.30 Ei ikärajaa

Routa Company & Kiltit ihmiset: Yksinäinen kuningatar Su 26.3. klo 13
Jenni Kivelän tanssiteos pohtii millaista olisi elää kuningattaren kengissä. Esiintyjät Anni Hirvonen ja Jenni Kivelä, koreografia ja konsepti Jenni Kivelä, tekstit Jenni Kivelä, äänisuunnittelu Kalle Pakalén, valot Kaj Salomaa, adaptaatio Ina Niemelä, puvut Maria Tolonen.
Kesto 35 min
Ikäsuositus: 5+

Race Horse Company: Ympäri Ämpäri Su 26.3. klo 15
Ympäri Ämpäri kertoo pienen sirkusseurueen elämästä ja siitä, kuinka yhteistyöllä voitetaan vaikeudet. Esityksessä nähdään elävän musiikin säestyksellä mm. jongleerausta, akrobatiaa ja breakdancea. Esiintyjät Susanna Liinamaa ja Kalle Lehto, ohjaus Kalle Lehto, musiikki ja äänisuunnittelu Ben Rogers ja Sami Tammela, valosuunnittelu Eero Alava.
Kesto: 40 min
Ikäsuositus: 4+

 

VUOTALO Mosaiikkitori 2

lippuvaraukset: vuotalo.lipunmyynti@hel.fi

Tiistaimatinea Valon ja varjon leikkiä ti 24.1. klo 14
Sikermä Kaj Chydeniuksen sävellyksiä näyttelijä-laulaja Ritva Koskensuun kirjoittamiin runoihin. Laulut ovat tunteita ja havaintoja ajan ja arjen pyörteistä. Lauluissa on suora ja lämmin katse koettuun ja niissä soi ihmisen ääni. Kaipaus, rakkaus, itsensä piristäminen, ajan kuva, syvät mietteet ja kepeät hetket vuorottelevat. Konsertissa kuullaan niin herkkiä lauluja, tangon taikaa, samban sykettä kuin bossa novaakin. Ritva Koskensuu – laulu, Matti Wallenius – kitara, Jussi Liski – kontrabasso, Henrikki Häsänen – perkussiot, Tapio Kallio – baritonitorvi.
Kesto n. 60 min

Kulttuuriosuuskunta Kaje Teemestarin kirja pe 3.2. klo 19
Määrittelemättömään tulevaisuuteen sijoittuva, Emmi Itärannan romaaniin perustuva jännitystarina Teemestarin kirja on dystopia; mannerjäätiköiden sulamisen seurauksena ihmiskunta on alkanut kärsiä juotavan veden puutteesta. Veden käyttöä säännöstellään ja veden piilottaminen on suurin mahdollinen rikos. Pohjoisessa asuvan Teemestari Mikoan (Reidar Palmgren) puutarha kukoistaa hämmästyttävän vehreänä. Skandinavian Unionin komentaja Taro (Marko Keskitalo) etsii vesirikollisia ja alkaa epäillä. Teemestarin tytär Noria (Sanna Majanlahti) joutuu tekemään moraalisia ratkaisuja tulevaisuutensa suhteen. Mukana suunnitelmassa on Norian paras ystävä, entismaailman teknologiasta kiinnostunut Sanja (Emilia Pokkinen). Sovitus Sanna Majanlahti, ohjaus Jerry Mikkelinen, näyttelijät Sanna Majanlahti, Emilia Pokkinen, Reidar Palmgren ja Marko Keskitalo, aistielementit Susanna Ihanus.
Lisätietoa: teemestarinkirja.blogspot.fi
Kesto n. 1 h 50 min, sisältää väliajan

Maa ilmassa -klubi Glomas Voices pe 3.3. klo 19
Global Voices tuo yhteen muusikoita ympäri maailmaa. Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman opiskelijoiden ja opettajien muodostama yhtye vie kuulijat matkalle, jolla juhlitaan eri musiikkitraditioita, kieliä ja kulttuureita. Odotettavissa on energinen ilta täynnä rytmin lumoa ja musiikin iloa. Global Voices features musicians from many corners of the world celebrating the diversity of cultures, music and language. Featuring students and teachers from the Global Music Programme at Sibelius Academy, expect a feast of global rhythms and languages, celebrating the diversity of our planet. Hilda Länsman – laulu, Tero Rantanen – perkussiot, laulu, Chrysoula Panagiotopoulou – laulu, Viivi Saarenkylä – harmonikka, Ahoora Seyed Hossieni – perkussiot, Emmi Uimonen – piano, laulu, Rebukaiti Paerhati –kitara, Leevi Lehikoinen –kitara, laulu Nathan Riki Thomson - kontrabasso Merzi Rajala ja Global Choir.
Kesto: 120 min, sisältää väliajan
Klubi-ilta, A-oikeudet, anniskelusta vastaa Kahvila Pokkari, ovet avataan klo 18.30

Maestro ja minä Mariska la 4.3. klo 19
Holle Holopaisen vieraana on tällä kertaa eri musiikkityyleissä menestyksekkäästi seikkaillut ja myös muille artisteille hittikappaleita kirjoittanut Mariska. Syksyllä 2016 Matador-levyn julkaissut Mariska on palannut uuden tuotantonsa myötä takaisin alkulähteille, melodisen hiphop-sävytteisen popin pariin. Mariskan musiikki on tanssittavaa, koukuttavaa ja melodista.
Kesto: n. 100 min, sisältää väliajan
Klubi-ilta, A-oikeudet, anniskelusta vastaa Kahvila Pokkari, ovet avataan klo 18.30

Satakieliklubi la 18.3. klo 19
Satakieliklubilla kansainväliset kirjailijat, runoilijat ja muusikot yhdistävät voimansa ja luovat monikielisen runoillan, jossa eri taidemuodot ja mediat kohtaavat. Satakieliklubi on osa Satakielikuukautta, jota vietetään kolmatta kertaa valtakunnallisesti. Kielellistä rikkautta juhlistava Satakielikuukausi sijoittuu Unescon äidinkielen päivän ja kansainvälisen rasisminvastaisen päivän välille (21.2.–21.3.) After 3 years, Satakieliklubi has become an important referent in the promotion of transcultural language writers and experimental literature in Finland. As part of Satakielikuukausi festival, this multimedia poetry night club is a unique experience full of poetry, music and design. Runoilijat ja kirjailijat: Azita Ghahreman (Iran/Malmö), Tao Lin (Kiina/Helsinki), Cia Rinne (Ruotsi/Berliini), Tammam H. Hunaidy (Syyria/Malmö), Niillas Holmberg (Saamenmaa/Jokkmokk), Dodou Touray (Gambia/Helsinki) Muusikot: Otzir Godot (Suomi) – Perkussiot, Mieko Kanno (Japani) - Viulu Illan juontaa Maryan Abdulkarim (Somalia/Suomi) Järj. Helsingin kulttuurikeskus, Sivuvalo, Tre Tärningar Kulturförening.
Kesto: 120 min, sisältää väliajan
Klubi-ilta, A-oikeudet, anniskelusta vastaa Kahvila Pokkari, ovet avataan klo 18.30

Maa ilmassa -klubi Tamam la 1.4. klo 19
Kymmenen helsinkiläistä muusikkoa (viidestä eri maasta) yhdistyivät Egeanmeren rantakaupungin Izmirin musiikin ympärillä ja perustivat Tamam-yhtyeen. Tervetuloa tanssimaan ja iloitsemaan Izmirin monipuolisesta musiikista. Chrysa Panagiotopoulou – laulu, Yonca Ermutlu – laulu, Stiliana Ravelska – viulu, Viivi Maria Saarenkylä – haitari, Murat Ermutlu – perkussiot, John Millar – klarinetti, ney, Evangelos Veletzas - tzouras, baglamas, Ilias Papailias - bouzouki, baglamas, Dimitris Tzarouchis – lavta, ud-luuttu, Vasileios Katopodis – kontrabasso.
Kesto: 120 min, sisältää väliajan.
Klubi-ilta, A-oikeudet, anniskelusta vastaa Kahvila Pokkari, ovet avataan klo 18.30

Tiistaimatinea Taiteilijakuvassa Ralf Långbacka ti 4.4. klo 14
Tiistai-iltapäivän vieraana on suomalaisen teatterin grand old man, ohjaaja ja teatterinjohtaja Ralf Långbacka. Hänen pitkä tiensä Närpiöstä ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta Turun ja Saksan opiskeluvuosien jälkeen johti teatterinjohtajaksi ensin Åbo Svenska Teaterniin, sitten ohjaajaksi Helsinkiin: Lilla Teaternin ja Svenska Teaternin jälkeen siirtyminen suomenkieliselle puolelle. Lista on pitkä, teatteriura ja ohjaajantyö hakee vertaistaan. Helsinkiläisohjausten ja Ruotsin-vierailujen jälkeen seurasi "Kotkien kausi" – suomalaisen teatterihistorian kenties ylittämättömin taiteellinen saavutus, vuodet 1971-77 Turun kaupunginteatterissa yhdessä Kalle Holmbergin kanssa. Galilein elämä, Van Gogh ja postinkantaja, Dantonin kuolema.... Tsehovia, Brechtiä, Shakespearea, mutta myös Väinö Linnaa ja Pentti Haanpäätä. Ralf Långbackan merkitys teatteriohjaajana sai ilmauksensa myös mm. opetustyössä ja näyttelijäntyön vapauttamisessa. Hänen uranuurtajapanoksensa oopperaohjausten uudistamisessa loi pohjan suomalaisen oopperan uudelle ilmaisutyylille. Hänestä tuli professori ja akateemikko, mutta kaikkien palkintojen ylle nousee hänen merkityksensä teatterin muotokielen uudistajana ja uskossa teatterin voimaan ja vaikuttavuuteen. Ralf Långbackan on vieraakseen kutsunut Taitelijakuvia-sarjan suunnittelija, toimittaja, teatteriohjaaja Päivi Istala. Hän haastattelee Ralf Långbackaa sekä suomeksi että ruotsiksi. Kesto 90 min

Vastauksia musiikista Suomi ja Sibelius pe 7.4. klo 19
Vastauksia musiikista -illassa kuullaan tällä kertaa Jean Sibeliuksen musiikkia. Ohjelmassa viulukonsertto Op. 47 d-molli ja muita Sibeliuksen teoksia. Musiikin lomassa illan isäntä, toimittaja Matti Toivonen keskustelee Sibeliuksen musiikista ministeri Lauri Tarastin kanssa. Tarasti on toiminut myös Suomen Sibelius-seuran puheenjohtajana. Muusikot: Jani Aarrevaara, piano, Jani Lehtonen, viulu.
Kesto: 90 min + väliaika 

Vuotalon pääsiäinen la 8.4. klo 11–14, vapaa pääsy
Tule virittäytymään pääsiäisen tunnelmaan! Luvassa pääsiäisaiheisia työpajoja koko perheelle! Pääsiäisen kunniaksi Vuotalon galleriassa vihertää ja suuri, narsisseista koottu pääsiäismuna kohoaa jälleen Mosaiikkitorille vuosaarelaisten iloksi. Tarkemmat tiedot tapahtumasta julkaistaan Vuotalon nettisivuilla helmikuun aikana. 

Tiistaimatinea Kaiho Kaija Kärkinen & Antti Korhonen ti 18.4. klo 14
Konsertti kahdelle laulajalle ja kitaralle. Ohjelmassa on tunnettuja suomalaisia iskelmiä ja laulelmia uusina, taidokkaina ja tunnelmallisina sovituksina. Vaikutteita on otettu niin flamencosta, argentiinalaisesta tangosta kuin irlantilaisesta kansanmusiikista. Kappaleita kuullaan mm. Hectorilta, Juicelta, Toivo Kärjeltä ja Tapio Rautavaaralta. Kauniit melodiat ja elämänmakuiset sanoitukset kertovat rakkaudesta, jäähyväisistä, kaipuusta, ilosta, kaihosta ja elämän tragikomediasta. Kaija Kärkisen sielukas ääni yhdessä Antti Korhosen kitaroinnin kanssa kuljettavat tunnetut sävelmät yllättäviin paikkoihin Andalucian illoista Buenos Airesin kujille. Tapio Rautavaaran Kulkuriveljeni Jan soi Piazzollan tangon tapaan ja Toivo Kärjen Jos vielä oot vapaa saa matkaansa espanjalaisen Solea-poljennon. Kaija Kärkinen – laulu, Antti Korhonen – kitara ja laulu.
Kesto: 60 min 

Hahaa – ja sama på svenska la 22.4. klo 19
Hauska kielikylpy, kaksikielinen stand up -show tulee jälleen! Suomeksi hauskuuttavat Ali Jahangiri ja Heikki Vilja, ruotsiksi Carl Tillenius ja Janne Grönroos. 
Kesto: 100 min 
Klubi-ilta, A-oikeudet, anniskelusta vastaa Kahvila Pokkari, ovet avataan klo 18.30

Maa ilmassa -klubi Ismaila Sane Afro Funk Band la 6.5. klo 19
Pitkän linjan jazzmuusikot veivaavat afrotyylillä lanteita liikuttavaa musiikkia. Ismaila Sane - laulu, perkussiot, Kari Ikonen – piano, Varre Vartiainen – kitara, Mikko Hassinen – rummut, Timo Hirvonen – basso. 
Kesto: 120 min, sisältää väliajan
Klubi-ilta, A-oikeudet, anniskelusta vastaa Kahvila Pokkari, ovet avataan klo 18.30

Tiistaimatinea Taiteilijakuvassa Esko Salminen ti 9.5. klo 14
Kullervo ja Jukolan Juhani, Van Gogh ja Kuningas Lear, Nummisuutarien Esko ja Strinbergin Isä, mutta myös Saaren vanki ja Manolito... Esko Salminen on suomalaisen teatterin voimanpesä, taidonnäyttäjä, heittäytyjä mutta myös herkistelijä, karismaattinen näyttämön mestari. Yleisön rakastama koomikko, mutta sen ohella raskaasti synkkiä sävyjä huokuva Othello tai runon ruhtinas Eino Leino. Elokuvanäyttelijänä hänet on äänestetty maan suosituimmaksi pitkin 1950- ja 60-lukuja, tv- ja radiotyön myötä hän on tullut tutuksi koko maan yleisölle. Myös jutunkertojana Esko kuuluu legendaariseen ykkösluokkaan – ja tarinat elävät teatterihistoriasta tähän päivään... Lisäksi Esko Salminen on todistetusti suomalaisen teatterin ensimmäinen Ylinäyttelijä. Hän tuli kerran maininneeksi kollegoilleen, erilaisista palkinnoista kun oli puhe, että olisi komeata olla ylinäyttelijä. Ja niinpä Suomen Näyttelijäliitto sitten luovutti tuon arvonimen kunniakirjoineen Eskolle hänen 50-vuotistaiteilijajuhlassaan. Maan ainoan Ylinäyttelijän iloista hämmästystä säesti hänen yleisönsä raikuva nauru suosionosoitusten pauhatessa. Taiteilijakuvaa vieraastaan Esko Salmisesta piirtää hänen haastattelijansa, toimittaja ja teatteriohjaaja Päivi Istala.
Kesto: 90 min