5x2

5x2-taidekursseille ilmoittautuminen on käynnissä!

5x2-taidekurssit ovat viiden viikon pituisia (2 x 45 min./vko) maksuttomia taidekursseja, joita Helsingin kulttuurikeskus tarjoaa helsinkiläisille alakoululuokille. Jokainen luokka pääsee 5x2-taidekursseille kerran alakouluaikanaan. Pystyäkseen osallistumaan näille kursseille, on luokan pystyttävä sitoutumaan kaikkiin viiteen opetuskertaan. Kursseille osallistuva luokka jaetaan koosta riippuen useampaan pienryhmään, jotka opiskelevat eri taideaineita. Joko olisi sinun luokkasi vuoro?

5x2-taideopetusta tarjotaan Annantalolla, Kanneltalolla, Malmitalolla, Stoassa ja Vuotalolla. Ilmoittaudu oman koulusi kulttuurikoordinaattorin kautta.

Loppukevään intensiivisille 2x5-kursseille mahtuu vielä 5. ja 6. -luokkia!

Osa Annantalon 5x2-opetuksesta toteutetaan 2x5-muotoisena, kursseina, joille luokat tulevat vain kaksi kertaa. Kurssipäivän pituus on 5 oppituntia (klo 9.15–13.30). Näille kursseille otetaan pääasiassa vain 5.–6. -luokkia, sillä pitkä ja intensiivinen päivä on paitsi antoisa, myös rankka.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kevään 2x5-kurssit toteutetaan MUISTO – tarinoita sukupolvelta toiselle -teemalla.

MUISTO-kurssi rohkaisee luokkaa järjestämään kohtaamisen ikäihmisten kanssa ja tarjoaa siten ainutlaatuisen tilaisuuden kurkistaa historiaan omakohtaisesti kerrotun kautta! Taidekurssi Annantalolla käynnistyy kohtaamisesta syntyneen materiaalin pohjalta.

Jatkotyöskentelyn kautta MUISTO-kurssi voi myös olla pohja koulun tai luokan ilmiöjaksolle. Projektin mittakaavan voi luokka itse päättää, mukaan voi lähteä ihan pienesti tai hyvinkin isosti.

Kevään 2x5-kursseista tai tulevan syksyn 5x2-kursseista kiinnostuneet opettajat voivat olla suoraan yhteydessä Annantalon 5x2-tuottajaan eeva.mussaari(a)hel.fi.